ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο μεταπτυχιακό: Θετικές Επιστήμες στη Γεωπονία

 

Αθήνα 4.6.2011, 17:43

Θέσεις σπουδών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης "Θετικές Επιστήμες στη Γεωπονία" προσφέρει το Γενικό Τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το ακαδημαϊκό έτος 2011 - 2012.

Το Πρόγραμμα προσφέρει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στους κλάδους:
1. Γεωπληροφορική (υπεύθυνος Θ. Τσιλιγκιρίδης, Καθηγητής, τηλ.: 210-5294176).
2.  Γεωλογικό και ατμοσφαιρικό περιβάλλον για το σχεδιασμό έργων υποδομής (υπεύθυνος Γ. Μιγκίρος, Καθηγητής, τηλ.: 210-5294157).
iii) Μελέτη και αξιοποίηση φυσικών προϊόντων (υπεύθυνη Β. Κωνσταντίνου, Καθηγήτρια, τηλ.: 210-5294261).

Το εν λόγω ΠΜΣ έχει διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους που χωρίζεται σε τρεις διδακτικές περιόδους. Η παρακολούθησή του είναι υποχρεωτική και λειτουργεί χωρίς δίδακτρα. Το ΠΜΣ οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) σε έναν από τους τρεις ανωτέρω κλάδους.
Στο Τμήμα γίνονται δεκτοί για απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης πτυχιούχοι Γεωπόνοι, Δασολόγοι, Πληροφορικής, Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικών Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ της ημεδαπής και απόφοιτοι συναφών ειδικοτήτων ή αναγνωρισμένων ομοταγών Τμημάτων της αλλοδαπής, εφόσον έχουν τύχει αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ. Εφέτος δεν θα γίνουν δεκτοί απόφοιτοι ΤΕΙ, καθώς το 2011-12 είναι το τελευταίο ακαδημαϊκό έτος λειτουργίας του παρόντος προγράμματος με την υπάρχουσα μορφή, συνεπώς δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος  για προεγγραφή και ολοκλήρωση των σπουδών τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την σχετική απόφαση της Συγκλήτου (Συνεδρία 3014/10-4-2003 σχετικά με τη συμμετοχή αποφοίτων ΤΕΙ σε προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΓΠΑ).

Ο ανώτατος αριθμός μεταπτυχιακών φοιτητών που θα εισαχθούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 είναι δέκα στον κλάδο Ι, έξι στον κλάδο ΙΙ και δέκα στον κλάδο ΙΙΙ. Οι εξετάσεις των υποψηφίων θα διεξαχθούν στις 19-21 Σεπτεμβρίου 2011 (Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί από κάθε κλάδο).

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές να υποβάλουν, έως και τις 12 Σεπτεμβρίου 2011, στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Γενικού Τμήματος τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Έντυπη αίτηση (χορηγείται από τη Γραμματεία ή διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή στην Ιστοσελίδα του ΠΜΣ του Γενικού Τμήματος).
2. Αντίγραφο πτυχίου (νομίμως επικυρωμένο) ή βεβαίωση ότι ο υποψήφιος εξεπλήρωσε τις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις. Ο βαθμός του πτυχίου δεν πρέπει να είναι μικρότερος του 6,5.
3. Στις περιπτώσεις πτυχιούχων πανεπιστημίων της αλλοδαπής συνυποβάλλεται πιστοποιητικό αναγνώρισης από αρμόδια αρχή.
4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (νομίμως επικυρωμένο) στο οποίο να αναφέρεται και ο βαθμός του πτυχίου.
5. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
6. Φωτοτυπία των δύο όψεων αστυνομικής ταυτότητας.
7. Δύο συστατικές επιστολές (με το ονοματεπώνυμο, τον τίτλο, τη θέση, τη δ/νση και το τηλέφωνο του συντάξαντος).
8. Πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής γλώσσας (η Αγγλική γλώσσα είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση έλλειψης πιστοποίησής της, η γνώση της Αγγλικής διαπιστώνεται με εξετάσεις).
9. Κάθε άλλο στοιχείο που, κατά τη γνώμη των υποψηφίων, θα συνέβαλλε ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη (π.χ. αντίγραφα πιστοποιητικών ή διπλωμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, γνώση άλλων ξένων γλωσσών, επιστημονικές δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών και στοιχεία συμμετοχής σε συνέδρια, εφΆ όσον υπάρχουν κλπ).
10. Δύο φωτογραφίες ταυτότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Επιστημονικό Υπεύθυνο του ΠΜΣ Καθηγητή E. Γκάρτζο (τηλ. 210-5294156) και την Υπεύθυνη Γραμματείας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών κα Α. Κοκκίνου (Ιερά Οδός 75, Βοτανικός Τ.Κ. 118 5, τηλ. 210-5294222, φαξ. 210-5294233, e-mail gtpms@aua.gr).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved