ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Stage για 100 στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (24/12/2007)


Αθήνα 24.12.2007, 14:21
Ένα ακόμη πρόγραμμα stage που προβλέπει 18μηνη απασχόληση 100 ανέργων ηλικίας έως 40 ετών στις υπηρεσίες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα υλοποιήσει προσεχώς η διοίκηση ΟΑΕΔ. Η επιλογή των υποψηφίων πιθανότατα θα γίνει και πάλι με αδιαφανείς διαδικασίες, κατά την προσφιλή τακτική της διοίκησης ΟΑΕΔ.

Για την... ιστορία αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα αφορά την τοποθέτηση 100 ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ ανά την Ελλάδα, για χρονική περίοδο 18 μηνών, με στόχο αυτοί να "αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να προσαρμόσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα στην εξέλιξη και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας στον τομέα της ειδίκευσής τους".

Δεκτοί θα γίνουν πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ, διπλωματούχοι ΙΕΚ, απόφοιτοι Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, ΤΕΛ, ΕΠΛ ΤΕΕ Β’ Κύκλου.

Η διάρκεια του προγράμματος είιναι 18 μήνες, εκ των οποίων ένας μήνας αφορά θεωρητική και πρακτική ενημέρωση, καθώς και εξοικείωση με το εργασιακό περιβάλλον, και 17 μήνες αφορούν τοποθέτηση σε θέσεις του τομέα της ειδίκευσής τους για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Η κατανομή των θέσεων και των ειδικοτήτων θα καθοριστεί με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ, ύστερα από πρόταση του ΟΑΕΕ. Ωστόσο, θα υπάρχει δυνατότητα ανακατανομής των θέσεων και ειδικοτήτων από το διοικητή του ΟΑΕΔ για την επίτευξη των (πελατειακών) στόχων του προγράμματος.

Επωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι 100 άνεργοι και ειδικότερα 70 απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ισότιμων τίτλων σπουδών ημεδαπής ή αλλοδαπής και 30 διπλωματούχοι ΙΕΚ, απόφοιτοι Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΕ Β΄ Κύκλου ή ισότιμων τίτλων σπουδών ημεδαπής ή αλλοδαπής, ηλικίας από 22 έως 40 ετών.

Οι παραπάνω θα πρέπει :
- Να είναι άνεργοι, επιδοτούμενοι ή μη, να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και να έχει συμπληρωθεί το Ατομικό Σχέδιο Δράσης.
- Να έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να είναι Έλληνες ομογενείς που απασχολούνται νόμιμα στην Ελλάδα.
- Οι πτυχιούχοι Σχολών της αλλοδαπής πρέπει να είναι κάτοχοι αντίστοιχων ισότιμων τίτλων σπουδών, αναγνωρισμένων από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (Διαπανεπιστημιακός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών – Πληροφόρησης).
- Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα.

Η επιλογή των ανέργων νέων από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και η τοποθέτηση αυτών σε θέσεις
απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στις υπηρεσίες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, θα γίνει μέσω της διαδικασίας της εξατομικευμένης παρέμβασης και της συνεκτίμησης του Ατομικού Σχεδίου Δράσης.

Από τις ως άνω θέσεις ποσοστό τουλάχιστον 60% θα καλυφθεί από γυναίκες και μέχρι 40% από άνδρες. Στο πλαίσιο της πολιτικής πρόληψης της μακροχρόνιας ανεργίας: τουλάχιστον 67% θα καλυφθεί από άνεργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ μέχρι 6 μήνες (τους τελευταίους 8 μήνες) όσοι είναι ηλικίας μέχρι 25 ετών και από άνεργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ μέχρι 12 μήνες (τους τελευταίους 16 μήνες) όσοι είναι ηλικίας 25 ετών και άνω. Στο πλαίσιο της πολιτικής καταστολής της μακροχρόνιας ανεργίας: έως 33% θα καλυφθεί από άνεργους οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι από 6 μήνες και άνω, όσοι είναι ηλικίας μέχρι 25 ετών, και από ανέργους οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι από 12 μήνες και άνω, όσοι είναι ηλικίας 25 ετών και άνω.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved