ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
ΑΠΘ: Συνέδριο για τον μισαναπηρισμό και την εξιδανικευμένη κανονικότητα

Proslipsis.gr | Αθήνα 16.04.2024, 09:02
 
«Οι Ζωές των Αναπήρων Μετράνε: εξετάζοντας κριτικά τον μισαναπηρισμό και την εξιδανικευμένη κανονικότητα» είναι το θέμα 2ου Διεθνούς Συνεδρίου το οποίο διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση του ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο του Sheffield και το iHuman, στις 19-21 Απριλίου 2024, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ.
 
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ακαδημαϊκών και ερευνητών από τα Πανεπιστήμια: Sheffield, Exeter, Sydney, Κύπρου, ΕΚΠΑ, ΔΠΘ και ΑΠΘ. Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν, επίσης, ακτιβιστές.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «στο Συνέδριο θα αναδειχθούν θέματα θεωρητικοποίησης της αναπηρίας στη βάση υλιστικών και μεταδομιστικών προσεγγίσεων -αποστασιοποιημένα από τις βιολογικές, ιατρικές, κανονιστικές θεωρίες της εξιδανικευμένης κανονικότητας- και θα συζητηθούν εκπαιδευτικές και κοινωνικές πολιτικές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».
 
Στόχος του Συνεδρίου είναι «η ανάδειξη μισαναπηρικών λογικών και λόγων, επιστημολογικών και οντολογικών ζητημάτων της έρευνας, κριτικής των υπαρχόντων θεσμών/δομών, καθώς και η παρουσίαση αλληλέγγυων πολιτικών για την κοινωνική ομάδα των ανάπηρων παιδιών και ενηλίκων».
 
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα διατεθεί σε γραφή Braille. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Σημειώνεται ότι ο Πύργος της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου θα διεξαχθεί το Συνέδριο, είναι φιλικός και προσβάσιμος σε άτομα με αναπηρία.
 
Επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου είναι η ελληνική και η αγγλική.

Σε όσους παρακολουθήσουν το Συνέδριο θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις. 

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται διαδικτυακά. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο στον σύνδεσμο: https://disabilitystudies.web.auth.gr/
 
Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Επιστημονικά Υπεύθυνη του Συνεδρίου, Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ Γιώτα Καραγιάννη, τηλ. 6937155591.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved