ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο - Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Επιμόρφωση γεωτεχνικών και αγροτών σε σύγχρονες μεθόδους γεωργικής παραγωγής

Proslipsis.gr | Αθήνα 30.05.2022, 13:54 

Συνεργασία στον τομέα επιμόρφωσης γεωτεχνικών και αγροτών σε σύγχρονες μεθόδους γεωργικής παραγωγής ανακοίνωσαν σήμερα στη Λάρισα το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, με τη συνεργασία και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το ΕΑΠ και η ΑΓΣ ανέπτυξαν τέσσερα νέα, σύντομα επιμορφωτικά προγράμματα σε σύγχρονα θέματα γεωργικής ανάπτυξης. Τα προγράμματα αυτά θα υλοποιούνται με την πιστοποιημένη μεθοδολογία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΕΑΠ, ενώ ως προς το εργαστηριακό και πρακτικό τους μέρος θα αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του ΕΑΠ στην Πάτρα και της ΑΓΣ στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, θα παρουσιαστούν αναλυτικά την επόμενη Τρίτη 31/5 (ώρα 17:30 στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας) στη Λάρισα, που είναι το κέντρο της γεωργικής παραγωγής της χώρας.

Εκ μέρους του ΕΑΠ, ο Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητής Στάθης Ευσταθόπουλος, παρουσίασε το Πανεπιστήμιο, τονίζοντας τον ιδιαίτερο κοινωνικό του ρόλο, αλλά και την πολύ υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που προσφέρει, γεγονός που το κατατάσσει, σύμφωνα με όλες τις διεθνείς αξιολογήσεις, στην πρώτη πεντάδα των Ανοικτών Πανεπιστημίων παγκοσμίως. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τη συνεργασία και τη στήριξή του στην όλη προσπάθεια. 

Εκ μέρους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ο Διευθυντής του Perrotis College, κ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, υποστήριξε την ανάγκη για συνεχόμενη εκπαίδευση  του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, τονίζοντας τη δραματική θέση της Ελλάδας (26η) έναντι των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης σε απόδοση αγροτικής παραγωγής. Επίσης, δικαιολόγησε την επιλογή της πόλης της Λάρισας για την παρουσίαση των καινοτόμων επιμορφωτικών προγραμμάτων, ως το κέντρο της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας. 

Την συνέντευξη χαιρέτησε και τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας, Βασίλης Πινακάς, ο οποίος δήλωσε πως η Περιφερειακή Διοίκηση Θεσσαλίας βρίσκεται αδιάλειπτα στο πλευρό του αγροτικού κόσμου του Θεσσαλικού κάμπου. 

ΦΩΤΟ: Στιγμιότυπο από την συνέντευξη.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved