ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις μελών ΔΕΠ σε Πανεπιστήμια Επιστροφή    
350 θέσεις ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια κατένειμε το υπουργείο Παιδείας

Proslipsis.gr | Αθήνα 26.11.2020, 02:10

Συνολικά 350 θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) θα διαθέσει στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας το υπουργείο Παιδείας (Πίνακας), σε συνέχεια των 200 θέσεων του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Οι 200 από τις 350 θέσεις κατανέμονται αναλόγως και συμπληρωματικά με τις αφυπηρετήσεις, ενώ οι υπόλοιπες 150 «με πλήρη υιοθέτηση της αρχής μας για εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων και στην τακτική χρηματοδότηση και στην κατανομή εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΑΕΙ, στη βάση πάντοτε των εισηγήσεων της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Τα κριτήρια που ελήφθησαν υπόψιν από την ΕΘΑΑΕ για την κατανομή των πρόσθετων 150 θέσεων είναι: α) ο αριθμός προπτυχιακών φοιτητών, β) ο αριθμός εξαμήνων α’ κύκλου σπουδών, γ) η αναλογία προπτυχιακών φοιτητών προς μέλη ΔΕΠ, δ) ο αριθμός θέσεων ΔΕΠ που έχουν κενωθεί τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν αναπληρωθεί. 

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, στηρίζουμε το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο στην πράξη, εξασφαλίζοντας περισσότερες θέσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες που προκύπτουν από αφυπηρετήσεις αλλά και εξορθολογίζοντας τη διαδικασία κατανομής βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, λαμβάνοντας υπόψιν τις εισηγήσεις της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης. Μία νέα εποχή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει ξεκινήσει, με όρους αξιοκρατίας, διαφάνειας, αριστείας. Όπως αξίζει στους φοιτητές μας, στο προσωπικό των πανεπιστημίων μας, στη χώρα, στο παρόν και το μέλλον μας».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε: «Παρά τις δύσκολες συνθήκες της πρωτοφανούς πανδημικής κρίσης, στηρίζουμε διαρκώς τα πανεπιστήμιά μας και δίνουμε τη δυνατότητα να προσλάβουν νέους καθηγητές, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών των φοιτητών μας. Με διαφάνεια και αξιοκρατία και εμπιστοσύνη στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης προχωρούμε στον σχεδιασμό για ένα σύγχρονο, εξωστρεφές και ανταγωνιστικό ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Η Proslipsis παρουσιάζει όλες τις θέσεις μελών ΔΕΠ πολύ έγκαιρα, μόλις εγκρίνεται η πλήρωσή τους από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στην υποκατηγορία «Θέσεις μελών ΔΕΠ σε Πανεπιστήμια».  


ΠΙΝΑΚΑΣ
Η κατανομή των θέσεων
(2η κατανομή 200 θέσεων - 150 θέσεις βάσει εισήγησης της ΕΘΑΑΕ)

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 0 2
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 41 17
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. 5 4
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ 7 8
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 7 9
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 32 15
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 17 2
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2 6
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 2 5
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ 5 4
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 10 12
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 1 9
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 9 9
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 16 7
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 11 5
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 3 4
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 12 11
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1 6
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 4 5
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 6 2
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 2 2
ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2 1
Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. 1 0
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2 1
ΣΥΝΟΛΟ 200 150 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved