ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
Η προκήρυξη του προγράμματος προώθησης των ανταλλαγών και επιστημονικής συνεργασίας Ελλάδας - Γερμανίας IKYDA 2022

Proslipsis.gr | Αθήνα 1.11.2021, 17:06
 
Την προκήρυξη του προγράμματος προώθησης των ανταλλαγών και επιστημονικής συνεργασίας Ελλάδας - Γερμανίας IKYDA 2022 καθορίζουν με κοινή απόφασή τους τα συναρμόδια υπουργεία. Η διάρκεια του προγράμματος είναι από 1 Ιουλίου 2022 έως 30 Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, υλοποιούν στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας το Πρόγραμμα IKYDA με μέγιστο διάστημα χρηματοδότησης τα δύο έτη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της έρευνας και η ενίσχυση της συνεργασίας των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης και των Ερευνητικών Ιδρυμάτων μεταξύ των δύο χωρών. Η υλοποίηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου στοχεύει α) στην προώθηση της διμερούς έρευνας με προοπτική για συνέχιση της συνεργασίας στο μέλλον β) στην απόκτηση ερευνητικής εμπειρίας σε διεθνές περιβάλλον για τους νέους, κυρίως, επιστήμονες μέσω της κινητικότητας στο συνεργαζόμενο ίδρυμα στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο των έργων που θα υλοποιηθούν επιδιώκεται α) η παραγωγή κοινών ερευνητικών αποτελεσμάτων 
β) η δημιουργία διεθνών συλλογικών δημοσιεύσεων.

Η εν λόγω συνεργασία πραγματοποιείται από ομάδες επιστημόνων ή ερευνητών όλων των γνωστικών αντικειμένων, με επικεφαλής έναν επιστημονικό υπεύθυνο για κάθε ομάδα και ανά χώρα, οι οποίοι καταρτίζουν και υλοποιούν από κοινού ένα ερευνητικό σχέδιο με αμοιβαίες ανταλλαγές επισκέψεων (Πρόγραμμα IKYDA 2022 - Programm fuer den Projektbezogenen Personenaustausch PPP ab 2022).

Υποβολή ερευνητικής πρότασης, η οποία θα έχει προηγουμένως συμφωνηθεί με το συνεργαζόμενο ίδρυμα στη Γερμανία και θα περιλαμβάνει λεπτομερή καταγραφή των στόχων, των αποτελεσμάτων και των δραστηριοτήτων του ερευνητικού σχεδίου, στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνεργασίας και της αμοιβαίας συμμετοχής και συμπληρωματικότητας των ομάδων.

Η αίτηση υποβάλλεται στον αρμόδιο Εθνικό Φορέα (ΙΚΥ για την Ελλάδα - DAAD για την Γερμανία) από τον 
επιστημονικό υπεύθυνο της αντίστοιχης ομάδας.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος και τα μέλη της ελληνικής ερευνητικής ομάδας θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
α) Ο επιστημονικός υπεύθυνος θα πρέπει να είναι: εν ενεργεία μέλος ΔΕΠ ή ερευνητής Α’, Β’ ή Γ’ ελληνικού Ερευνητικού Ιδρύματος.
β) Τα μέλη της ομάδας θα πρέπει να είναι: εν ενεργεία μέλη ΔΕΠ ερευνητές ελληνικών Ερευνητικών Ιδρυμάτων, μεταδιδάκτορες, διδάκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες ή μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Η ερευνητική ομάδα της κάθε χώρας θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον τρία (3) μέλη, συμπεριλαμβανομένου και του επιστημονικού υπευθύνου με ανώτατο αριθμό τα έξι (6) μέλη συμπεριλαμβανομένου και του επιστημονικού υπευθύνου.

Επιτρέπεται η συνεργασία δύο ή περισσοτέρων Ιδρυμάτων από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Δεν επιτρέπεται η υποβολή περισσότερων της μίας αιτήσεων, εκ μέρους του επιστημονικού υπευθύνου, ούτε η συμμετοχή του ιδίου ή οποιουδήποτε μέλους της ερευνητικής ομάδας σε άλλο υποψήφιο έργο IKYDA ή έργο IKYDA σε εξέλιξη.

Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 5021|2021.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved