ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Μαύρη Θάλασσα. Ιστορία και Πολιτισμός

 

Αθήνα 18.3.2013, 22:12

Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στο αντικείμενο «Μαύρη Θάλασσα. Ιστορία και Πολιτισμός» (ΜΑ In Black Sea. Cultural Studies) για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Η διδασκαλία των μαθημάτων του ΠΜΣ γίνεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Διευθυντής του Προγράμματος είναι ο καθηγητής Βασίλης Κ.Γούναρης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο ΠΜΣ οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) μετά από κύκλο σπουδών, ο οποίος περιλαμβάνει την παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων δύο διδακτικών εξαμήνων καθώς και την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Η χρονική διάρκεια της Φοίτησης για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης είναι δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα πλέον του χρόνου εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας (σύνολο πενήντα δύο εβδομάδες) για το ΠΜΣ πλήρους Φοίτησης. Για όσους Φοιτητές επιθυμούν και κατόπιν σχετικής αίτησης η φοίτησης μπορεί να είναι μερική. Στην περίπτωση αυτή τα ακαδημαϊκά εξάμηνα σπουδών είναι τέσσερα.

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διεθνούς πανεπιστημίου της
Ελλάδος γίνονται δεκτοί, μετά από επιλογή, πτυχιούχοι Αρχαιολογικών,
Ιστορικών, Πολιτικών και Οικονομικών (και συναφών) τμημάτων ΑΕΙ της
ημεδαπής, ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής συναφούς
γνωστικού αντικειμένου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3391/2005, άρθρο 4
παρ. 2, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 2 του αρ. 18 του ν. 3577/2007.

Το ΠΜΣ έχει ως αντικείμενο την παροχή εκπαίδευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στην αρχαιολογία, την ιστορία, τη σύγχρονη κατάσταση και γενικά τον πολιτισμό των λαών και των χωρών στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Η επιλογή των Μεταπτυχιακών Φοιτητών θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και τη συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου των προπτυχιακών σπουδών του υποψήφιου με το επιστημονικό πεδίο του ΠΜΣ, το βαθμό του διπλώματος ή πτυχίου, την επίδοση στη διπλωματική εργασία και σε προπτυχιακά μαθήματα συναφή με το Π.Μ.Σ., την πιστοποιημένη άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, το βιογραφικό σημείωμα του υποψήφιου και συστατικές
επιστολές.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 (ή μέχρι την κάλυψη των θέσεων) στη Γραμματεία της Σχολής Ανθρωπιστικών
Επιστημών του ΔΙΠΑΕ:
• Αίτηση σε ειδικό έντυπο που αναρτάται στην ιστοσελίδα της Σχολής (
www.hum.ihu.edu.gr)
• Επικυρωμένο αντίνραφο διπλώματος ή πτυχίου (οι ενδιαφερόμενοι που
αναμένουν να ολοκληρώσουν τις βασικές σπουδές τους έως το Σεπτέμβριο μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνο με την ως τώρα αναλυτική τους
βαθμολογία)
• Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας
• Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
• Πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας του επιπέδου r2/C2 ( άριστη γνώση)
• Δύο συστατικές επιστολές
• Δύο φωτογραφίες;

Πρόσθετες πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία και την Programme
Manager της Σχολής του ΔΙΠΑΕ (τηλ.: 2310- 807529, 807527 και 807525).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved