ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Σπουδές στον Παρευξείνιο Χώρο

 

Αθήνα 22.5.2013, 22:56

Το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους για υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Σπουδές στον Παρευξείνιο Χώρο».

Η φοίτηση διαρκεί συνολικά τρία εξάμηνα ειδικότερα δύο εξάμηνα διδασκαλίας μαθημάτων και ένα εξάμηνο η εκπόνηση της
μεταπτυχιακής διατριβής. Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο 2013.

Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών, Τμημάτων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με κατεύθυνση τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες , καθώς και πτυχιούχοι αντίστοιχων Τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Γίνονται αποδεκτοί και όσοι αποδεδειγμένα θα αποφοιτήσουν έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2012.

Κατά τη διαδικασία της επιλογής των μεταπτυχιακών φοιτητών συνεκτιμώνται τα ακόλουθα:
α. Ο βαθμός πτυχίου. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συγκεντρώσει γενικό βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς» (6,51 και άνω). Υποψήφιοι με μικρότερο βαθμό πτυχίου αποκλείονται από τη διαδικασία επιλογής.
β. Η απόδοση των υποψηφίων κατά τη διάρκεια της προφορικής συνέντευξης.

Επιθυμητά είναι:
α. η αποδεδειγμένη γνώση μιας τουλάχιστον δυτικοευρωπαϊκής γλώσσας (κατά προτίμηση αγγλικής, γαλλικής, ή γερμανικής) σε επίπεδο αντίστοιχο του FC (ή άνω των 505 μονάδων από το TOEIC).
β. η γνώση μιας παρευξείνιας γλώσσας.
γ. Η γνώση Η/Υ

Επίσης, θα ληφθούν υπ’ όψιν:
α. τα πρόσθετα πτυχία ΑΕΙ ή ΤΕΙ
β. διπλώματα άλλων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών
γ. το συγγραφικό ή ερευνητικό έργο
δ. συστατικές επιστολές από πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό ή ερευνητικό χώρο για τους υποψήφιους που δεν προέρχονται από το Τμήμα.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο διάστημα από 26/8/2013 έως και 20/9/2013 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Η κατάθεση των παρακάτω δικαιολογητικών γίνεται στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη διεύθυνση: Π. Τσαλδάρη 1 (Β’ κτίριο), 69100, Κομοτηνή.
1. Αίτηση υποψηφιότητας.
2. Επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών. Οι κάτοχοι τίτλων σπουδών της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση του τίτλου τους από το ΔΟΑΤΑΠ (τέως IΙΚΑΤΣΑ) ως ισότιμου με τα πτυχία που χορηγούνται από τα ελληνικά ΑΕΙ.
3. Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα αναφέρονται οι σπουδές και η τυχόν διδακτική ή ερευνητική εμπειρία, συνοδευόμενο από τα απαιτούμενα αποδεικτικά των αναφερομένων σε αυτό.
4. Αποδεικτικά γνώσης ευρωπαϊκών και παρευξείνιων γλωσσών.
5. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου.
6. Οι μη Έλληνες υποψήφιοι πρέπει να προσκομίσουν πιστοποίηση ελληνομάθειας (επίπεδο I). Εξαιρούνται οι υποψήφιοι που είναι
πτυχιούχοι Τμημάτων Ελληνικής Φιλολογίας αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου της αλλοδαπής.
7. Τέλος οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν κάθε άλλο στοιχείο που κατά τη γνώμη τους θα συνέβαλε ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη.

Προβλέπεται επίσης καταβολή διδάκτρων ύψους 1,500€, τα οποία οι επιτυχόντες καταβάλουν σε μία δόση κατά την εγγραφή τους στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην κα Άννα Λυγούδη στο τηλέφωνο: 25310-39426, Fax: 2531-39413, e-mail: aligoudi@ores.duth.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved