ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Λογική και Θεωρία Αλγορίθμων και Υπολογισμού

 

Αθήνα 31.5.2012, 16:13

Θέσεις σπουδών στο Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα μεταπτυχιακών Σπουδών στη "Λογική και Θεωρία Αλγορίθμων και Υπολογισμού", προκηρύσσει το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη λειτουργία του προγράμματος συμμετέχουν το Τμήμα Μαθηματικών, το Τμήμα ΜΙΘΕ και το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών και η Σχολή. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Tο επιστημονικό αντικείμενο του προγράμματος είναι η Μαθηματική Λογική και η Θεωρία Αλγορίθμων και Υπολογισμού, και περιλαμβάνει τα εξής κύρια θέματα:
α) Θεωρία Αλγορίθμων (κατασκευή και μελέτη αλγορίθμων στα Μαθηματικά και την Πληροφορική)
β) Αποκρισιμότητα και Πολυπλοκότητα (ανάλυση και ταξινόμηση προβλημάτων και κλάσεων προβλημάτων ως προς την πολυπλοκότητά τους)
γ) Μαθηματική Θεωρία Γλωσσών Προγραμματισμού (σημασιολογική, αλγοριθμική και λειτουργική ερμηνεία γλωσσών προγραμματισμού)
δ) Θεωρία Αναδρομής (μελέτη αναδρομικών ορισμών και συναρτήσεων και των εφαρμογών τους, ιδιαίτερα στις γλώσσες προγραμματισμού)
ε) Μαθηματική Λογική (Θεωρία Αποδείξεων, Θεωρία Μοντέλων, Θεωρία Συνόλων)
στ) Εφαρμογές της Λογικής στην Πληροφορική (λ-λογισμός, Λογικός Προγραμματισμός, Θεωρία Πεπερασμένων Δομών).

Για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 θα γίνουν δεκτοί μέχρι είκοσι φοιτητές για απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν πτυχιούχοι Τμημάτων Μαθηματικών, Πληροφορικής και Μηχανικών Υπολογιστών ελληνικών ΑΕΙ ή αντίστοιχων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων Σχολών Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών ελληνικών ΑΕΙ ή αντίστοιχων της αλλοδαπής, οι οποίοι κατέχουν τις απαραίτητες γνώσεις για επιτυχή παρακολούθηση του Προγράμματος. Επίσης, δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν πτυχιούχοι Τμημάτων Πληροφορικής ΤΕΙ, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της παραγράφου 12γ του άρθρου 5 του Ν. 2916/01, η οποία προσετέθη στο άρθρο 25 του Ν. 1404/87. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν και φοιτητές Τμημάτων όπως ανωτέρω, οι οποίοι αναμένεται να καταστούν πτυχιούχοι πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2012-13.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους από 22 Μαΐου 2012 έως 22 Ιουνίου 2012 στο γραφείο 204Β, Τμήμα Μαθηματικών, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 12:00 – 16:00. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από την κ. Κλη Ελένη (τηλέφωνο: 210-7276407, email: elenikli@math.uoa.gr) και από το Διαδίκτυο: http://mpla.math.uoa.gr.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση (διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ:
http://mpla.math.uoa.gr/)
2. Σύντομη πρόταση σπουδών (για τους στόχους του/της υποψήφιου/ας σχετικά με τη συμμετοχή του/της στο ΠΜΣ).
3. Αντίγραφο πτυχίου (επικυρωμένο).
4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (επικυρωμένο).
5. Βιογραφικό σημείωμα.
6. Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
7. Αποδεικτικό γνώσης ξένης γλώσσας (επικύρωση δεν είναι απαραίτητη).
8. Δυο (τουλάχιστον) συστατικές επιστολές από άτομα που γνωρίζουν την εκπαίδευση του υποψήφιου.
9. Αντίγραφα επιστημονικών δημοσιεύσεων (αν υπάρχουν).

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει από επιτροπή με βάση τα ανωτέρω δικαιολογητικά και συνεντεύξεις των υποψηφίων, οι οποίες θα γίνουν την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved