ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Πρόσληψη γραμματέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αθήνα 27.2.2014, 8:53

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικό διαγωνισμό για πρόσληψη Γραμματέων (βαθμοί SC1 και SC2), αποφοίτων δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για τις γλώσσες: Κροατική (HR), Αγγλική (EN), Γαλλική (FR) και Γερμανική (DE).

Απαιτούνται σχετική εμπειρία τουλάχιστον 4 ετών και άριστη γνώση της επιλεγείσας για τον διαγωνισμό γλώσσας μεταξύ Κροατικής, Αγγλικής, Γαλλικής, και Γερμανικής, καθώς και δεύτερη γλώσσα (υποχρεωτικά διαφορετική από τη γλώσσα 1): ικανοποιητική γνώση της αγγλικής, της γαλλικής ή της γερμανικής γλώσσας.

Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην κατάρτιση εφεδρικών πινάκων για την πλήρωση κενών θέσεων μόνιμων υπαλλήλων στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα ευρωπαϊκά όργανα αναζητούν άτομα τα οποία θα ασκήσουν καθήκοντα γραμματείας εντός των υπηρεσιών τους. Ο κύριος ρόλος είναι αυτός του γραμματέα, του διοικητικού υπαλλήλου. Οι δραστηριότητες αυτές συνδέονται συχνά με τη διοικητική διαχείριση - διαχείριση γραφείου, μπορεί ωστόσο να ποικίλλουν ανάλογα με τη θέση. Σε  γενικές γραμμές, ο γραμματέας ασκεί αυτόνομο ρόλο υποστήριξης ενός ή περισσοτέρων ατόμων, υπηρεσιών ή διοικητικών μονάδων εντός του οργάνου. Η λειτουργική τουσυνεισφορά συνίσταται στο να δίνει μορφή, να επεξεργάζεται και να διανέμει τις πληροφορίες. 

Τα καθήκοντα είναι ποικίλα και μπορούν να περιλαμβάνουν: την προετοιμασία φακέλων και την οργάνωση και τον συντονισμό των δραστηριοτήτων των υπηρεσιών (συνεδριάσεις, μετακινήσεις για επαγγελματικούς λόγους), τη διαχείριση των εγγράφων (παραλαβή, διαχείριση, παρακολούθηση και αρχειοθέτηση των εγγράφων, των υπομνημάτων και της αλληλογραφίας), την προετοιμασία, επεξεργασία, ολοκλήρωση και επαλήθευση των εγγράφων (σύνταξη, σελιδοποίηση, μορφοποίηση, πίνακες), με τη βοήθεια ειδικών λογισμικών, την αναζήτηση, συγκέντρωση και διάδοση των πληροφοριών (ενημέρωση των βάσεων δεδομένων και των δελτίων). 

Αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό υποβάλλονται μέχρι 18 Μαρτίου 2014 στις 12 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών. 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved