ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Πρόσληψη 425 υπαλλήλων φρούρησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 

Αθήνα 26.9.2012, 23:12

Διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) στον τομέα της φρούρησης και της πρόληψης οργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO). Οι θέσεις θα έχουν έδρα τις Βρυξέλλες, το Στρασβούργο και το Λουξεμβούργο, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών. Ο αριθμός των διαθέσιμων, έως το 2014, θέσεων είναι 425 και ο βασικός μηνιαίος μισθός κυμαίνεται μεταξύ 1.847,76 και 2.674,39 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αφορά τη συγκρότηση βάσεως δεδομένων υποψηφίων που θα μπορούσαν να προσληφθούν ως υπάλληλοι επί συμβάσει (ομάδα καθηκόντων I) στον τομέα της επιτήρησης και της πρόληψης. Οι υπάλληλοι επί συμβάσει προσλαμβάνονται σύμφωνα με τους όρους που περιέχονται στον τίτλο IX της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο υπάλληλος επί συμβάσει θα έχει ως έργο να βοηθά τον διοικητικό υπάλληλο μέσα σε μία ομάδα αποτελούμενη από υπαλλήλους επιτήρησης και πρόληψης, που θα είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την υποδοχή και την παροχή πληροφοριών στους βουλευτές, στο προσωπικό και τους προσκεκλημένους τους κατ' εφαρμογή της κανονιστικής νομοθεσίας που αφορά τους τίτλους και τις άδειες πρόσβασης στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει κατά την ημερομηνία λήξης της ηλεκτρονικής εγγραφής να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

A. Γενικές προϋποθέσεις
α)  να είναι πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης·
β)  να απολαύουν των πολιτικών τους δικαιωμάτων·
γ)  να είναι τακτοποιημένοι έναντι της νομοθεσίας της χώρας τους σε θέματα στρατολογίας·
δ)  να παρέχουν τα αναγκαία για την άσκηση των καθηκόντων τους εχέγγυα ήθους.

B.  Ειδικές προϋποθέσεις
I. Προσόντα
Οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν περατώσει επιτυχώς την υποχρεωτική εκπαίδευση.
Θα θεωρηθούν ως πρόσθετα προσόντα:
-  η κατοχή διπλώματος κλιμακίου πρώτης επέμβασης (ΕΡΙ) της Σχολής Πυροσβεστικής (ή ισοδύναμου) ή/και πρώτων βοηθειών, εκδοθέντων από εγκεκριμένη αρμόδια αρχή,
- η κατοχή εξουσιοδότησης ασφαλείας, εθνικής ή ευρωπαϊκής.
II.  Απαιτούμενη εμπειρία/γνώσεις
Οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν αποκτήσει μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής φοίτησης διετή τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε σχέση με τη φύση των καθηκόντων στον τομέα της πρόληψης, της δημόσιας ή/και ιδιωτικής ασφάλειας, της επιτήρησης, της φρούρησης, της υποδοχής ή της προστασίας υψηλών προσώπων.
Θα θεωρηθούν ως πρόσθετα προσόντα:
- διετής εμπειρία, αποκτηθείσα είτε σε ευρωπαϊκές ή διεθνείς οργανώσεις είτε σε ομοσπονδιακή/εθνική/περιφερειακή ή τοπική διοίκηση ή συνέλευση είτε σε εταιρεία φρούρησης,
-  εμπειρία στον χειρισμό οργάνων/εγκαταστάσεων/υλικού ασφαλείας [ηλεκτρονικού σαρωτή αποσκευών, πυλών ανίχνευσης, κλειστού κυκλώματος τηλεοράσεως (CCTV) κ.λπ.],
- εμπειρία εργασίας σε ομάδα,
- εμπειρία αποκτηθείσα σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον,
- καλή γνώση των οδηγιών ασφαλείας εν γένει και κατάσβεσης πυρκαγιάς,
- καλή γνώση πληροφορικής γραφείου (επεξεργασία κειμένου, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ενδοδίκτυο, φύλλο υπολογισμού, ηλεκτρονική ατζέντα).
III.  Γλωσσικές γνώσεις
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν άριστη γνώση [επίπεδο C1 (1)] μιας από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γλώσσα 1 — κύρια γλώσσα) (2), καθώς και ικανοποιητική γνώση (επίπεδο B2) της γερμανικής, της αγγλικής ή της γαλλικής (γλώσσα 2). Η γλώσσα 2 πρέπει να είναι διαφορετική από τη γλώσσα 1. Κατά την εγγραφή οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν ως κύρια γλώσσα (γλώσσα 1) μία μόνο από τις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν την επιλογή γλώσσας μετά την επικύρωση του εντύπου ηλεκτρονικής εγγραφής.
IV.  Ικανότητες
- Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ακριβείς, δημιουργικοί και να ενδιαφέρονται για την εργασία εντός μιας πολυπολιτισμικής ομάδας,
- να είναι διαθέσιμοι και εύκαμπτοι,
- να δημιουργούν καλές σχέσεις και να επιδεικνύουν διπλωματία, ευγένεια, αυτοκυριαρχία και διακριτικότητα,
- να διαθέτουν πρωτοβουλία, πολύπλευρη και οργανωτική προσωπικότητα.

Οι υποψήφιοι οφείλουν μέχρι 30 Οκτωβρίου 2012 το μεσημέρι (ώρα Βρυξελλών), να εγγραφούν ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο της EPSO στην ακόλουθη διεύθυνση: http://europa.eu/epso/apply/today/contract_en.htm και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες, συγκεκριμένα δε τις οδηγίες χρήσης της ηλεκτρονικής εγγραφής. Το έντυπο εγγραφής πρέπει να συμπληρωθεί στα γερμανικά, αγγλικά ή γαλλικά.

* Κατεβάστε την πρόσκληση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved