ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης | Ίδρυση του αγγλόγλωσσου Μεταπτυχιακού: Biomedical Engineering

Proslipsis.gr | Αθήνα 26.8.2021, 12:12

Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενέκρινε την ίδρυση του Αγγλόγλωσσου Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Biomedical Engineering» (Βιοϊατρική Μηχανική) μεταξύ των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (επισπεύδον), Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, Πληροφορικής, Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση (παρακάτω) το Πρόγραμμα καλύπτει μια ευρεία έκταση γνωστικών αντικειμένων που σχετίζονται με τη βιοϊατρική τεχνολογία και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: την Εμβιομηχανική, τα Βιοϋλικά, την καταγραφή, επεξεργασία και ανάλυση Ιατρικών Σημάτων/Εικόνων, την Κλινική Μηχανική, την Ιατρική Ρομποτική, τις Τεχνολογίες Αποκατάστασης, τη Νανοϊατρική, την Εξατομικευμένη Ιατρική, τη Φαρμακομηχανική, τη Βιοπληροφορική, τη Νευρομηχανική, την ανάλυση βιοϊατρικών δεδομένων με τεχνικές Μηχανικής Μάθησης και τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ιατρική διάγνωση.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε θέματα χρήσης και ανάπτυξης προηγμένων εφαρμογών των τεχνολογιών της Βιοϊατρικής Μηχανικής σε συστήματα υγείας για πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση. Στόχος είναι η επιλογή αρίστων αποφοίτων από συναφή Τμήματα του εσωτερικού και εξωτερικού και η εκπαίδευση τους στην Βιοϊατρική Μηχανική για τη δημιουργία ενός ανθρώπινου δυναμικού με υψηλή θεωρητική κατάρτιση και τεχνογνωσία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες που επιβάλλει η ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογική εξέλιξη στον κλάδο. Οι απόφοιτοι/-ες του ΔΠΜΣ θα μπορούν να καλύψουν επιτυχώς ανάγκες σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό στον χώρο της βιοϊατρικής τεχνολογίας και να καταλάβουν θέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς επίσης και σε Ερευνητικά και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 3807|2021.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved