ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Πρωτοφανές: Διεκδικήστε θέση γενικού γραμματέα σε υπουργείο!


Αθήνα 8.10.2009, 13:32
Το πρώτο δείγμα γραφής της κυβέρνησης στις προσλήψεις, που μάλλον δεν θα γίνει πιστευτό από πολλούς πολίτες, θα είναι η έκδοση προσκλήσεων για την πλήρωση με επιλογή θέσεων γενικών και ειδικών γραμματέων σε υπουργεία!

Είναι η πρώτη φορά από τη σύσταση του ελληνικού κράτους που μια κυβέρνηση καλύπτει θέσεις ανωτάτων στελεχών υπουργείων με ανάλογη, "ανοικτή" διαδικασία επιλογής.

Η σχετική πρόσκληση (ή προσκλήσεις) θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες και -σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων θα έχει διάρκεια μία εβδομάδα. Ήδη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έδωσε εντολή στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο να οργανώσουν την σχετική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι ο παραπάνω τρόπος επιλογής των ειδικών και γενικών γραμματέων των υπουργείων εντάσσεται στην προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για αξιοκρατία στις προσλήψεις και αποκομματικοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Με ανάλογες διαδικασίες αναμένεται ότι θα καλυφθούν και οι περίπου 20.000 θέσεις στελεχών σε εταιρείες οργανισμούς και άλλους φορείς του δημόσιου τομέα, θέσεις οι οποίες μέχρι χθες καλύπτονταν με κομματικά κριτήρια.

Ήθη του βορρά
Η κάλυψη θέσεων ανώτατων στελεχών του δημόσιου τομέα μέσω ανοικτής πρόσκλησης εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε ορισμένες σκανδιναβικές χώρες, όπως η Σουηδία και η Δανία. Μάλιστα στην πλειοψηφία τους οι θέσεις αυτές καλύπτονται από νέους, αξιόλογους επιστήμονες που θεωρούν ότι ανάλογη προϋπηρεσία συνεπάγεται πολύ καλές προοπτικές για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους, γι' αυτό και  παραγνωρίζουν τους σχετικά χαμηλούς μισθούς, κατά πολύ μικρότερους από τους αστρονομικούς που δίνονται στην χώρα μας σε ορισμένα στελέχη εταιρειών και οργανισμών που ελέγχονται από το κράτος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved