ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Συνάντηση του Πρύτανη με τη Γενική Πρόξενο της Γερμανίας

Proslipsis.gr | Αθήνα 30.05.2022, 13:54

Tρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των ακαδημαϊκών δεσμών Ελλάδας και Γερμανίας αναζήτησαν ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και η Γενική Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Sibylla Bendig, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο διατηρεί ενεργές επιστημονικές Συμφωνίες με 14 Πανεπιστήμια της Γερμανίας, με ορισμένες από αυτές να λειτουργούν με επιτυχία εδώ και 30 χρόνια, όπως με το University of Cologne και το University of Leipzig. Οι Συμφωνίες αυτές έχουν αποφέρει σημαντικά επιστημονικά οφέλη τόσο για το ΑΠΘ όσο και για τα γερμανικά Πανεπιστήμια. 

Οι Συμφωνίες περιλαμβάνουν ανταλλαγές μελών ΔΕΠ, οι οποίες κατά την τελευταία δεκαετία έχουν ξεπεράσει τα 60 άτομα. Επιπλέον, περιλαμβάνουν την από κοινού εκπόνηση επιστημονικών εργασιών, μέσα από τις οποίες έχουν προκύψει περισσότερες από 80 πρωτότυπες ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Επίσης, στο πλαίσιο των Συμφωνιών, διοργανώνονται διεθνή Συνέδρια, Σεμινάρια και πολλές άλλες δράσεις, ενώ επτά Συμφωνίες προβλέπουν χρηματοδότηση από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD).

Συγκεκριμένα, το ΑΠΘ διατηρεί ενεργές Επιστημονικές Συμφωνίες με τα εξής 14 Πανεπιστήμια της Γερμανίας: Karlsruhe Institute of Technology (από το 2016), Freie University Berlin (από το 2016), Fulda University of Applied Sciences (από το 2019), Heidelberg University (από το 2016), Julius Maximilians University – Wurzburg (από το 2012), Juctus Liebig University Giessen (από το 2016), Municipality of Dresden (Ινστιτούτο Καλών Τεχνών του Δήμου, από το 2014), Philipps Universitaet Marburg (από το 2022), Saarland University (από το 2016), TU Dortmund University (από το 2015), University of Cologne (από το 1992), University of Leipzig (από το 1993), University of Trier (από το 2016) και University of Veterinary Medicine-Hannover (από το 2011).

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ υπάρχουν 288 ενεργές Συμφωνίες με 88 πανεπιστήμια.

ΦΩΤΟ: Στιγμιότυπο από την συνάντηση.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved