ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Πολυτεχνείο Κρήτης | Ίδρυση του Μεταπτυχιακού: Βιώσιμες Τεχνολογίες Ενεργειακών Πόρων και Πρώτων Υλών

Proslipsis.gr | Αθήνα 10.01.2023, 18:24

Η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης εξέδωσε την Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της μονοτμηματικής Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου, με τίτλο «Βιώσιμες Τεχνολογίες Ενεργειακών Πόρων και Πρώτων Υλών - Sustainable Technologies of Energy Resources and Raw Materials».

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, το Πρόγραμμα, μέσα από μια ευρεία διεπιστημονική προσέγγιση που υιοθετεί, σκοπεύει στη μετάδοση υψηλού επιπέδου γνώσεων, τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης, καθώς και στην προαγωγή της έρευνας σε διπλωματούχους μηχανικούς και επιστήμονες σε συγκεκριμένους τομείς, στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης. Οι τομείς αυτοί είναι: I) Sustainable Technologies for Exploitation of Energy Resources-Environment και II) Sustainable Technologies for Exploration and Exploitation of Raw Materials-Recycling.

Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. αποκτούν τα προσόντα για να μελετήσουν και να επιλύσουν κρίσιμα εθνικά και παγκόσμια θέματα που σχετίζονται με την έρευνα, εκμετάλλευση και επεξεργασία πρώτων υλών και ενεργειακών πόρων, με μεθόδους περιβαλλοντικά αποδεκτές και στο πλαίσιο του συντελούμενου μετασχηματισμού του παραδοσιακού οικονομικού μοντέλου στο σύγχρονο της κυκλικής οικονομίας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα μαθησιακά αποτελέσματα, ανά ειδίκευση οι απόφοιτοι επιδιώκεται:
(Ι) Να αποκτήσουν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο σχετικά με βιώσιμες και οικονομικά αποδοτικές τεχνολογίες εκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων, συμβατικών και ανανεώσιμων, μειωμένου περιβαλλοντικού αποτυπώματος, με έμφαση σε προηγμένες τεχνολογίες και τεχνολογίες ελέγχου των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μεθόδους δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα, ενεργειακές τεχνολογίες μετάβασης, διεργασίες παραγωγής βιο-καυσίμων και συνθετικών καυσίμων και ενεργειακό σχεδιασμό εργοστασίων.
(ΙΙ) Να αποκτήσουν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο σχετικά με βιώσιμες και οικονομικά αποδοτικές τεχνολογίες για την έρευνα και εκμετάλλευση των πρώτων υλών, με έμφαση σε τεχνολογίες ανακύκλωσης και αξιοποίησης των παραπροϊόντων/αποβλήτων, σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, για δευτερογενή παραγωγή κρίσιμων/ενεργειακά μεταβατικών μετάλλων και προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, εφαρμόζοντας συμβατικές και προηγμένες τεχνικές χαρακτηρισμού των πρωτογενών και δευτερογενών πρώτων υλών.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 7121|2022.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved