ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υγεία Επιστροφή    
Pfizer: Αποτελεσματικό ένα χάπι κατά της λοίμωξης COVID-19 στη σοβαρή νόσο

Proslipsis.gr | Αθήνα 16.12.2021, 08:05

Η τελευταία ανάλυση της εταιρείας Pfizer έδειξε ότι το αντιικό χάπι Paxlovid μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους για άτομα με αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο. 

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) παρουσιάζουν τα νεότερα δεδομένα.  

Η νεότερη ανακοίνωση αναφέρει ότι η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου στη μείωση των νοσηλειών και των θανάτων άγγιξε το 90% όταν δόθηκε τρεις με πέντε μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μία αποτελεσματικότητα και έναντι του στελέχους όμικρον. 

Η εμφάνιση του νέου στελέχους έχει αυξήσει τις ανάγκες για θεραπευτικές επιλογές για όσους έρθουν σε επαφή με τον ιό, και η έγκριση του φαρμάκου αυτού θα το καθιστά ένα επιπλέον όπλο στη φαρέτρα έναντι στην πανδημία, αναφέρει ο A. Burla, CEO της εταιρείας Pfizer. 

Δύο αντιικά φάρμακα σε μορφή χαπιού των εταιρειών Pfizer και Merck έχουν καταθέσει στοιχεία στον FDA για έγκριση, και η επίσημη απόφαση αναμένεται έως το τέλος του έτους. 

Τα μονοκλωνικά αντισώματα
Τα πρώτα δεδομένα για το στέλεχος όμικρον δείχνουν την γρήγορη επικράτηση του στη Νότια Αφρική, και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει ήδη ανιχνευθεί σε 31 Πολιτείες των ΗΠΑ, με κάποια πρώτα στοιχεία να δείχνουν πιθανή ανθεκτικότητα του στελέχους σε μονοκλωνικά αντισώματα που έχουν ήδη εγκριθεί. 

Ήδη η εταιρεία Regeneron, της οποίας το μονοκλωνικό αντίσωμα έχει λάβει έγκριση, αναφέρει πιθανή μειωμένη αποτελεσματικότητα έναντι του νέου στελέχους όμικρον, ενώ ήδη προετοιμάζονται νέας γενιάς φάρμακα ειδικά στοχευμένα για το νέο στέλεχος. 

Μία άλλη δημοσίευση αναφέρει ότι το στέλεχος όμικρον διαφεύγει της ανοσίας που παρέχουν τα αντισώματα των εταιρειών Regeneron, Eli Lilly και AstraZeneca, που έλαβαν έγκριση από τον FDA για άτομα των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται στον εμβολιασμό. 

Σε μία άλλη ανακοίνωση της Pfizer το φάρμακο Paxlovid, ενώ δεν μείωσε τα συμπτώματα σε όσους ήταν χαμηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο COVID-19, οδήγησε σε μείωση των επιπέδων του ιικού φορτίου και μείωσε τον ήδη χαμηλό κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου σε αυτή την υποομάδα, συμπεριλαμβάνοντας όσους ήταν εμβολιασμένοι και είχαν τουλάχιστον ένα παράγοντα κινδύνου για σοβαρή νόσο. 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved