ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο Μεταπτυχιακό: Κοινωνιολογία

Αθήνα 19.5.2015, 12:14

Προκήρυξη για την εισαγωγή είκοσι πτυχιούχων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Κοινωνιολογία του Τμήματος Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, εξέδωσε το ίδρυμα.

Το διετές Πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις εξής κατευθύνσεις: α) Κοινωνική Οργάνωση και Κοινωνική Μεταβολή, β) Πολιτισμός: Κοινωνικές Πρακτικές και Συγκρούσεις. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου, σύμφωνα με το άρθρο 4 της προαναφερόμενης Υπουργικής Απόφασης.

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής πρέπει να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας με τα ακόλουθα δικαιολογητικά, όπως αναφέρονται στην παράγρ. 4.11.4 του Κανονισμού του ΠΜΣ:
1. Αίτηση συμμετοχής (με ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση, εφόσον υπάρχει), την οποία οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (http://www.soc.uoc.gr/sociology).
2. Αντίγραφο Πτυχίου ή Πτυχίων (και Πιστοποιητικό αντιστοιχίας ή ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ, για πτυχιούχους Πανεπιστημίων του εξωτερικού).
3. Πιστοποιητικό Σπουδών με αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων.
4. Βιογραφικό Σημείωμα στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, η διδακτική ή/και η επαγγελματική εμπειρία και η επιστημονική δραστηριότητα του υποψηφίου, καθώς και όποια άλλη δραστηριότητα κοινωνικής φύσης εκτιμά ο ίδιος ότι είναι χρήσιμο να περιλαμβάνεται στο Βιογραφικό Σημείωμα.
5. Πιστοποιητικά άριστης γνώσης ξένων γλωσσών (π.χ. Proficiency στα αγγλικά ή ισοδύναμο για τις άλλες γλώσσες –Γερμανικά, Γαλλικά & Ιταλικά). Σε περίπτωση που, με βάση τα υποβληθέντα πιστοποιητικά, δεν προκύπτει το απαιτούμενο επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας, ο υποψήφιος θα εξεταστεί προφορικά (βλ. σχετικά πιο κάτω).
6. Δημοσιεύσεις ή επιστημονικές εργασίες (εφόσον υπάρχουν).
7. Υπόμνημα/Δήλωση Ενδιαφέροντος στο οποίο να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους οι υποψήφιοι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο καθώς και τα ερευνητικά ενδιαφέροντά τους (έως 1000 λέξεις).
8. Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμου 1599, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, στην οποία θα δηλώνεται ποιο είναι αυτό το πρόγραμμα. (Δεν απαιτείται η συμπλήρωση ξεχωριστής Υπεύθυνης δήλωσης δεδομένου ότι περιλαμβάνεται ως ερώτημα στο έντυπο της αίτησης του Τμήματος το οποίο ενέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης).
9. Φωτοαντίγραφο ατομικού δελτίου ταυτότητας ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου διαβατηρίου).
 Proslipsis.gr 
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α’/26-03-2014) τα υποβαλλόμενα φωτοαντίγραφα πρέπει να είναι: α) Ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων εγγράφων που εξέδωσαν υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου ή των ακριβών αντιγράφων τους. β) Ευκρινή Proslipsis.gr αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων τα οποία έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο ή φέρουν θεώρηση από υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου. γ) Ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων που έχουν εκδώσει αλλοδαπές αρχές και έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο. Επίσης, όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι οργανωμένα σε φάκελο/ντοσιέ (διαφανής η 1η σελίδα), με έλασμα ή ζελατίνες, και να είναι καταχωρημένα με τη σειρά που αναφέρονται πιο πάνω.

Η διαδικασία επιλογής γίνεται μία φορά ανά ακαδημαϊκό έτος (βλ παρ. 4.11.3 Κανονισμού ΠΜΣ). Οι υποψήφιοι δεν εξετάζονται σε προκαθορισμένη ύλη, αλλά καλούνται να σχολιάσουν και να αναλύσουν, γραπτώς, σύντομα κείμενα κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος. Για τη διευκόλυνση της προετοιμασίας τους και για την οργάνωση της βιβλιογραφικής τους μελέτης προτείνονται τα παρακάτω συγγράμματα:
1. Giddens, Α. (2002/2009). Κοινωνιολογία, Αθήνα: Gutenberg.
2. Κυριαζή, Ν. (2011). Η κοινωνιολογική έρευνα. Κριτική επισκόπηση των μεθόδων και των τεχνικών. (Νέα διευρυμένη έκδοση), Αθήνα: Πεδίο.
3. Robson, C. (1993/2010). Η έρευνα του πραγματικού κόσμου, (επιμ. Κ. Μιχαλοπούλου, μτφρ. Β. Νταλάκου και Κ. Βασιλικού), Αθήνα: Gutenberg.
4. Craib, I. (2009), Κλασική κοινωνική θεωρία: μια εισαγωγή στη σκέψη των Μαρξ, Βέμπερ, Ντυρκέμ και Ζίμμελ, Αθήνα: Κατάρτι.
5. Craib, I. (2011), Σύγχρονη Κοινωνική Θεωρία: από τον Πάρσονς στον Χάμπερμας, προλ.-επιμ. Π.Ε. Λέκκας, Αθήνα: Τόπος. Proslipsis.gr 
6. Ritzer, G. (2012), Σύγχρονη κοινωνιολογική θεωρία, Αθήνα: Κριτική.

Η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων και επιλογής τους πραγματοποιείται σε τρία στάδια, τα οποία έχουν ως εξής :
- Στο πρώτο στάδιο, ειδική εξεταστική επιτροπή θα αξιολογήσει, προφορικά, το επίπεδο γνώσης της δηλωθείσης από τον υποψήφιο ξένης γλώσσας (ισχύει για όσους δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά επάρκειας, βλ. πιο πάνω, δικαιολογητικά αριθμ. 5). Στη συνέχεια, όσοι από τους υποψηφίους κριθεί ότι διαθέτουν επαρκείς γνώσεις στην ξένη γλώσσα θα συμμετάσχουν στα επόμενα στάδια.
- Στο δεύτερο στάδιο οι υποψήφιοι θα κληθούν να σχολιάσουν και να αναλύσουν, γραπτώς, ένα σύντομο κείμενο κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος και να εκπονήσουν ένα σύντομο σχέδιο εμπειρικής κοινωνικής έρευνας.
- Στο τρίτο στάδιο θα λάβει χώρα η συνέντευξη και η αξιολόγηση του φακέλου των υποψηφίων.

Η συνέντευξη διεξάγεται από περισσότερα του ενός μέλη της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής. Η συνέντευξη επικεντρώνεται στα στοιχεία που εμπεριέχονται στο φάκελο της κάθε υποψηφιότητας — ιδιαίτερα στο Υπόμνημα/Δήλωση Ενδιαφέροντος. Στόχος της συνέντευξης είναι η διαπίστωση της ικανότητας του/της υποψηφίου/ίας να παρακολουθήσει το Πρόγραμμα με βάση τις γνώσεις, τα ενδιαφέροντα και τη γενικότερη κατάρτισή του.
 Proslipsis.gr 
Συγκεκριμένα, η αξιολόγηση και επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών γίνεται με συνεκτίμηση των εξής βασικών κριτηρίων: α) της επιτυχίας τους στην εξέταση της ξένης γλώσσας, εφόσον απαιτηθεί να εξετασθούν (βλ. πιο πάνω, δικαιολογητικά αριθμ. 5), β) της επίδοσής τους στις γραπτές εξετάσεις, γ) της επίδοσής τους στη συνέντευξη, δ) του βαθμού του πτυχίου τους. Απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση για την εισαγωγή υποψηφίου στο ΠΜΣ είναι να έχει επιτύχει στις γραπτές εξετάσεις βαθμό τουλάχιστον 5 με άριστα το 10.

Οι συντελεστές βαρύτητας έχουν ως ακολούθως:
1. Βαθμός γραπτού σχολιασμού και ανάλυσης κειμένου κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος. 60%
2. Συνέντευξη 30%
3. Βαθμός πτυχίου 10%
ΣΥΝΟΛΟ 100%slipsis.gr 

Οι αιτήσεις συμμετοχής και τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Κοινωνιολογίας από 1 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη, έως και 9 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη.

Αιτήσεις συμμετοχής δύνανται να υποβάλουν και τελειόφοιτοι, οι οποίοι κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει τις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών τους για λήψη πτυχίου. Στην περίπτωση αυτή οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν εμπροθέσμως, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, βεβαίωση από τη Γραμματεία του Τμήματός τους για επιτυχή ολοκλήρωση των απαιτήσεων του προγράμματος σπουδών τους για λήψη πτυχίου. Στην αίτησή τους θα δηλώνεται ρητώς ότι δεσμεύονται, εφόσον επιλεγούν, να προσκομίσουν το πτυχίο τους ευθύς μόλις ορκιστούν.
 Proslipsis.gr 
Ως χρόνος εξετάσεων για την αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων φοιτητών ορίζεται η 18η και η 19η Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Παρασκευή & Σάββατο, αντίστοιχα. Ανακοίνωση με το ωρολόγιο πρόγραμμα και τις αίθουσες διεξαγωγής των εξετάσεων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ του Τμήματος στις αρχές Σεπτεμβρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη
Γραμματεία του ΠΜΣ, ιστοσελίδα: http://www.soc.uoc.gr/sociology, τηλ.: 28310-77491, φαξ: 28310-77467, e-mail: socpms@social.soc.uoc.gr, ταχυδρομική διεύθυνση: ΠΜΣ «Κοινωνιολογία», Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, Τ.Κ. 74100 Ρέθυμνο Κρήτης.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved