ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Ελληνορωμαϊκές - Ελληνοϊταλικές σπουδές (Λογοτεχνία - Ιστορία και Πολιτισμός)

 

Αθήνα 19.5.2013, 2:12

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελληνορωμαϊκές – Ελληνοϊταλικές σπουδές (Λογοτεχνία – Ιστορία και Πολιτισμός)», είναι διετούς διάρκειας και οργανώνεται από το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ΠΜΣ έχει εγκριθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ 2561/18.12.2008) και έλαβε παράταση (ΦΕΚ 734/29-03-2013)

Για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 θα επιλεγούν 15 φοιτητές, εκ των οποίων οι 10 από πτυχιούχους των Τμημάτων Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και οι 5 από πτυχιούχους Τμημάτων Φιλοσοφικών Σχολών ή ανεξάρτητων Τμημάτων Κοινωνικών ή Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθώς και από αποφοίτους Τμημάτων Επικοινωνίας, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ή άλλων τμημάτων εφόσον η ΓΣΕΣ κρίνει ότι το ερευνητικό - συγγραφικό έργο των υποψηφίων είναι συναφές με το περιεχόμενο του ΠΜΣ.

Το ΠΜΣ οδηγεί στη χορήγηση μεταπτυχιακών τίτλων:
1) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις «Ελληνορωμαϊκές - ελληνοϊταλικές σπουδές (Λογοτεχνία – Ιστορία και Πολιτισμός)» στις κατευθύνσεις: α) Λογοτεχνίας και β) Ιστορίας και Πολιτισμού.
Το ΜΔΕ είναι ενιαίο. Η κατεύθυνση καθορίζεται από το γνωστικό αντικείμενο της μεταπτυχιακής εργασίας (ΜΕ) που εκπονείται στο Δ΄ εξάμηνο.
2) Διδακτορικό δίπλωμα (ΔΔ).

Οι ενδιαφερόμενοι, αφού ενημερωθούν για τους στόχους, το αντικείμενο, τη δομή και τη λειτουργία του ΠΜΣ (Οδηγός και Εσωτερικός Κανονισμός Σπουδών - ιστοσελίδα Τμήματος www.ill.uoa.gr), καλούνται να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας έως και την 10η Σεπτεμβρίου 2013, ταχυδρομικά με συστημένη αποστολή και με ημερομηνία ταχυδρομικής σφραγίδας έως και την 10η Σεπτεμβρίου 2010, στη Διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Αθηνών-Γραμματεία Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, 5ος όροφος, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (υπόψη κ. Τ. Τσιούπη) ΤΚ 15784, Αθήνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved