ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
800 νέες θέσεις μονίμων στα ΤΕΙ, υποσχέθηκε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας


Αθήνα 25.2.2005
Στην προκήρυξη 800 θέσεων μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ θα προχωρήσει σταδιακά κατά την προσεχή τετραετία το υπουργείο Παιδείας, καθώς έχει εξασφαλισθεί σχετική έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, κατά την ομιλία του στη 2η Σύνοδο Προέδρων και Αντιπροέδρων των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ακαδημαϊκού έτους 2004 - 2005.

Ο κ. Ταλιαδούρος ανακοίνωσε επίσης ότι στο πλαίσιο αναβάθμισης των τεχνολογικών ιδρυμάτων, θα θεσμοθετηθούν 600 επιπλέον θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος από τις υπάρχουσες ανάγκες των ΤΕΙ.
Το Υπουργείο έχει επεξεργαστεί ένα σύστημα υπολογισμού των απαραίτητων για κάθε Τμήμα ωρών ανάθεσης, ώστε με βάση τον αριθμό αυτό των απαιτουμένων ωρών να δημιουργηθεί ένας ιδιαίτερος κωδικός κατά Ίδρυμα για την πληρωμή του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικούτόνισε χαρακτηριστικά.

Κατά την ομιλία του ο κ. υφυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΙ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι
η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με συνεχείς επαφές και συσκέψεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς, αναζητά τρόπους επίλυσης των προβλημάτων, με το σκεπτικό ότι όλοι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην αγορά εργασίας και στο βαθμό που αυτό προκύπτει από το αναβαθμισμένο επίπεδο των σπουδών τους”.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved