ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Το ΕΚΠΑ συμμετέχει στο πρώτο, διεθνές μεταπτυχιακό για τη νότια Ευρώπη

Proslipsis.gr | Αθήνα 17.12.2018, 23:00

Με την παρουσία του Πρύτανη, Καθηγητή Μελέτιου - Αθανάσιου Δημόπουλου, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου το Εθνικό και Καποδιστρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών φιλοξένησε την εναρκτήρια συνάντηση της πανεπιστημιακής Κοινοπραξίας «EUROSUD» η οποία συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, με τη συμμετοχή του ΕΚΠΑ, του Universidad Autónoma de Madrid, του Aix-Marseilles Université, του Πανεπιστημίου LUISS Guido Carli της Ρώμης και του Instituto de Ciências Sociais της Λισαβόνας.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτελούσε το νέο διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές Νότιας Ευρώπης», το οποίο πρόσφατα επιλέχθηκε για ένταξη στο Πρόγραμμα Erasmus Mundus Joint Master’s Degree της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Πρόγραμμα είναι αγγλόφωνο και διεπιστημονικό στις κοινωνικές επιστήμες, θα συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ για μία πενταετία (2018/19-2023/24) και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον προσεχή Σεπτέμβριο 2019. Θα προσφέρει σε άριστους φοιτητές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να σπουδάσουν δύο χρόνια στην Ευρώπη σε 3 διαφορετικά πανεπιστήμια και να ζήσουν σε 3 διαφορετικές χώρες. Ως το πρώτο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών διεθνώς που επικεντρώνεται αποκλειστικά στη μελέτη της Νότιας Ευρώπης, το EUROSUD αναμένεται να αναβαθμίσει το ευρύτερο επιστημονικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας. Το Πρόγραμμα προσφέρει 18 πλήρεις υποτροφίες, με προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων την 8η Φεβρουαρίου 2019.

Η συμμετοχή του ΕΚΠΑ στην Κοινοπραξία EUROSUD υλοποιείται μέσω του υπάρχοντος ΠΜΣ «Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης», του πρώτου αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο ΕΚΠΑ, που φέτος διανύει το 20ο έτος της λειτουργίας του.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved