ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό στην βιολογία της αναπαραγωγής (9/1/06)


Αθήνα 9.1.2006, 8:32
Εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας και θα λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο: «Βιολογία της Αναπαραγωγής».

Στο πρόγραμμα θα γίνονται δεκτοί κατ’ έτος 10 κάτοχοι πτυχίου Τμημάτων Ιατρικής και άλλων Τμημάτων των Σχολών Επιστημών Υγείας (Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής) των ΑΕΙ της ημεδαπής ή αντίστοιχων αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης, πτυχιούχοι Τμημάτων των Σχολών Θετικών Επιστημών (Βιολογίας, Χημείας, Βιοχημείας, Βιοτεχνολογίας, Μοριακής Βιολογίας, Φαρμακευτικής) ΑΕΙ της ημεδαπής, ή αντίστοιχων αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, «αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδίκευσης και εξάσκηση στη διεξαγωγή έρευνας για επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην καλύτερη αξιοποίηση του φοιτητικού δυναμικού των ανωτέρω Σχολών και την προώθηση της συνεργασίας καθηγητών κλινικών και βασικών τομέων, μέσω της συνεπίβλεψης των φοιτητών του εν λόγω προγράμματος».

Ο τίτλος θα απονέμεται μέσα σε ένα χρόνο και συγκεκριμένα σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα που θα καλύπτουν 320 ώρες διδασκαλίας (από 160 ώρες διδασκαλίας κάθε περίοδο) και 104 ώρες εργαστηριακών ασκήσεων (από 52 ώρες κάθε περίοδο), διάρκειας 21 και 19 εβδομάδων αντίστοιχα, και θα ολοκληρώνεται με τρίμηνη περίοδο διάρκειας 12 εβδομάδων για την εκπόνηση, συγγραφή και παρουσίαση μεταπτυχιακής διπλωματικής διατριβής. Θα περιλαμβάνει τα παρακάτω μαθήματα :

1ο Εξάμηνο
1. Φυσιολογία της Αναπαραγωγικής λειτουργίας
2. Γενετική βάση της αναπαραγωγής
3. Μοριακή και Κυτταρική Βιολογία
4. Μεθοδολογία Μοριακής & Κυτταρικής Βιολογίας & Γενετικής
5. Βιοστατιστική
6. Διαγνωστική μεθοδολογία. Εργαστήρια και διαλέξεις

2ο Εξάμηνο
7. Υπογονιμότητα
8. Γενετικά σύνδρομα & αναπαραγωγή
9. Μεθοδολογία εξωσωματικής γονιμοποίησης
10. Προγεννητικός έλεγχος
10. Γενετική Συμβουλευτική
11. Διαγνωστική μεθοδολογία

Διπλωματική εργασία
11. Διπλωματική εργασία

Προσωπικό - υποδομή
Στο ΠΜΣ συμμετέχουν εννέα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής, των οποίων το γνωστικό αντικείμενο εντάσσεται στο πεδίο του ΠΜΣ, ενώ δύνανται να κληθούν να δώσουν διαλέξεις και να διδάξουν μαθήματα ή μέρος μαθημάτων και άλλα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής που δεν συμμετέχουν άμεσα στο ΠΜΣ, μέλη ΔΕΠ άλλων Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, καθώς και ερευνητές και επιστήμονες με αναγνωρισμένο έργο σε συγκεκριμένα πεδία σύμφωνα με το άρθρο 12, παρ. 3(α) του ν. 2083/1992.

Οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση στη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή του εργαστηρίου Βιολογίας καθώς και στα Εργαστήρια Κυτταρογενετικής & Μοριακής Γενετικής και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης (Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική) του Ιατρικού Τμήματος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Οι διδακτικές ανάγκες του ΠΜΣ θα καλυφθούν από τις αίθουσες διδασκαλίας, σεμιναρίων και το αμφιθέατρο με σύγχρονο εξοπλισμό, καθώς και τα προαναφερθέντα εργαστήρια του νεοσύστατου και ήδη λειτουργούντος Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό.
Το ΠΜΣ θα λειτουργήσει μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2012−2013 η χρηματοδότησή του θα προέρχεται από τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών φοιτητών. Το ετήσιο κόστος λειτουργίας του υπολογίζεται σε 36.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα έτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved