ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Population, Developpement, Prospective

 

Αθήνα 8.5.2012, 10:42

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013 την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών στο ελληνογαλλικό ΠΜΣ (Master ΙΙ) PoDePro (Population, Développement, Prospective) που συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Montesquieu-Bordeaux IV της Γαλλίας.

Το Πρόγραμμα είναι μονοετούς διάρκειας και δεν έχει δίδακτρα. Απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) που αναγνωρίζεται τόσο από την Γαλλία όσο και από την Ελλάδα. Περιλαμβάνει δύο εξάμηνα, πρακτική άσκηση (3-6 μήνες) και εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Τα μαθήματα του δευτέρου εξαμήνου διεξάγονται στον Βόλο, ενώ αυτά του πρώτου εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο Montesquieu-Bordeaux IV. Η διδασκαλία και οι εξετάσεις γίνονται στη γαλλική γλώσσα και η βασική βιβλιογραφία είναι στην γαλλική (και δευτερευόντως στην αγγλική). Η καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας είναι επομένως προαπαιτούμενο για την εγγραφή στο Πρόγραμμα αυτό. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στην Γαλλία καλύπτονται μέσω των υποτροφιών Erasmus, ενώ ένας περιορισμένος αριθμός φοιτητών δύναται να λάβει υποτροφία για την παρακολούθηση του προγράμματος από το Μεσογειακού Ιδρύματος Νεότητας (βλ. προκήρυξη υποτροφιών και αίτηση ).

Δεκτοί στο Πρόγραμμα γίνονται Έλληνες και ξένοι φοιτητές, απόφοιτοι τμημάτων τετραετούς ή πενταετούς φοίτησης Ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ (ως και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής). Οι υποψήφιοι οφείλουν να αποστείλουν εμπρόθεσμα (με συστημένη επιστολή) πλήρη φάκελο υποψηφιότητας από την 1η Μαΐου έως τις 16 Ιουνίου 2012, στην γραμματεία του PoDePro. Όσοι χρειάζονται πιστοποιητικό προεγγραφής για την υποβολή αίτησης υποτροφίας σε ιδρύματα ή φορείς της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, μπορούν να αποστείλουν τον φάκελο υποψηφιότητάς τους νωρίτερα. Στην περίπτωση αυτή η υποψηφιότητά τους θα εξετάζεται άμεσα και αν προ-επιλεγούν θα λάβουν βεβαίωση προεγγραφής. Οι φοιτητές που δεν έχουν ακόμη αποκτήσει το πτυχίο τους είναι επιλέξιμοι, η οριστική όμως εγγραφή τους σε περίπτωση επιλογής τους θα γίνει μόνον εάν προσκομίσουν βεβαίωση κτήσης πτυχίου προ της έναρξης των μαθημάτων.

Τα μαθήματα αρχίζουν τέλη Σεπτεμβρίου. Οι φοιτητές που θα γίνουν δεκτοί είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν προπαρασκευαστικά μαθήματα 3 εβδομάδων που διεξάγονται στο IEDUB (Bordeaux) και ξεκινούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να εμπεριέχει ο φάκελος υποψηφιότητας παρέχονται στην ιστοσελίδα http://www.podepro.prd.uth.gr/gr/Prokirixi09.asp  και είναι τα εξής:
1. Αίτηση σε έντυπο που διατίθεται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα
2. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος.
3. Αναλυτική  βαθμολογία πτυχίου.
4. Συνοπτικό κείμενο στα γαλλικά στο οποίο οι υποψήφιοι θα αναπτύσσουν τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα σπουδών του PoDePro (lettre de motivation)
5. Βιογραφικό σημείωμα (συμπλήρωση αποκλειστικά του διαθέσιμου στην ιστοσελίδα, άλλου τύπου βιογραφικό δεν θα γίνει δεκτό), συνοδευόμενο από τα απαιτούμενα αποδεικτικά των αναφερομένων σε αυτό, καθώς και από οποιοδήποτε υποστηρικτικό της υποψηφιότητας στοιχείο.
6. Αποδεικτικό καλής γνώσης της γαλλικής γλώσσας.
7. Δύο συστατικές επιστολές (διατίθενται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα και άλλου τύπου συστατικές επιστολές δεν θα γίνουν δεκτές). Κάθε μια από τις επιστολές αυτές θα πρέπει να αποσταλεί ταχυδρομικά από αυτόν που την συμπλήρωσε (σε σφραγισμένο φάκελο που να φέρει την υπογραφή του) στη Γραμματεία του PoDePro (Δ/νση: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πολυτεχνική Σχολή, ΤΜΧΠΠΑ, Πεδίον Άρεως, Βόλος, 38334).

Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί από ελληνογαλλική επιτροπή διδασκόντων στα τέλη Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ανατρέξουν στο http: www.podepro.prd.uth.gr ή να απευθυνθούν στην γραμματεία του PODEPRO επικοινωνώντας στο  τηλέφωνο 24210- 74442 -καθημερινά 10:00-14:00- (mail podepro@prd.uth.gr).

Σημειώνεται ότι όσοι δεν δύνανται να αποστείλουν το φάκελο υποψηφιότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πριν από τις 16 Ιουνίου 2012, μπορούν να ζητήσουν την εγγραφή τους στο Πανεπιστήμιο Montesquieu-Bordeaux IV που δέχεται αιτήσεις μέχρι τα τέλη Αυγούστου.. Στη περίπτωση αυτή θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του Ινστιτούτου Δημογραφίας (IEDUB) του Παν. Montesquieu-Bordeaux IV (τηλ. 0033556848699, mail: iedub@u-bordeaux4.fr) ή με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Christophe Bergouιgnan (mail bergou@u-bordeaux4.fr ή chbergui@yahoo.com) για να λάβουν ταχυδρομικά τον φάκελο υποψηφιότητας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved