ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Πρόσκληση της ΕΡΤ3 σε παραγωγούς τηλεοπτικών εκπομπών

 

Αθήνα 11.2.2011, 17:32

Τηλεοπτικές εκποµπές διαφόρων κατηγοριών επιθυµεί να εντάξει στα προγράµµατά της για την τηλεοπτική περίοδο 2011-2012 η ΕΡΤ3 και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν προτάσεις.

Οι κατηγορίες των εκπομπών είναι οι εξής:
- Ντοκιµαντέρ, σειρές ή αυτοτελή, µε ωριαία ή ηµίωρη διάρκεια και µε ενδεικτικό θεµατολογικό πλαίσιο τα µεγάλα σύγχρονα κοινωνικά θέµατα περιβάλλον, καθηµερινή διαβίωση, οικονοµία, οικολογία, ιστορία, επιστήµες, τεχνολογία µετανάστες, πρόσφυγες, , τρόπους διαβίωσης, πορτρέτα ατόµων που διακρίθηκαν στον τοµέα τους (πολιτικών, επιστηµόνων, καλλιτεχνών
κ.λπ.).
- Επετειακά ντοκιµαντέρ ηµίωρης ή µεγαλύτερης διάρκειας, για τις σηµαντικές εορτές, επετείους, παγκόσµιες ηµέρες.
- Προγράµµατα κάθε είδους που απευθύνονται στα παιδιά προσχολικής ηλικίας ή σε νεανικά κοινά.
- Ειδικά προγράµµατα ντοκιµαντέρ ή εκποµπές (αυτοτελή ή σειρές) µε θέµα τη ζωή και την ιστορία της ελληνικής περιφέρειας (πολιτισµός, εργασία και καθηµερινή ζωή των κατοίκων).
- Προγράµµατα, (αυτοτελή ή σε σειρές) που δίνουν τη δυνατότητα συνεργασίας και συµπαραγωγής µε ξένους τηλεοπτικούς οργανισµούς και η θεµατική τους αφορά την κοινή ιστορία και τον πολιτισµό λαών των Βαλκάνιων και της Μεσόγειου.
- Προγράµµατα (εκποµπές) ηµίωρης ή ωριαίας διάρκειας, ελαφράς ψυχαγωγίας µε ιδέες από την καθηµερινή ζωή.

Προτάσεις
Η υποβολή όλων των προτάσεων από τους ενδιαφερόµενους πρέπει να γίνει σε έξι αντίγραφα και πρέπει να συνοδεύεται από σχετική αίτηση. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν έως 10 Απριλίου 2011 και να περιλαµβάνουν τα ακόλουθα στοιχεία:
1. Έντυπο αίτησης.
2. Για τις επιµορφωτικές και ψυχαγωγικές εκποµπές και τα ντοκιµαντέρ είναι απαραίτητη η κατάθεση κειµένου µε εκτεταµένη παρουσίαση της ιδέας και του περιεχοµένου του προτεινόµενου έργου, αναφορά στο θέµα του κάθε επεισοδίου καθώς και στοιχεία που αφορούν τον αριθµό τους και τη διάρκειά τους.
3. Κάθε πρόταση ανεξαρτήτως κατηγορίας:
α) Μπορεί να συνοδεύεται από σηµείωµα προθέσεων (σκηνοθετική προσέγγιση) του σκηνοθέτη για το προτεινόµενο έργο (ο σκηνοθέτης του έργου πρέπει να προτείνεται σε κάθε περίπτωση)
β) Κάθε πρόταση, ανεξαρτήτως κατηγορίας, πρέπει να περιλαµβάνει κατάλογο των προτεινόµενων καλλιτεχνικών συντελεστών και αναλυτικό προϋπολογισµό
γ) Κάθε πρόταση, ανεξάρτητα από την κατηγορία της, θα ήταν καλό να περιλαµβάνει αναφορά στο προηγούµενο έργο του παραγωγού, του σκηνοθέτη και του σεναριογράφου

Σηµειώνεται ότι η διάρκεια µιας ηµίωρης εκποµπής «σε τηλεοπτικό χρόνο» πρέπει να υπολογίζεται σε 24' περίπου, ενώ η διάρκεια µιας ωριαίας εκποµπής πρέπει να υπολογίζεται αντίστοιχα σε 45΄. Ωστόσο, η ακριβής διάρκεια των εκποµπών, που θα παραχθούν, θα ορίζεται κατά περίπτωση, ανάλογα µε τις ανάγκες ροής προγράµµατος του τηλεοπτικού σταθµού της ΕΡΤ3.

Ο αριθµός των προτάσεων που θα εγκριθούν θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των τηλεοπτικών προγραµµάτων της ΕΡΤ3, σε σχέση πάντα µε τις δυνατότητες που παρέχει ο προϋπολογισµός προγράµµατος της εταιρίας. Η επιλογή των προτάσεων θα γίνει από τα αρµόδια όργανα της ΕΡΤ3.

Η ΕΡΤ3 διατηρεί το δικαίωµα να διαπραγµατεύεται τη µετατροπή της µορφής των προτεινόµενων εξωτερικών παραγωγών, παρέχοντας τα µέσα και τις υπηρεσίες, και να ορίζει, σε συνεννόηση πάντοτε µε τους παραγωγούς, τον τελικό κατάλογο των συντελεστών µιας εκποµπής, όπως επίσης και να προτείνει τροποποιήσεις στα κείµενα των σεναρίων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved