ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Λογιστική - Χρηματοοικονομική

Αθήνα 11.2.2014, 15:22

Δέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και καλεί τους απόφοιτους των πανεπιστημιακών σχολών της χώρας, με ή χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, που επιθυμούν να εμβαθύνουν στο αντικείμενο της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής, να υποβάλλουν αίτηση για την επόμενη σειρά φοιτητών του 2014-15.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «το πρόγραμμα στοχεύει στην προαγωγή της γνώσης και της έρευνας στα επιστημονικά αντικείμενα της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, το οποίο επιτυγχάνει μέσα από ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο είναι σύγχρονο, άριστα δομημένο και στο οποίο χρησιμοποιούνται εναλλακτικές μαθησιακές διαδικασίες πέραν της μελέτης της διεθνούς βιβλιογραφίας όπως εργαστηριακά μαθήματα, μελέτες περιπτώσεων και εργασίες. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη την εθνική αλλά και διεθνή ασταθή οικονομική συγκυρία, αλλά και το βαθμό της πολυπλοκότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών, η εξειδικευμένη γνώση στους τομείς της λογιστικής και χρηματοοικονομικής είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαραίτητο εφόδιο για την ανέλιξη στη «σκάλα» της διοικητικής ιεραρχίας των επιχειρήσεων». 

Στα 10 πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, το πρόγραμμα έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας, καθώς και στην ευρύτερη παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι:  
- το 11% των επιτυχόντων του πιο πρόσφατου διαγωνισμού ΑΣΕΠ του Υπουργείου Οικονομικών για θέσεις εφοριακών  (1Κ20/13-ΦΕΚ 2/15-3-2013) είναι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού και του διδακτορικού προγράμματος στη λογιστική και χρηματοοικονομική,
- το 35% των αποφοίτων του τμήματος πλήρους φοίτησης 2012-13 βρήκε δουλειά πριν καν την ολοκλήρωση του προγράμματος,
- οι απόφοιτοι του προγράμματος απαλλάσσονται πλέον από τις 6 από τις συνολικά 9 ενότητες στις οποίες απαιτείται εξέταση για τη λήψη της διεθνώς αναγνωρισμένης επαγγελματικής πιστοποίησης ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), 
- με βάση την έρευνα Eduniversal Best-Masters Rankings 2013, το πρόγραμμα ανακηρύχτηκε 35ο στον τομέα Λογιστικής-Ελεγκτικής στην άκρως ανταγωνιστική περιοχή της Δυτικής Ευρώπης, και 95ο στον τομέα των Χρηματαγορών σε παγκόσμιο επίπεδο,  ανάμεσα σε κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Stanford, το Columbia κ.α. 
- το πρόγραμμα έχει συνάψει διεθνείς συμφωνίες ακαδημαϊκής και επιστημονικής συνεργασίας με μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Universite de Rennes 1 της Γαλλίας και το KNUTE της Ουκρανίας, οι οποίες εξασφαλίζουν πολλαπλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τους φοιτητές του.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα προσφέρει τα ακόλουθα αγγλόφωνα και ελληνόφωνα τμήματα:
- Τμήμα Πλήρους Φοίτησης (full time), που απευθύνεται σε νέους απόφοιτους, έχει διάρκεια 12 μήνες και τα μαθήματα είναι πρωινά ή απογευματινά.
- Τμήμα Μερικής Φοίτησης (part time), που απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, έχει διάρκεια 24 μήνες και τα μαθήματα είναι απογευματινά. 

Η διαδικασία αποδοχής αιτήσεων είναι κυλιόμενη και πραγματοποιείται σε δύο επιμέρους κύκλους, τόσο για το τμήμα πλήρους όσο και για το τμήμα μερικής φοίτησης: Η καταληκτική ημερομηνία αποδοχής αιτήσεων του 1ου κύκλου είναι η 31η Μαρτίου 2014 και του 2ου κύκλου η 31η  Μαΐου 2014. Η αξιολόγηση των υποψηφίων γίνεται λαμβάνοντας υπόψη πολλαπλά ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια και πρωτίστως τις προπτυχιακές σπουδές, το επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας και την εργασιακή εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες: Γραμματεία Προγράμματος, τηλ.: 210-8203633, e-mail: master.accfin@aueb.gr , W: www.postgraduate-accfin.aueb.gr.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved