ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο Μεταπτυχιακό: Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς

Αθήνα 7.5.2015, 12:56

Θέσεις σπουδών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς» (ΦΕΚ 1049/25.07.05, τ. ΒΆ όπως τροποποιήθηκε από το ΦΕΚ 2064/29.07.14, τ. ΒΆ), προκηρύσσει το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το Πρόγραμμα λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2005 2006.

Μέσω του Προγράμματος χορηγείται Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις κατευθύνσεις:
• Χρηματοοικονομική Μηχανική
• Μηχανική της Διοίκησης
• Διοίκηση και Οικονομία Δημοσίων Οργανισμών και Φορέων

Το ΜΔΕ είναι ετήσιας εντατικής φοίτησης με 75 ECTS και για τη λήψη του απαιτούνται: α) επιτυχής εξέταση σε εννέα (9) μαθήματα που διεξάγονται κατά τη διάρκεια δύο διδακτικών περιόδων και β) εκπόνηση διπλωματικής εργασίας κατά το τελευταίο πεντάμηνο του προγράμματος.

Το ΠΜΣ υλοποιείται σε περιβάλλον μικτής διαδικασίας μάθησης με πρότυπες συνδυαστικές μορφές εκπαίδευσης, οι οποίες περιλαμβάνουν: α) ένα πενθήμερο κύκλο εντατικών διαλέξεων που πραγματοποιείται στην έδρα του Τμήματος στην αρχή κάθε διδακτικής περιόδου (Νοέμβριο και Μάρτιο), β) ηλεκτρονικές διαδικασίες σύγχρονης μάθησης, με αξιοποίηση σχετικής πλατφόρμας, που υποστηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία κατά τη διάρκεια όλων των εβδομάδων σπουδών των διδακτικών περιόδων και γ) πενθήμερη εξεταστική περίοδο που θα διεξάγεται επίσης στην έδρα του Τμήματος, στο τέλος κάθε διδακτικής περιόδου. Η παρακολούθηση των μαθημάτων και η συμμετοχή στις κάθε είδους εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως εργασίες, ασκήσεις κ.λπ., είναι υποχρεωτική. Proslipsis.gr

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί Διπλωματούχοι Μηχανικοί ΑΕΙ αλλά και απόφοιτοι Σχολών Θετικών και Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής καθώς και άλλων συναφών προπτυχιακών τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι συναφών Τμημάτων ΤΕΙ. Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αλλά προβλέπεται να έχουν ανακηρυχθεί πτυχιούχοι μέχρι την έναρξη του Προγράμματος τον Οκτώβριο του 2015. 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν εμπρόθεσμα οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι είναι:
1. Αίτηση υποψηφιότητας (παρέχεται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ ή από την ιστοσελίδα του ΠΜΣ-Ο.ΔΙ.Μ. odim.aegean.gr).
2. Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα.
3. Αντίγραφο τίτλων σπουδών (οι κάτοχοι τίτλων σπουδών της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση τίτλου τους από το ΔΟΑΤΑΠ).
4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας  (με ακριβή ΜΟ).
5. Φωτοτυπία, των δύο όψεων, της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου.
6. Τρεις  φωτογραφίες.
7. Δύο συστατικές επιστολές. 
8. Αποδεικτικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας (εάν υπάρχουν).
9. Επιστημονικές δημοσιεύσεις και διακρίσεις (εάν υπάρχουν). 
10. Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν).
11. Τέλος, οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν κάθε άλλο στοιχείο που κατά τη γνώμη τους θα συνέβαλε, ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη και περισσότερο ολοκληρωμένη άποψη.
 Proslipsis.gr
Οι υποψήφιοι που πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις βάσει του φακέλου υποψηφιότητάς τους, θα κληθούν σε συνέντευξη που θα πραγματοποιηθούν, είτε με φυσική παρουσία στην έδρα του Τμήματος, είτε διαδικτυακά, εντός του Ιουνίου.

Για την παρακολούθηση του ΠΜΣ προβλέπεται η καταβολή συνολικού ποσού διδάκτρων 3.800¤, κατανεμημένο σε δόσεις, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, εγκαίρως γνωστοποιημένες. Στους μεταπτυχιακούς φοιτητές χορηγούνται βραβεία και υποτροφίες που προέρχονται, κατά περίπτωση, από διάφορες πηγές. Επιπλέον, το ΠΜΣ παρέχει χρηματοδότηση για τη συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών σε επιστημονικά συνέδρια για παρουσίαση εγκεκριμένων άρθρων.

Σύμφωνα με έρευνα για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του ΠΜΣ που πραγματοποίησε το Τμήμα  (διεξαγωγή 01-02/2014), το 86% των αποφοίτων είναι σήμερα εργαζόμενοι και το 83% των εργαζομένων βρήκε απασχόληση σε λιγότερο από 3 μήνες. Το 92% των ερωτηθέντων αξιολόγησε το επίπεδο σπουδών με κλίμακα τουλάχιστον 7/10.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές από τη Γραμματεία του ΠΜΣ (Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, Κουντουριώτου 41, ΤΚ 82 100, Χίος), υπόψη κ. Φρονιμάκη Ευγενίας (τηλ. 2271035422, φαξ: 22710-35429, e-mail: odim_gram@chios.aegean.gr), το αργότερο μέχρι τις 12 Ιουνίου 2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου).


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved