ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (20/4/07)


Αθήνα 20.4.2007, 14:25
Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2001-2002, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. είναι τρία διδακτικά εξάμηνα και απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) με  τρεις κατευθύνσεις:
- Διοίκηση Επιχειρησιακών Λειτουργιών-Παραγωγή
- Λογιστική – Ελεγκτική
- Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων.

Το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 θα εισαχθούν στο Πρόγραμμα τριανταπέντε έως σαράντα μεταπτυχιακοί φοιτητές. Οι υποψήφιοι καλούνται να δηλώσουν στην αίτηση εγγραφής τους μία από τις παραπάνω τρεις κατευθύνσεις. Στο Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων:
α) Διοίκησης Επιχειρήσεων και  Οικονομικών Σπουδών
β) Πολυτεχνικών Σχολών
γ) Θετικών Επιστημών
δ) Επιστημών Πληροφορικής  
ε) Νομικής
στ) Φιλοσοφικών σχολών
της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Οι κάτοχοι τίτλου ΑΕΙ της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από το ΔΟΑΤΑΠ. Στο Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων γίνονται επίσης δεκτοί πτυχιούχοι Α.Τ.Ε.Ι. με την προϋπόθεση ότι πριν από την αξιολόγηση της αίτησής τους, θα έχουν εξετασθεί επιτυχώς σε τέσσερα μαθήματα (Μαθηματικά, Διοίκηση – Οργάνωση Επιχειρήσεων Α΄, Λογιστική Β΄, Χρήση και Προγραμματισμός Υπολογιστών) του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, το Σεπτέμβριο 2007 στη Χίο.  Διευκρινίζεται ότι η επιτυχής εξέταση στα  προπτυχιακά μαθήματα δεν σημαίνει εισαγωγή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, αλλά προϋπόθεση  συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής.   

Για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση και η επιτυχής εξέταση σε δώδεκα υποχρεωτικά μαθήματα στο πρώτο και δεύτερο εξάμηνο, ενώ στο τρίτο πραγματοποιείται η εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας.

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται κατόπιν αξιολόγησης τους κατά τη διάρκεια προφορικής συνέντευξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Χίο το Σεπτέμβριο 2007 σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως από τη Γραμματεία και την ιστοσελίδα του Παν/μίου Αιγαίου.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν εμπρόθεσμα οι υποψήφιοι για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M. B. A.) είναι:
1. Έντυπη Αίτηση (που παρέχεται από την Γραμματεία του Π.Μ.Σ. ή την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη διεύθυνση: http://www.aegean.gr)
2. Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα
3. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος
4. Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας  (με ακριβή Μ.Ο.)
5. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
6. Τέσσερις (4) φωτογραφίες
7.  Δύο συστατικές επιστολές
8. Αποδεικτικό Αγγλικής Γλώσσας: Proficiency-Cambridge ή Michigan που να έχει αποκτηθεί την τελευταία δεκαετία από την ημερομηνία λήξης υποβολής των δικαιολογητικών ή TOEFL (213 και πάνω στο computer-based testing/80 και πάνω στο iBT) ή IELTS (6 και πάνω), τα αποτελέσματα των οποίων κατοχυρώνονται για τέσσερα έτη. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται  οι κάτοχοι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Αγγλόφωνου Πανεπιστημίου ή πτυχίου Αγγλικής Φιλολογίας. (Όσοι από τους υποψηφίους δεν έχουν τα προαναφερθέντα αποδεικτικά γνώσης της Αγγλικής γλώσσας θα κληθούν να εξετασθούν γραπτώς στην Αγγλική γλώσσα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Χίο το Σεπτέμβριο 2007).
9. Επιστημονικές δημοσιεύσεις, διακρίσεις (εάν υπάρχουν)
10. Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν)
11. Αναλυτική έκθεση για τα επιστημονικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντά τους και τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρονται για Μεταπτυχιακές Σπουδές.

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 1.500 € για κάθε εξάμηνο, τα οποία θα καταβάλλονται εφάπαξ πριν από την έναρξη του αντίστοιχου εξαμήνου. Επίσης, παρέχεται ένας αριθμός υποτροφιών στους μεταπτυχιακούς φοιτητές με την υψηλότερη επίδοση στα μαθήματα.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές από την Γραμματεία του Π.Μ.Σ. στη  Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μιχάλων 8, Τ.Κ. 82 100, Χίος  (τηλ. επικοινωνίας 22710 35122 & 35120, από 10.00-14.00 fax: 2271035129, e-mail: medide_gram@chios.aegean.gr), το αργότερο μέχρι 15 Ιουλίου 2007 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Η λειτουργία του προγράμματος προβλέπεται απο το ΦΕΚ 1777. τ. Β΄/31.12.01, όπως τροποποιήθηκε από το ΦΕΚ 1537. τ. Β΄/17.10.03 και το ΦΕΚ 692. τ. Β΄/23.05.05.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved