ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Αυτές τις 8 θέσεις στο ΚΕΠ Κοζάνης, ποιός θα τις πάρει; (23/5/06)


Αθήνα 23.5.2006, 09:22
Ανήκουν στην αμαρτωλή κατηγορία των συμβάσεων έργου και του περίφημου πλέον άρθρου 6 του ν. 2527/1997 (αυτό που πολεμάμε), οπότε όλοι κατανοούμε πώς θα πληρωθούν οι παρακάτω θέσεις έργου στο ΚΕΠ Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, που ενέκρινε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρεται σε απόφαση που εξέδωσε, εγκρίνεται η σύναψη μίσθωσης έργου οκτώ ατόμων με τη Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, για χρονικό διάστημα έως δεκαπέντε μήνες, για το ΚΕΠ της Ν.Α., με αντικείμενο εργασίας:
• Την εγκατάσταση προγραμμάτων στη Ν.Α. Κοζάνης για ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη. Οι συμβασιούχοι με σύμβαση έργου θα εγκαταστήσουν τις ψηφιοποιημένες βάσεις δεδομένων με διοικητικές διαδικασίες και τα αντίστοιχα έντυπα τους.
• Κατάρτιση βάσεων δεδομένων με πληροφορίες τοπικού ενδιαφέροντος και παράδοση του ολοκληρωμένου συστήματος σε λειτουργία.
• Ανάληψη υποχρεώσεων προς εκπαίδευση των υπαλλήλων που θα στελεχώσουν το Κ.Ε.Π.

Επισημαίνεται ότι οι εγκριθείσες συμβάσεις έργου θα υπογραφούν μεταξύ της Ν.Α. Κοζάνης και των επιλεγέντων και θα λήξουν αυτοδικαίως με το διορισμό του μονίμου υπαλλήλου των ΚΕΠ, ανεξαρτήτως της διάρκειας της σύμβασης.
Σε περίπτωση αποχώρησης, παραίτησης, διακοπής κ.λπ. της σύμβασης μίσθωσης έργου με πρωτοβουλία του συμβασιούχου, δε θα συνάπτεται νέα σύμβαση σε συνέχεια της προηγούμενης που διακόπηκε, χωρίς την προηγούμενη έγκριση της ΟΔΕ/ΚΕΠ/ΥΠΕΣΔΑΑ, η οποία θα πρέπει να έχει ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Η δαπάνη για την αμοιβή των παραπάνω, θα βαρύνει το πρόγραμμα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» και τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.).

ΕΞΕΛΙΞΗ
Οι εργαζόμενοι του ΚΕΠ μας ενημέρωσαν ότι η παραπάνω απόφαση, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αναφέρεται στις θέσεις που έχουν ήδη καταλάβει οι ίδιοι. Πρόκειται για ανθρώπους που εργάζονται χρόνια στο ΚΕΠ με συνεχείς συμβάσεις έργου και που καθημερινά βιώνουν την αγωνία για το επαγγελματικό τους μέλλον. Είναι κι αυτοί θύματα του φαύλου συστήματος των συμβάσεων έργων, αυτού που η Proslipsis πολεμάει με όλες τις δυνάμεις της. Σε αυτόν τον "πόλεμο" εντάσσεται η απόφασή της να δημοσιεύει τις όποιες εγκρίσεις για συμβάσεις, που μπορεί μεν στη συγκεκριμένη περίπτωση να έχουν καλυφθεί, σε πολλές όμως άλλες περιπτώσεις (θυμίζουμε τις περιπτώσεις του ΟΑΕΔ, του ΟΠΑΔ, ΚΕΠ υπουργείου Εξωτερικών, του ίδιου του υπουργείου Εσωτερικών) είναι κενές και καλύπτονται με πλήρη αδιαφάνεια και μεθόδους πελατειακές. Οι εργαζόμενοι του ΚΕΠ Κοζάνης, που υπέστησαν μια επιπλέον ταλαιπωρία απο την δημοσίευση, ελπίζουμε ότι συμμερίζονται τον αγώνα μας και στέκονται αληλλέγγυοι.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved