ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Πανεπιστήμιο Αθηνών | Ίδρυση του Εντατικού Μεταπτυχιακού: Διοίκηση σε Ναυτιλία και Λιμένες

Proslipsis.gr | Αθήνα 01.04.2024, 15:05

Την ίδρυση Εντατικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Διοίκηση σε Ναυτιλία και Λιμένες» («Shipping and Port Management»), ενέκρινε η Σύγκλητος του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την απόφαση, το γνωστικό αντικείμενο του Προγράμματος είναι η διοίκηση και οι οικονομικές αποφάσεις των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, των λιμενικών οργανισμών και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Τα διεπιστημονικά αντικείμενα του Εντατικού ΔΠΣΜ καλύπτουν σύγχρονα, αλληλένδετα και συμπληρωματικά γνωστικά πεδία, με πυλώνες τη διοίκηση επιχειρήσεων και τις οικονομικές αποφάσεις, με εξειδίκευση στο ζωτικό πεδίο της ναυτιλίας (πρωτεύων μεταφορικός κλάδος διεθνώς), των λιμένων (διαμετακομιστικοί κόμβοι εμπορικών ροών), της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και των μεταφορών, των αγορών ενέργειας, του πράσινου περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, της γαλάζιας ανάπτυξης και βιωσιμότητας, των αλληλεξαρτώμενων διεθνών γεωπολιτικών σχέσεων, καθώς και των συνδεδεμένων σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και τεχνολογικών εφαρμογών αιχμής.

Σκοπός του Εντατικού Προγράμματος είναι η εκπαίδευση επιστημόνων σε σύγχρονους τομείς και διεπιστημονικά πεδία της διοίκησης επιχειρήσεων και των οικονομικών αποφάσεων στη ναυτιλία και τους λιμένες και ειδικότερα η δημιουργία σύγχρονης, διαθεματικής και διεπιστημονικής, εξωστρεφούς και διεθνοποιημένης κουλτούρας και η ανάπτυξη των απαιτούμενων επίκαιρων επιστημονικών γνώσεων, δεξιοτήτων και προσόντων, ώστε οι απόφοιτοί του να αποτελέσουν την επόμενη γενιά ηγετικών στελεχών στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, τους λιμενικούς οργανισμούς και την εφοδιαστική αλυσίδα, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στον ευρύτερο τομέα της ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας (maritime cluster).

Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 1985/2024.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved