ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
210 θα εισαχθούν στις σχολές δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης 9/4/09
 


Aθήνα 9.4.2009, 15:23
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης η προκήρυξη του (ετήσιου) διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών κατά το εκπαιδευτικό έτος 2009 - 2010 στις δύο κρατικές Σχολές που παράγουν τα στελέχη των δημοσίων υπηρεσιών: στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ) και στην Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΣΤΑ). Οι πρώτες εξετάσεις προγραμματίζονται για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουνίου 2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο, η επικείμενη προκήρυξη θα είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την περσινή (θα την βρείτε στα συνημμένα), όπως ίδιος θα είναι και ο αριθμός των εισακτέων: 130 για την ΕΣΔΔ και 80 για την ΕΣΤΑ.

Συγκεκριμένα, η περσινή προκήρυξη του 20ου διαγωνισμού της ΕΣΔΔ και του 3ου διαγωνισμού της ΕΤΑ περιελάμβανε τις ακόλουθες θέσεις.

ΕΣΔΔ
80 θέσεις σπουδαστών που κατανέμονταν στα τμήματα της Σχολής ως εξής:
α) Τμήμα Γενικής Διοίκησης, 40 σπουδαστές,
β) Τμήμα Περιφερειακής Διοίκησης, 15 σπουδαστές,
γ) Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων, 15 σπουδαστές.
δ) Τμήμα Τουριστικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, 15 σπουδαστές.
ε) Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, 35 σπουδαστές και ειδικότερα:
- Πρόγραμμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, 15 σπουδαστές.
- Πρόγραμμα Διοίκησης Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, 20 σπουδαστές.
στ΄) Τμήμα Στελεχών Επικοινωνίας, 10 σπουδαστές.

ΕΣΤΑ
80 θέσεις σπουδαστών που κατανέμονταν στα τμήματα της Σχολής ως εξής:
α) Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης, 25 σπουδαστές
β) Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης, 25 σπουδαστές
γ) Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής, 15 σπουδαστές
δ) Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, 15 σπουδαστές.

Στον επικείμενο διαγωνισμό θα μπορούν να λάβουν μέρος ιδιώτες και υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προσόντα
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος (πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα) της ημεδαπής ή ισότιμου πτυχίου της αλλοδαπής, (η ισοτιμία αποδεικνύεται από βεβαίωση του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης, ΔΟΑΤΑΠ) και να συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις διορισμού σε δημόσια υπηρεσία, που ορίζονται στα άρθρα 4, 5, 6, 7 και 8 του Ν. 2683/99 «Κώδικας Κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 19/Α/9.2.1999), (ιθαγένεια ελληνική ή πολίτες κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων ή νόμιμη απαλλαγή, υγεία, να μην υπάρχει καταδίκη, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση). Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, πρέπει να έχει συντελεστεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν και οι Βορειοηπειρώτες, οι ομογενείς αλλοδαποί προερχόμενοι εκ Κωνσταντινουπόλεως και εκ των νήσων Ίμβρου και Τενέδου και οι Κύπριοι ομογενείς, σύμφωνα με τα άρθρα 1, 2 και 3 του Ν.Δ. 3832/58 (ΦΕΚ 128/Α/58).

Αντίθετα, δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος φοιτούντες στην ΕΣΔΔ και
στην ΕΣΤΑ, καθώς επίσης και απόφοιτοι αυτών.

Αποκατάσταση
Σημειώνεται ότι οι σπουδαστές των Σχολών παρακολουθούν σπουδές διετούς διάρκειας, κατά την διάρκεια των οποίων αμοίβονται, ενώ μετά την αποφοίτησή τους διορίζονται στον δημόσιο τομέα και μάλιστα σε βαθμίδα ανώτερη από αυτήν των διοριζομένων μέσω ΑΣΕΠ.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την προκήρυξη του 2008.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
H προκήρυξη του 2008 (αρχείο pdf 379 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved