ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
ΕΑΠ | Ξεκινά το Μεταπτυχιακό: Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας

Proslipsis.gr | Αθήνα 05.02.2023, 19:15

Την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του νέου Προγράμματος «Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), που υλοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας με την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία.

Για το νέο Πρόγραμμα παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου στην Δράμα ο Πρόεδρος του ΕΑΠ Kαθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ο Kαθηγητής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού του ΕΑΠ Στυλιανός Ζερεφός, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Γιώργος Δεμερτζής και ο Δήμαρχος της πόλης Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Το Πρόγραμμα είναι τετραετούς διάρκειας και χωρίζεται σε 8 εξάμηνα, με τα Εργαστήρια θα γίνονται δια ζώσης και στη Δράμα, στις δύο αίθουσες του Δημοτικού Ωδείου Δράμας και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου Δράμας.

Ήδη οι πρώτες εγγραφές των ενδιαφερόμενων να φοιτήσουν στο Πρόγραμμα ξεπέρασαν τις 130 για το πρώτο εξάμηνο. Από αυτούς επελέγησαν 100, όσοι δηλαδή γίνονται δεκτοί ανά εξάμηνο. 

Δηλώσεις
Ο Πρόεδρος του ΕΑΠ κ. Καλαβρουζιώτης δήλωσε ότι «το ακαδημαϊκό αυτό πρόγραμμα έλειπε από τον ελληνικό ακαδημαϊκό χάρτη, με την έννοια της συνέργειας με το Διεθνές Φεστιβάλ της Δράμας, ένα θεσμό που έχει κρατήσει 46 χρόνια και όχι μόνο έχει διατηρηθεί, αλλά συνεχώς μπαίνει στο διεθνές προσκήνιο. Με αυτή την έννοια, θα δοθεί η δυνατότητα να αποφοιτήσουν από το πρόγραμμα αυτό πτυχιούχοι μετά από 4 χρόνια, οι οποίοι θα έχουν άμεση σχέση με τον κινηματογράφο αλλά και τεχνικοί». Τόνισε δε ότι αυτό το νέο πρόγραμμα με το Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας, θα μπορέσει να δημιουργήσει και νέες συνέργειες, «καθώς είναι κοντά μας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος αλλά και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε μια πολύ καλή συνεργασία σΆ αυτά τα αντικείμενα».

Ο Καθηγητής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΕΑΠ κ. Ζερεφός, αναφέρθηκε στη λειτουργία του νέου Προγράμματος Σπουδών, επισημαίνοντας ότι «είναι τετραετούς διάρκειας, ανοικτό και μετά από το δεύτερο έτος ανοίγεται μια βεντάλια θεματικών ενοτήτων προς επιλογή για πάρα πολλά θέματα με τον κινηματογράφο, είτε είναι μοντάζ, animation, σκηνογραφία, σκηνοθεσία, σενάριο, θεωρία, ιστορία» και πρόσθεσε: «Όλα αυτά θα αναπτυχθούν στους φοιτητές που θα κληθούν να επιλέξουν στη συνέχεια για να σπουδάσουν το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει. Υπάρχει ένας γερός κορμός στο πρώτο έτος και στην αρχή του δευτέρου έτους και στη συνέχεια αυτές οι επιλογές».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved