ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
ΔΠΘ | Θέσεις στο Μεταπτυχιακό: Εφαρμοσμένα Μαθηματικά

Proslipsis.gr | Αθήνα 25.05.2023, 09:54

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου, και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος οργανώνει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στο ακόλουθο γνωστικό αντικείμενο: Εφαρμοσμένα Μαθηματικά - Applied Mathematics.

Στο Πρόγραμμα θα ενταχθούν μέχρι τριάντα (30) Μεταπτυχιακοί Φοιτητές οι οποίοι θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά Διπλωματούχοι Μηχανικοί Πολυτεχνικών Σχολών και Τμημάτων ή Πτυχιούχοι συναφών Τμημάτων θετικής ή οικονομικής κατεύθυνσης Πανεπιστημίων και ΑΤΕΙ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολουθούν οχτώ μαθήματα.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται σε δεκαοκτώ (18) μήνες (τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα σπουδών).

Η επιτυχής παρακολούθηση του ΠΜΣ οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης
(ΜΔΕ), ύστερα από επιτυχή εξέταση στα μαθήματα και την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διατριβής. 
Μετά την απόκτηση του ΜΔΕ υπάρχει η δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικής σε ένα από τα συνεργαζόμενα τμήματα σύμφωνα με τα οριζόμενα στη κείμενη νομοθεσία. Δεν υπάρχουν υποχρεωτικές παρουσίες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν
1. Αίτηση σε ειδικό έντυπο (από την ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ (http://mapmath.civil.duth.gr/)
2. Αντίγραφο Διπλώματος - ΠτυχίουProslipsis.gr
3. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (προπτυχιακών μαθημάτων και διπλώματος-πτυχίου).
4. Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα περιέχονται απαραιτήτως στοιχεία της επαγγελματικής και ερευνητικής δραστηριότητάς τους, οι συναφείς μεταπτυχιακές σπουδές τους, οι ερευνητικές εργασίες κλπ.
5. Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, κυρίως της Αγγλικής.
6. Σύντομο σημείωμα, στο οποίο να εκθέτουν τους λόγους συμμετοχής τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών και τον επιστημονικό κλάδο στον οποίο θα επιθυμούσαν να εκπονήσουν τη μεταπτυχιακή τους διατριβή.
7. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
8. Δύο συστατικές επιστολές

Η αίτηση και όλα τα δικαιολογητικά θα υποβληθούν ηλεκτρονικά από 9 Μαΐου 2023 μέχρι και 20
Οκτωβρίου 2023 στο protocol@civil.duth.gr (Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ) σε ένα αρχείο pdf (με πρώτη σελίδα την αίτηση και το συνολικό μέγεθος αρχείου να μην είναι μεγαλύτερο από 10 ΜΒ) με θέμα: Υποψηφιότητα για το ΠΜΣ Εφαρμοσμένα Μαθηματικά.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν για προσωπική συνέντευξη μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2023. Θα σταλεί σχετικό Link.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 5 Νοεμβρίου 2023 και θα διεξάγονται σε εντατικές εβδομαδιαίες ενότητες με ενδιάμεσα διαστήματα για την ολοκλήρωση υποχρεωτικών θεμάτων, ασκήσεων και άλλων εργασιών που θα αναθέτουν οι διδάσκοντες. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τελεί υπό την αίρεση έκδοσης σχετικών αποφάσεων του αρμοδίου φορέα.

Προβλέπεται τέλος εγγραφής το οποίο οι μεταπτυχιακοί φοιτητές (ΜΦ) καταβάλλουν για την εγγραφή τους στα τρία πρώτα εξάμηνα σπουδών.
Proslipsis.gr
Πληροφορίες: κ. Όλγα Χάβρα Τηλ. 25410-79026 Email: ochavra@admin.duth.gr, κ. Τάνια Λαμπρίδου, τηλ.: 25410-79611 Email: tania_lampridou@live.com.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved