ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
ΑΠΘ: ολοκληρώθηκε η πρώτη κλινική μελέτη φάσης Ι σε υγιείς εθελοντές

Proslipsis.gr | Αθήνα 31.10.2023, 17:28
 
Η πρώτη κλινική μελέτη φάσης Ι σε υγιείς εθελοντές ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Μονάδα Κλινικών Ερευνών του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, η οποία λειτουργεί στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Πρόκειται για μελέτη φάσης Ι, που πραγματοποιήθηκε σε 12 υγιείς εθελοντές, οι οποίοι επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 44 υποψήφιους.
 
Οι μελέτες φάσης Ι είναι πολύ σημαντικές διότι ελέγχουν την ασφάλεια χορήγησης ενός νέου φαρμάκου και είναι απαραίτητες πριν από τη διαπίστωση της δραστικότητας του φαρμάκου σε ασθενείς.
 
Η Μονάδα Κλινικών Ερευνών αποτελεί μία καινοτόμα και μοναδική δομή στην Ελλάδα και είναι μία από τις τρεις ερευνητικές μονάδες της Ειδικής Μονάδας Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (Ε.Μ.ΒΙ.Ε.Ε.) που άρχισε τη λειτουργία της πριν από τρία χρόνια. 
 
Εκτός από μελέτες φάσης Ι θα διεξάγονται και μελέτες βιοϊσοδυναμίας, δηλαδή μελέτες που θα ελέγχουν τη δραστικότητα και την ασφάλεια χορήγησης γενοσήμων φαρμάκων σε σύγκριση με τα πρωτότυπα φάρμακα. Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης, υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για την εκτέλεση ανάλογων μελετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη Μονάδα Κλινικών Ερευνών του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.
 
Ο επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Γεώργιος Παπαζήσης, αναλύοντας την πρώτη κλινική μελέτη φάσης Ι, αναφέρει ότι υπήρξε μεγάλη προθυμία υγιών εθελοντών να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη μελέτη και ότι δεν παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες του χορηγηθέντος φαρμάκου.
 
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ε.Μ.ΒΙ.Ε.Ε., Ομ. Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Αστέριος Καραγιάννης, ανέφερε ότι στην ιστοσελίδα bresu.auth.gr υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις κλινικές μελέτες και τον ρόλο των εθελοντών που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί υγιείς εθελοντές. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η Μονάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με φαρμακευτικές εταιρείες από το εξωτερικό όπως, μεταξύ άλλων από τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved