ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
ΕΚΠΑ | Καθηγητές Ιατρικής Σχολής: «Συντονισμένη επίθεση κατά του Νοσοκομείου Αττικόν»

Proslipsis.gr | Αθήνα 02.05.2024, 13:07

Συντονισμένη επίθεση κατά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν», των Πανεπιστημιακών Κλινικών του και του προσωπικού του διαπιστώνουν τα μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και καλούν τα μέσα επικοινωνίας να μην υιοθετούν απαξιωτικές και ατεκμηρίωτες καταγγελίες αλλά να στηρίζουν τους Πανεπιστημιακούς  Ιατρούς και λοιπούς Υγειονομικούς που καθημερινά μάχονται γιια ένα ποιοτική σύστημα υγείας.

Αναφέρουν στην επιστολή τους οι πανεπιστημιακοί:

«Η προφανώς συντονισμένη επίθεση κατά του ΠΓΝ «Αττικόν», των Πανεπιστημιακών Κλινικών του και του προσωπικού του δυστυχώς συνεχίζεται. Μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης μεγάλης αναγνωσιμότητας συνεχίζουν να αναπαράγουν τις αναρτήσεις και τις δηλώσεις του γνωστού βουλευτή που εσχάτως εντρύφησε στην εντατικολογία. Σε μια άλλη περίπτωση, μέσα ενημέρωσης υιοθέτησαν καταγγελία που στοχοποιεί το ιατρικό προσωπικό της ΄Β Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ. Η καταγγελία, που αφορά γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν δυόμιση μήνες, έγκειται στο ότι οι εφημερεύοντες ιατροί, ακολουθώντας υφιστάμενες κατευθυντήριες οδηγίες και τεκμηριωμένα κλινικά πρωτόκολλα, δεν προέβησαν στην ακούσια νοσηλεία ασθενή. Σε μια τρίτη περίπτωση, μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης ανασύρουν ανάρτηση εισαγγελέως, η οποία δικάζει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και καταδικάζει  διαπρεπή συναδέλφό μας, «ξεθάβοντας από τη μνήμη της», κατά τα γραφόμενά της, γεγονότα που έλαβαν χώρα προ 17 ετών. 

Για ακόμη μία φορά, τονίζουμε ότι οι ιατροί των Πανεπιστημιακών Κλινικών της Σχολής μας είναι διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες με τεράστιο ερευνητικό και διδακτικό έργο και έχουν συμβάλλει τα μέγιστα ώστε η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ να κατατάσσεται στις κορυφαίες Ιατρικές Σχολές του κόσμου, γεγονός που μάλλον κάποιους ενοχλεί. Τα μέλη ΔΕΠ που υπηρετούμε αυτή τη Σχολή δεν πρόκειται να παραμείνουμε απαθείς σε οποιαδήποτε προσπάθεια, από όπου και εάν αυτή προέρχεται, συκοφάντησης της ιστορίας και της φήμης της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Παράλληλα, η απόλυτη εμπιστοσύνη την οποία χαίρουν οι ψυχιατρικές Κλινικές του ΕΚΠΑ αντικατοπτρίζεται πλήρως στις χιλιάδες των ασθενών που προσέρχονται είτε για παρακολουθηθούν στα εξωτερικά ιατρεία ή για να νοσηλευθούν. Τονίζεται, επίσης, ότι οι ψυχιατρικές Κλινικές μας υπερχειλίζουν από περιστατικά σε ένα πλαίσιο έλλειψης ψυχιατρικών κλινών, ως αποτέλεσμα διαχρονικά εσφαλμένων κυβερνητικών πολιτικών. Το σαθρό και προβληματικό σύστημα των ακούσιων νοσηλειών έχει επιβαρύνει τα μέγιστα τις Κλινικές του ΕΚΠΑ στερώντας πολύτιμο δυναμικό από την προσφορά τους σε τομείς που παρέχουν μοναδικές για το σύστημα υγείας υπηρεσίες (μονάδες πρώτου ψυχωσικού επεισοδίου, συναισθηματικών διαταραχών, ψυχογηριατρικές, ψυχοθεραπείας, ψυχικής υγείας της γυναίκας κ.ά.)

Καλούμε τους λειτουργούς της ενημέρωσης, αντί ανεπιφύλακτα να υιοθετούν απαξιωτικές και ατεκμηρίωτες καταγγελίες, να στηρίζουν τους Πανεπιστημιακούς  Ιατρούς και λοιπούς Υγειονομικούς που καθημερινά μάχονται, υπό αντίξοες συνθήκες, για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες απρόσκοπτα και ισότιμα σε όλους τους πολίτες».


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved