ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Πληροφορική και Διοίκηση

Αθήνα 11.4.2014, 13:22

Από τα Τμήματα Πληροφορικής και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ανακοινώνεται ότι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 2015 θα λειτουργήσει, για δωδέκατο έτος, το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο: «Πληροφορική και Διοίκηση», το οποίο απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ).

Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί:
Α. Πτυχιούχοι Τμημάτων Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) της ημεδαπής ή ομοταγών ΑΕΙ της αλλοδαπής,  οπότε υποβάλλεται και η αντίστοιχη βεβαίωση αντιστοιχίας και ισοτιμίας του πτυχίου από το ΔΟΑΤΑΠ.  
Β. Πτυχιούχοι Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) της ημεδαπής ή ομοταγών ΑΕΙ της αλλοδαπής,  οπότε υποβάλλεται και η αντίστοιχη βεβαίωση ισοτιμίας του πτυχίου από το ΔΟΑΤΑΠ.
Γ. Πτυχιούχοι Σχολών Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικών Σχολών και Στρατιωτικών Σχολών σε ποσοστό 5% καθΆ υπέρβαση επί του συνολικού αριθμού των εισακτέων.
Δ. Υποψήφιοι διδάκτορες των δύο Τμημάτων Πληροφορικής και Οικονομικών Επιστημών σε ποσοστό 5% καθΆ υπέρβαση επί του συνολικού αριθμού των εισακτέων

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 2015 ο αριθμός εισακτέων στο ΔΠΜΣ ορίζεται σε 40, εκ των οποίων 20 θα είναι της κατηγορίας Α και 20 της κατηγορίας Β.

Επιπλέον του αριθμού εισακτέων, γίνονται δεκτοί 2 υπότροφοι του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ένας πτυχιούχος Πληροφορικής και ένας πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών,  οι οποίοι πέτυχαν στο σχετικό διαγωνισμό μεταπτυχιακών σπουδών εσωτερικού του γνωστικού αντικειμένου του ΔΠΜΣ, καθώς και 2 αλλοδαποί υπότροφοι του ελληνικού κράτους κατά τον ίδιο τρόπο. Για την απόκτηση του ΜΔΕ απαιτούνται τρία διδακτικά εξάμηνα. 

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους αρχικά ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://apply-dpms.csd.auth.gr/ και στη συνέχεια προσκομίζουν την εκτυπωμένη αίτηση, μαζί με τα απαιτούμενα και τυχόν πρόσθετα δικαιολογητικά, στη Γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής, Κτίριο Γραμματειών Θετικών Επιστημών, Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ, 541 24 Θεσσαλονίκη. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως 23 Μαΐου 2014. 

Δύναται να υποβάλουν αίτηση και όσοι προβλέπεται να πάρουν πτυχίο ως την ημερομηνία εγγραφής στο ΔΠΜΣ. Οι συνεντεύξεις προγραμματίζονται για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:
1. Βιογραφικό σημείωμα
2. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου (βεβαίωση αντιστοιχίας και ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ (όπου απαιτείται)
3. Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών σπουδών. 
4. Αποδεικτικά γνώσης αγγλικών ή της ελληνικής για αλλοδαπούς
5. Δύο συστατικές επιστολές
6. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
7. Δύο φωτογραφίες
8. Παράβολο εξέτασης αίτησης 50 Ευρώ (κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής)

Πρόσθετα δικαιολογητικά που απαιτούνται (αν υπάρχουν):
1. GMAT 
2. Επικυρωμένο αντίγραφο βεβαίωσης υποτροφίας από το φορέα λήψης αυτής
3. Επικυρωμένα αντίγραφα αναγνωρισμένων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας μεταπτυχιακών σπουδών  
4. Αποδεικτικά γνώσης πρόσθετων ξένων γλωσσών 
5. Αποδεικτικά ερευνητικών δραστηριοτήτων (δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια)
6. ¶λλα προσόντα (επιμορφωτικά σεμινάρια, βραβεία, διακρίσεις, υποτροφίες κλπ.)

Η επιλογή θα γίνει με τα ακόλουθα κριτήρια αξιολόγησης:
• Ο γενικός βαθμός πτυχίου, το είδος του πτυχίου ή κατάταξη του υποψηφίου μεταξύ των συμφοιτητών του. 
• Η επίδοση στο τεστ GMAT (μόνο για τους Οικονομολόγους) 
• Το επίπεδο γλωσσομάθειας του υποψηφίου.  
• Ενδεχόμενες δημοσιευμένες εργασίες, πρόσθετα πτυχία ή μεταπτυχιακοί τίτλοι του υποψηφίου. 
• Προσωπική συνέντευξη του υποψηφίου 
• Η επαγγελματική δραστηριότητα - εμπειρία 

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη Γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής: Τηλ.: 2310-998709, 2310-998410/20/36, φαξ: 2310-998310, e-mail: dpms_info@csd.auth.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ http://dpms.csd.auth.gr.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved