ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Ίδρυση του αγγλόγλωσσου Προπτυχιακού: Economics and Sustainable Development

Proslipsis.gr | Αθήνα 02.04.2024, 00:39

Την ίδρυση Ξενόγλωσσου Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών Επιστημών σε συνεργασία με το Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής και το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο: «Bachelor of Science (Β.Sc) in Economics and Sustainable Development», ενέκρινε η Σύγκλητος του Ιδρύματος.

«Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, οι διεθνείς απαιτήσεις για βιώσιμη οικονομική μεγέθυνση των οικονομιών, οι διεθνείς ρυθμίσεις για τη ενέργεια συμπεριλαμβανομένης της τάσης για μια «καθαρή» επενδυτική ενεργειακή δραστηριότητα, αυξάνουν τις ανάγκες διεθνώς για εξειδικευμένα και πολύπλευρα καταρτισμένα στελέχη στη χρήση των εργαλείων που παρέχονται από την οικονομική επιστήμη για βιώσιμη οικονομική μεγέθυνση και ανάπτυξη των οικονομιών τόσο σε μικρο-όσο και μακρο- επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας», αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

«Το αντικείμενο του Προγράμματος διακρίνεται για την υψηλή εκπαίδευση στελεχών ώστε να επανδρώσουν τη λειτουργία και οργάνωση, εταιρειών στη χώρα καταγωγής των φοιτητών και κυρίως στη διεθνή αγορά, τη στελέχωση το κρατικού μηχανισμού κρατών όπως και οργανώσεων που λειτουργούν συμβουλευτικά στους ασκούντες οικονομική πολιτική σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Κύριος σκοπός του ΞΠΣ είναι η εκπαίδευση, σε προπτυχιακό επίπεδο σπουδών, αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε) στην οικονομική επιστήμη και ιδιαίτερα στους κλάδους της οικονομικής μεγέθυνσης και ανάπτυξης, κυκλικής οικονομίας, περιβαλλοντικών οικονομικών και στη χρήση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον για την επίτευξη βιώσιμης οικονομικής μεγέθυνσης και ανάπτυξης. Τα εξειδικευμένα αυτά στελέχη θα μπορούν να καλύψουν αφενός μεν τις ανάγκες της οικονομίας της χώρας τους και αφετέρου της διεθνούς αγοράς, όπως αυτές εξελίσσονται και διαμορφώνονται από το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι».

Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 2016/2024.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved