ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Διάθεση εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Δημόσια ΙΕΚ

Αθήνα 7.9.2016, 16:48

Την ολική ή μερική διάθεση εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την απόφαση, η διαδικασία έχει ως εξής:

Τα δημόσια ΙΕΚ που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, υποβάλλουν αναλυτικό σχετικό αίτημα (ειδικότητα εκπαιδευτικών, μάθημα, διδακτικές ώρες κ.λπ.), στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή αρμοδιότητας της οποίας βρίσκεται η έδρα του ΔΙΕΚ, με κοινοποίηση στην αντίστοιχη Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, για διάθεση εκπαιδευτικού προσω-
πικού σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης ειδικοτήτων ΔΙΕΚ της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Τα αρμόδια ΠΥΣΔΕ εισηγούνται την ολική ή μερική διάθεση των εκπαιδευτικών για την κάλυψη του υποχρεωτικού τους διδακτικού ωραρίου σε ΔΙΕΚ στην περιοχή αρμοδιότητας της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τις αιτήσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών και τα κριτήρια τοποθετήσεων όπως αυτά προβλέπονται από το άρθρο 16 του
Π.δ. 50/1996, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνουν, με βάση την εισήγηση του ΠΥΣΔΕ, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης την διάθεση των εκπαιδευτικών στα ΔΙΕΚ.

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, μετά από έλεγχο των προτάσεων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποφασίζουν τη διάθεση των εκπαιδευτικών στα ΔΙΕΚ της περιφερειακής τους διεύθυνσης. Η απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης εκδίδεται το αργότερο σε διάστημα οκτώ (8) ημερολογιακών ημερών από την υποβολή του σχετικού αιτήματος των ΔΙΕΚ στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΚατΆ εξαίρεση και μόνο μετά από αίτημα του εκπαιδευτικού, δύναται να διατεθεί σε ΔΙΕΚ που βρίσκεται σε διαφορετική περιοχή αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από εκείνης της οποίας είναι τοποθετημένος ο εκπαιδευτικός, εντός της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα ΔΙΕΚ κοινοποιούν στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την ανάληψη υπηρεσίας των εκπαιδευτικών, και το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, στο οποίο αναφέρονται υποχρεωτικά το μάθημα ή τα μαθήματα και οι ώρες ανάθεσης ανά εκπαιδευτικό.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved