ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Διερμηνεία

 

Αθήνα 21.4.2013, 18:46

Την διεξαγωγή εξετάσεων για την εισαγωγή έως και 12 φοιτητών στην κατεύθυνση Διερμηνείας, για το ακαδημαϊκό έτος 2013 ‐ 2014, ανακοινώνει το Διατμηματικό Προγράμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διερμηνείας και Μετάφρασης της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το ακαδημαϊκό έτος 2013 ‐ 2014.

Τυπικές προϋποθέσεις για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις είναι:
- πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ οποιασδήποτε ειδικότητας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, άψογη γνώση της μητρικής γλώσσας ή άριστη γνώση (επιπέδου Γ2) δυο άλλων γλωσσών από αυτές που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα ή εξαιρετικά καλή γνώση (ισοδύναμη με τη γνώση της μητρικής) μιας από αυτές και πολύ καλή γνώση μιας δεύτερης, μαζί με την ικανότητα να εκφράζονται με άνεση και ακρίβεια μπροστά σε κοινό. Επιπλέον, καλή γενική παιδεία και ενημέρωση σε θέματα της επικαιρότητας, τουλάχιστον εξάμηνη παραμονή στο εξωτερικό. Εξαιρούνται υποψήφιοι, οι οποίοι προέρχονται από δίγλωσσο περιβάλλον.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την αίτησή τους με τα παρακάτω δικαιολογητικά έως την 31η Μαΐου 2013 (σφραγίδα ταχυδρομείου) αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Γραμματεία, Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ, Κτίριο Διοίκησης, 3ος όροφος, 54124, Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη.

Ο υποψήφιος, μαζί με την αίτηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα http://www.phil.auth.gr/mait και
http://www.enl.auth.gr/announcements.asp?Cat=2, υποβάλλει φάκελο υποψηφιότητας στη Γραμματεία, ο οποίος περιέχει:
• Αντίγραφο πτυχίου ή πτυχίων επικυρωμένο. Για τους αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών της αλλοδαπής απαιτείται βεβαίωση κατάθεσης του πτυχίου τους για αναγνώριση από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).
• Αντίστοιχη αναλυτική βαθμολογία επικυρωμένη.
• Πιστοποιητικά γλωσσικών γνώσεων (επιπέδου Γ2).
• Βιογραφικό σημείωμα που να αναφέρει ιδιαίτερα τυχόν εκτεταμένες διαμονές στο εξωτερικό και επαγγελματική ή ερευνητική εμπειρία.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις 2013 για το ΔΠΜΣ Διερμηνείας και Μετάφρασης, κατεύθυνση Διερμηνείας, θα διεξαχθούν
κατά το διάστημα 25‐28 Ιουνίου 2013. Το ακριβές πρόγραμμα εξετάσεων θα ανακοινωθεί στο διάστημα 15‐20 Ιουνίου 2013.

Το μητρώο των υποψηφίων που πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις για να περάσουν από εξετάσεις θα αναρτηθεί
στις ιστοσελίδες του Προγράμματος (
http://www.phil.auth.gr/mait/ και http://www.enl.auth.gr/announcements.asp?Cat=2), καθώς και στους πίνακες ανακοινώσεων στη Γραμματεία του Τμήματος Αγγλικής, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2013. Οι υποψήφιοι/ες θα ειδοποιηθούν και ατομικά με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e‐mail) που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται υποχρεωτικά στις (τουλάχιστον) δύο γλώσσες που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους. Επισημαίνεται ότι οι εξετάσεις για την επιλογή φοιτητών για την κατεύθυνση διερμηνείας έχει τρία σκέλη. Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι/ες καλούνται:
1. Για κάθε μία από τις γλώσσες που έχουν δηλώσει, να κατανοήσουν ένα σύντομο ξενόγλωσσο γραπτό κείμενο σχετικό με την τρέχουσα επικαιρότητα και να παρουσιάσουν περιληπτικά στα ελληνικά τα κύρια σημεία του.
2. Να ακούσουν μία σύντομη ομιλία γενικού περιεχομένου σε κάθε μία από τις γλώσσες που έχουν δηλώσει και στη συνέχεια να την αποδώσουν στα ελληνικά όσο πληρέστερα μπορούν (διαδοχική διερμηνεία).
3. Να περάσουν από προφορική εξέταση‐συνέντευξη που περιλαμβάνει ερωτήσεις γνώσεων για τη διεθνή και ευρωπαϊκή ιστορία, γεωγραφία, πολιτική και επικαιρότητα, καθώς επίσης και ερωτήσεις σχετικές με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ο ελάχιστος βαθμός επιτυχίας είναι 6/10 και οι υποψήφιοι πρέπει να πετύχουν τον ελάχιστο βαθμό σε καθεμία από τις δύο εξεταζόμενες γλώσσες. Η τελική αξιολογική κατάταξη των υποψηφίων βασίζεται στην επίδοσή τους και στα τρία σκέλη των εξετάσεων. Με βάση την τελική αξιολογική κατάταξη εισάγονται στο Πρόγραμμα έως και 12 υποψήφιοι με την υψηλότερη
βαθμολογία, συν τυχόν ισοβαθμούντες. Η φοίτηση αρχίζει τον Οκτώβριο 2013 και διαρκεί 4 εξάμηνα. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για τα τρία πρώτα εξάμηνα ενώ το τέταρτο εξάμηνο περιλαμβάνει πρακτική άσκηση και συγγραφή διπλωματικής εργασίας. Δεν υπάρχουν δίδακτρα.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στο Γραφείο Σπουδών του Τμήματος στην κ. Δάφνη Μουστακλίδου, στο τηλέφωνο 2310-997402 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση dtmousta@enl.auth.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved