ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Η επέλαση των Σωμάτων Στρατού, Πυροσβεστικής και Αγροφυλακής στις προσλήψεις


Αθήνα 25.2.2005
Να καταταχτείτε θα σας ζητήσουν από τον επόμενο μήνα τα Σώματα Στρατού, Πυροσβεστικής και Αγροφυλακής, που κυριολεκτικά κάνουν επέλαση στις προσλήψεις, προσφέροντας περισσότερες από 40.000 θέσεις.

Οι σχετικές προκηρύξεις θα αρχίσουν να εκδίδονται σταδιακά από τις προσεχείς ημέρες και με χρονικό ορίζοντα το 2006. Συγκεκριμένα, αναμένονται οι ακόλουθες προσλήψεις:

Στρατός Ξηράς: Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται προκήρυξη για την κατάταξη στον Στρατό Ξηράς περίπου 900 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ).

Πολεμικό Ναυτικό: Θα καταταγούν συνολικά 625 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) με προκήρυξη που θα εκδοθεί τον Απρίλιο.

Πολεμική Αεροπορία: Επίσης, τον Απρίλιο αναμένεται προκήρυξη για την κατάταξη 1.550 ΕΠ.ΟΠ. στην Πολεμική Αεροπορία.

Έφεδροι Υψηλής Ετοιμότητας: Ένας νέος θεσμός εισάγεται στον ελληνικό στρατό: οι Έφεδροι Υψηλής Ετοιμότητας. Πρόκειται για σύγχρονους Ακρίτες, αφού οι συγκεκριμένες θέσεις απευθύνονται σε κατοίκους παραμεθορίων περιοχών, οι οποίοι θα εντάσσονται στην άμυνα της χώρας περιστασιακά και για το πολύ τρεις έως τέσσερις μήνες κάθε χρόνο και επί τρία χρόνια. Ο θεσμός προβλέπεται να ξεκινήσει από παραμεθόρια νησιά και περιοχές της Βορείου Ελλάδας, ενώ στην πλήρη εφαρμογή του προβλέπει την ένταξη περίπου 30.000 κατοίκων παραμεθορίων περιοχών.

Αγροφυλακή: Η
εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων ενδέχεται να αναβιώσει, καθώς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης επανασυστήνει το ολίγον φολκλόρ Σώμα της Αγροφυλακής, με νομοσχέδιο που -κατά πάσα πιθανότητα- θα ψηφισθεί από την Βουλή τον Ιούνιο. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει την σταδιακή πρόσληψη περίπου 10.000 ατόμων, αγροφυλάκων στην συντριπτική πλειονότητα, αλλά και διοικητικών. Επίσης, θα μεριμνά και για την κατεξαίρεσιν πρόσληψη κάποιων ξεχασμένων παλλικαριών (περίπου 1.000), που πέτυχαν, λέει, στον διαγωνισμό του 1993, αλλά ουδέποτε φόρεσαν την στολή του τιμημένου Σώματος.

Πυροσβεστική: Περίπου 600 δόκιμους πυροσβέστες θα εντάξει στην σχολή του το Πυροσβεστικό Σώμα το προσεχές διάστημα. Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε περίπου έναν μήνα. Αν δεν το ξέρατε, σας ενημερώνουμε ότι οι εθελοντές πυροσβέστες και όσοι έχουν εργασθεί στην δασοπυρόσβεση ως εποχικοί, προσλαμβάνονται κατ
εξαίρεσιν και πριμοδοτούνται με επιπλέον μόρια.

Οι παραπάνω δεν είναι οι μόνες προσλήψεις σε Σώματα στρατιωτικού και κατασταλτικού χαρακτήρα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται από το αμέσως προσεχές διάστημα. Φήμες φέρουν Λιμενικό Σώμα και Αστυνομία να μπαίνουν επίσης στον χορό.

Η
«Ρ» θα παρουσιάσει άμεσα και αναλυτικά όλες τις προκηρύξεις και μαζί πλούσιο ρεπορτάζ για τον τρόπο που θα πρέπει να κινηθείτε, ώστε νακαταταχθείτε.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved