ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Το 2007 προκηρύξεις για ΔΕΗ, Τράπεζα Ελλάδος, Ταμεία και ΕΚΑΒ (29/11)


Aθήνα 29.11.2006, 15:23
Τέσσερις σημαντικές προκηρύξεις επεξεργάζεται ή ελέγχει αυτήν την περίοδο το ΑΣΕΠ. Τις δύο από αυτές αναμένεται να τις ολοκληρώσει και να τις στείλει προς εκτύπωση στο Εθνικό Τυπογραφείο μέσα στον Δεκέμβριο, σε κάθε περίπτωση όμως οι υποψήφιοι και των τεσσάρων προκηρύξεων θα κληθούν να υποβάλουν δικαιολογητικά στις αρχές του νέου έτους.

Οι δύο προκηρύξεις που πάνε για εκτύπωση μέσα στον Δεκέμβριο και προβλέπεται να εκδοθούν από το Εθνικό τυπογραφείο 15 ημέρες αργότερα, αφορούν την πλήρωση με την διαδικασία της σειράς προτεραιότητας θέσεων τακτικού προσωπικού και ειδικότερα 172 στο ΕΚΑΒ και 310 σε Ταμεία του Δημοσίου (1 στο υπουργείο Παιδείας).

Οι άλλες δύο σημαντικές προκηρύξεις αφορούν την πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού αντίστοιχα στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην ΔΕΗ και προβλέπεται να εκδοθούν στις αρχές του νέου έτους.

ΕΚΑΒ
Η προκήρυξη του ΕΚΑΒ αφορά προσλήψεις σε μία και μόνο ειδικότητα, αυτή του «πληρώματος ασθενοφόρου – διασώστης». Τις 172 θέσεις μπορούν να διεκδικήσουν απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην πραγματικότητα όμως αυτές καλύπτονται από αποφοίτους ΔΕ που επιπλέον διαθέτουν αντίστοιχο δίπλωμα από τα κατά τόπους ΙΕΚ ΕΚΑΒ. Αυτό σημαίνει ότι για να έχει κάποιος ελπίδες πρόσληψης θα πρέπει να φοιτήσει σε κάποιο από τα 22 ΙΕΚ ΕΚΑΒ, τα οποία δέχονται σπουδαστές δύο φορές το χρόνο, όπως και τα υπόλοιπα ΙΕΚ.

Στην προκήρυξη αυτή μάλλον δεν θα προλάβουν να πάρουν μέρος οι σπουδαστές των ΙΕΚ ΕΚΑΒ που αποκτούν δίπλωμα τον Φεβρουάριο του 2007.  

Ταμεία
Η δεύτερη προκήρυξη αφορά την πλήρωση 309 θέσεων διαφόρων διοικητικών κυρίως ειδικοτήτων σε Ταμεία όπως ο ΟΓΑ (156), ο Οργανισμός Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (80), το Ταμείο Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών (16), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (19) κ.λ.π. Προβλέπει επίσης και την πλήρωση μιας θέσης γιατρού στο υπουργείο Παιδείας.

Μεταξύ των ειδικοτήτων περιλαμβάνονται: διοικητικού – λογιστικού ΤΕ, διοικητικού και διοικητικού – οικονομικού ΠΕ, πληροφορικής ΠΕ και ΤΕ, φαρμακευτικής ΠΕ, νοσηλευτικής ΤΕ, διοικητικού – οικονομικού ΔΕ, γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, κ.λπ.

ΔΕΗ
Η τρίτη σημαντική προκήρυξη που επεξεργάζεται αυτήν την περίοδο η ΔΕΗ και ελέγχει το ΑΣΕΠ, προβλέπει την πλήρωση με την ειδική διαδικασία των ΔΕΚΟ περίπου 2.000 θέσεων τακτικού προσωπικού στην ΔΕΗ, που κατανέμονται κυρίως στις κατά τόπους παραγωγικές μονάδες της Επιχείρησης.

Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2007, καθώς όχι μόνο δεν έχει πάρει «πράσινο φως» από το ΑΣΕΠ, αλλά κατά την επεξεργασία της προκύπτουν διάφορα προβλήματα, κυρίως λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν οι θέσεις, οι οποίες στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι θέσης ευθύνης και δικαιολογούν την ένταξη του κριτηρίου της προσωπικής συνέντευξης στην διαδικασία επιλογής των υποψηφίων.

Η συνέντευξη αλλά και τα άλλα κριτήρια επιλογής αποτελούν θέμα διαβούλευσης μεταξύ ΑΣΕΠ και ΔΕΗ και μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα η Ανεξάρτητη Αρχή θα στείλει στην Επιχείρηση τις παρατηρήσεις της σχετικά με αυτά. Το ΑΣΕΠ προτείνει για μερικές από τις θέσεις αυτές (όπως π.χ. των εναεριτών) πρακτική δοκιμασία αντί της προσωπικής συνέντευξης. Από την ΔΕΗ διαβεβαιώνουν ότι ακόμα δεν έχει παγιωθεί και ο πίνακας των θέσεων, τονίζοντας ότι τα στοιχεία των πινάκων που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι «άλλα αντ’ άλλων».

Η προκήρυξη αφορά την πλήρωση θέσεων εργατοτεχνικού, διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως τεχνιτών δικτύων, σταθμών, ορυχείων και εξοπλισμού, ηλεκτρολόγων - ηλεκτροτεχνικών, ηλεκτρονικών, αναλυτών – προγραμματιστών, μηχανολόγων, μηχανικών, τοπογράφων, πολιτικών μηχανικών, χημικών, τορναδόρων, συγκολλητών, σιδηρουργών, ψυκτικών, χειριστών μηχανημάτων, χειριστών Η/Υ, κλητήρων, εργατών, δυτών, νοσοκόμων, επισκεπτών υγείας κ.ά.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις θα γίνουν ουσιαστικά από την ΔΕΗ με το σύστημα των ΔΕΚΟ, που ως γνωστόν προβλέπει δοκιμαστικό στάδιο επτά μηνών για τους προσλαμβανόμενους.

Τράπεζα Ελλάδος
Η τέταρτη προκήρυξη που ετοιμάζει το ΑΣΕΠ προβλέπει την πλήρωση μέσω γραπτού διαγωνισμού 128 θέσεων διοικητικού προσωπικού στην Τράπεζα της Ελλάδος και συγκεκριμένα 58 πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) και 70 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ).

H προκήρυξη προβλέπεται να κυκλοφορήσει στο τέλος Δεκεμβρίου ή στις αρχές του νέου έτους, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι διαβουλεύσεις ΑΣΕΠ και Τράπεζας γύρω από τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων και τα μαθήματα που θα εξετασθούν οι υποψήφιοι. Ως προς τα τελευταία, παράγοντες της Ανεξάρτητης αρχής θεωρούν σίγουρο ότι θα περιλαμβάνουν δίκαιο. 

Η εξεταστική διαδικασία προβλέπεται ότι θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2007 και σε κάθε περίπτωση μετά τις εξετάσεις του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών, οι οποίες τοποθετούνται στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved