ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό στη Λογιστική - Χρηματοοικονομική από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (21/8/07)


Θεσσαλονίκη 21.8.07, 12:22
Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του 4ου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τις κατευθύνσεις: α)Λογιστικής και β) Χρηματοοικονομικής. Δεκτοί για φοίτηση γίνονται πτυχιούχοι: α) του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, β) των Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων αντιστοίχων Τμημάτων της αλλοδαπής, γ) άλλων Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ με συναφή γνωστικά αντικείμενα. Οι κάτοχοι τίτλου ΑΕΙ της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν απαραιτήτως την αναγνώριση του τίτλου τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ.

Στον 4ο κύκλο του προγράμματος, που θα αρχίσει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2007, θα εισαχθούν 35 μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Έντυπη αίτηση καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια επιλογής, χορηγούνται από τη Γραμματεία ή από το site του πανεπιστημίου. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν έως τις 31 Αυγούστου του 2007 στη Γραμματεία του ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική (κτίριο Η, 4ος όροφος, γραφείο 428), τα παρακάτω δικαιολογητικά: 1. Έντυπη αίτηση
2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
3. Επίσημο αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος (αν ο υποψήφιος έχει αποφοιτήσει)
4. Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας με ακριβή Μ.Ο.
5. Δύο συστατικές επιστολές, κατά προτίμηση από μέλη ΔΕΠ (τα έντυπα των συστατικών επιστολών παραλαμβάνονται είτε από τη Γραμματεία του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής είτε από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου)
6. Ένα από τα παρακάτω Αποδεικτικά Αγγλικής Γλώσσας: α) Proficiency του Cambridge ή του Michigan, που να έχει αποκτηθεί την τελευταία δεκαετία από την ημερομηνία λήξεως υποβολής των δικαιολογητικών β) TOEFL*, 220 και άνω (computer-based testing), 83 και άνω (internet-based) [Ο κωδικός για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι 7006. Department Code: 82] γ) IELTS (academic test), 6,0 και άνω (τα αποτελέσματα TOEFL και IELTS κατοχυρώνονται για τέσσερα έτη) δ) Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, επίπεδο Γ2 ε) Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο (το οποίο έχει αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ) Τα δικαιολογητικά α, γ, δ και ε θα προσκομίζονται στο πρωτότυπο ή σε αντίγραφο επικυρωμένο από την αρχή που το εξέδωσε.
7. Αποτελέσματα των εξετάσεων GMAT (Graduate Management Admission Test) 500 και πάνω. Τα αποτελέσματα θα πρέπει να αποσταλούν στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής & Χρημ/κής απευθείας από το ΕΤS. Ο κωδικός για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι RNW-9R-84.
8. Επιστημονικές Δημοσιεύσεις, Διακρίσεις (εάν υπάρχουν)
9. Αποδεικτικά Επαγγελματικής Εμπειρίας (εάν υπάρχουν) η οποία αποδεικνύεται με πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις επίσημου (δημόσιου) ασφαλιστικού φορέα.
10. Επιπρόσθετα προσόντα (πτυχία, ξένες γλώσσες, ειδικά σεμινάρια, γνώση Η/Υ, μαθήματα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, πτυχία συμπληρωματικής εκπαίδευσης, βραβεία) που θα αποδεικνύονται με αντίγραφο επικυρωμένο από την αρχή που το εξέδωσε ή με Υπεύθυνη Δήλωση.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ζητήσουν από το ETS να στείλει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τα αποτελέσματα των εξετάσεων TOEFL.

Για την αξιολόγηση της αίτησης απαιτείται η κατάθεση τέλους 50 € στο λογαριασμό του ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική (Τράπεζα Πειραιώς 5202-021621-102). Στο αποδεικτικό κατάθεσης, που υποβάλλεται με την αίτηση, είναι απαραίτητο να αναγράφεται το όνομα του υποψηφίου.

Η λειτουργία του ΠΜΣ χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους (δίδακτρα). Τα δίδακτρα για την περίοδο 2006-2007 είναι 4.500 Ευρώ για το σύνολο των σπουδών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμματεία του ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική (4ος όροφος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, γραφείο 431, Εγνατίας 156, 54006 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-891693, φαξ: 2310-891278, e-mail:
maf@uom.gr ). Οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού είναι οι εξής: Δευτέρα-Παρασκευή: 11:00 – 13:00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved