ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
86 συμβάσεις πολλά υποσχόμενες στο ΚΗΥΚΥ Αθήνας (8/11/2007)

Αθήνα 8.11.2007, 20:34
Συμβάσεις πολλά υποσχόμενες είναι οι 86 που θα συνάψει το Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστού Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΗΥΚΥ), που εδρεύει στην Αθήνα, αφού η διάρκειά τους είναι 24 μήνες, όσοι δηλαδή χρειάζονται για να πάρει κάποιος προσαύξηση 50% στην εμπειρία σε μελλοντική διαδικασία ΑΣΕΠ για θέσεις τακτικού προσωπικού και να αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα για την κατάληψη μόνιμης θέσης.

Το πρόβλημα είναι ότι οι θέσεις αυτές ανήκουν στο φαύλο σύστημα των συμβάσεων έργου, που η κυβέρνηση και ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος επιμένουν να διατηρούν ανέπαφο. 

Σύμβαση έργου σημαίνει πλήρης αδιαφάνεια. Ο φορέας δεν υποχρεώνεται να εκδώσει πρόσκληση ούτε να θεσπίσει αντικειμενικά κριτήρια επιλογής. Συνήθως παίρνει υπόψη τα ραβασάκια που του στέλνουν κυβερνητικοί και λοιποί παρατρεχάμενοι (μερικές φωτεινές εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα).

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη σχετική εγκριτική απόφαση (θα τη βρείτε περιληπτικά και στη σχετική κατηγορία της Proslipsis), το προσωπικό που θα προσληφθεί είναι το ακόλουθο:  
* 80 με ειδικότητα χειριστού Η/Υ, που θα απασχοληθούν στο έργο της εισαγωγής στοιχείων Η/Υ.
* 2 ειδικευμένοι σε δίκτυα υπολογιστών.
- 4 αναλυτές – προγραμματιστές για την εκτέλεση επιμέρους έργου ανάπτυξης του λογισμικού εφαρμογών ή παροχής τεχνικής υποστήριξης δικτύων ή βάσεων δεδομένων.

Ειδικότερα:
Τομέας εισαγωγής στοιχείων Η/Υ
Για αντιμετώπιση αποθέματος εργασιών περίπου 1.750.000.000 δακτυλισμών, θα απασχοληθούν ογδόντα άτομα με ειδικότητα χειριστού Η/Υ. Τα τυπικά προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι ανωτέρω είναι αυτά που προβλέπονται για τον κλάδο ΔΕ Προσωπικού Η/Υ ειδικότητας χειριστών διατρητικών μηχανών. Η εμπειρία τους θα αποδεικνύεται κατόπιν εξέτασης στη χρήση του εξοπλισμού. Κάθε άτομο θα αναλάβει 22.000.000 δακτυλισμούς περίπου με αμοιβή για κάθε δακτυλισμό 0,00098 € και ο προϋπολογισμός της διετίας για κάθε πρόσωπο ανέρχεται σε 21.560 €. Το έργο θα εκτελείται στο ΚΗΥΚΥ, σε ώρες που θα υπάρχει διαθέσιμος εξοπλισμός (κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες) χωρίς να συνδέεται με το ωράριο του προσωπικού του Κέντρου.

Τομέας ανάλυσης – προγραμματισμού – τεχνικής υποστήριξης
Για την αντιμετώπιση φορτίων που δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπηρετούν προσωπικό και λόγω εξειδίκευσης έργων, θα απασχοληθούν έξι άτομα. Τα τυπικά προσόντα που θα πρέπει να έχουν τα ανωτέρω άτομα είναι αυτά που προβλέπονται για τους κλάδους ΠΕ ή/και ΤΕ Πληροφορικής και με ειδικεύσεις ως εξής:
• Δύο άτομα ειδικευμένα σε δίκτυα (LAN/WAN με εξειδικευμένες συσκευές όπως SAN, scanner’ s σημαντικού μεγέθους, κ.λπ.).
• Τέσσερα άτομα αναλυτές – προγραμματιστές με γνώσεις σε περιβάλλον WEB εφαρμογών, επεξεργασίας εικόνων και barcodes, κ.λπ.
Το έργο κάθε ατόμου θα είναι η εκτέλεση επιμέρους έργου ανάπτυξης του λογισμικού εφαρμογών που θα του ανατεθεί ή παροχή τεχνικής υποστήριξης δικτύων ή βάσεων δεδομένων.
Κάθε άτομο θα απασχοληθεί συνολικά 3.600 ώρες και η σχετική δαπάνη θα ανέλθει σε 39.600,00 € για δύο έτη.

Το συνολικό έργο θα υποδιαιρείται σε υποέργα συγκεκριμένων ωρών και χρόνου υλοποίησης, που θα συμφωνείται σε κάθε περίπτωση μεταξύ αναδόχου και ΚΗΥΚΥ. Κάθε υποέργο θα εξοφλείται τμηματικά ανάλογα με την πρόοδο ή με την ολοκλήρωσή του με βάση τις συμφωνηθείσες ώρες για την εκτέλεσή του, τα αναμενόμενα αποτελέσματα και με ωριαία αμοιβή 11 €. Επίσης σε κάθε ημερολογιακό μήνα δεν θα ανατίθεται έργο
μεγαλύτερο των 150 ωρών. Το έργο θα εκτελεστεί στο ΚΗΥΚΥ χωρίς να συνδέεται
με το ωράριο προσωπικού.

Η συνολική δαπάνη για τις ανωτέρω αναθέσεις θα ανέλθει στο ποσό των 1.962.400,00 € περίπου και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΚΗΥΚΥ (Κ.Α. 0400). Κατά το τρέχον έτος η δαπάνη θα καλυφθεί από το ειδικό αποθεματικό.

Το έργο των ανωτέρω, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της πληρεξουσίας δικηγόρου του ΚΗΥΚΥ, δεν ανάγεται στον κύκλο των καθηκόντων των υπαλλήλων του ΚΗΥΚΥ και η εκτέλεσή του θα παρακολουθείται από την Διοίκησή του (sic).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved