ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
ΕΛΜΕΠΑ: Αντίστοιχα πολυτεχνικών σχολών τρία τμήματα μηχανικών

Proslipsis.gr | Αθήνα 13.06.2024, 18:07

Aντίστοιχα με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών είναι πλέον τα τρία Τμήματα της Σχολής Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ).

Πρόκειται για τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Ηράκλειο), Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Χανιά) και Μηχανολόγων Μηχανικών (Ηράκλειο), τα οποία αντιστοιχήθηκαν με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών με ομόφωνες αποφάσεις των επταμελών επιτροπών που συστάθηκαν με την ΚΥΑ 289395/Φ.5.2.4/14-10-2021 (ΑΔΑ: 9131465ΧΘΞ-Ρ0Υ), βάσει του άρθρου 66 του νόμου 4610/2019, και αποτελούνται από ανώτατα διοικητικά στελέχη των Υπουργείων Υποδομών & Μεταφορών, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, δύο μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και έναν εκπρόσωπο Πολυτεχνικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
 
Οι ομόφωνες αποφάσεις των επιτροπών εξασφαλίζουν στις/στους απόφοιτους των τριών (3) Τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου τη δυνατότητα να αποκτούν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα για τη συγκεκριμένη ειδικότητα βάσει του ΠΔ 99/2018 (ΦΕΚ 187/τ.Α’/5-11-2018), όπως ακριβώς οι συνάδελφοί τους από αντίστοιχα Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών. Τους δίνεται, δηλαδή, πλέον το δικαίωμα να εγγράφονται ως Διπλωματούχοι Μηχανικοί στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και να αποκτούν άδεια άσκησης επαγγέλματος Διπλωματούχου Μηχανικού.
 
Για το Πανεπιστήμιο, οι εξελίξεις αυτές είναι πολύ σημαντικές και μία ακόμη, η μεγαλύτερη απόδειξη της υψηλής ποιότητας των πενταετών προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των Μηχανικών που υποστηρίζονται τόσο από το εξειδικευμένο προσωπικό των Τμημάτων, όσο και από τις άριστες και σύγχρονες εργαστηριακές υποδομές. Οι εν λόγω αποφάσεις των επιτροπών του άρθρου 66 του νόμου 4610/2019 αποτελούν προπομπό της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο με τρία Τμήματα και έδρα το Ηράκλειο. 

«Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα που έρχεται ως επιστέγασμα των συνεχών, άοκνων προσπαθειών των Τμημάτων, της Κοσμητείας της Σχολής Μηχανικών και της Διοίκησης του Πανεπιστημίου ώστε να έχουν οι απόφοιτοί μας πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα Διπλωματούχου Μηχανικού», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος.  

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved