ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών στο πρόγραμμα "Πολιτικές και Οικονομικές σπουδές της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης" (15/4/08)


Αθήνα 15.4.2008, 13:23
Το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών εγκαινιάζει από το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Πολιτικές και Οικονομικές σπουδές της σύγχρονης Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Το πρόγραμμα είναι αγγλόφωνο και διαρκεί 12 μήνες. Ειδικά για εργαζόμενους φοιτητές, δίνεται η δυνατότητα παράτασης της διάρκειας του προγράμματος σε 15 μήνες. Τα δίδακτρα των σπουδαστών ανέρχονται στο ποσό των 3.000 ΕΥΡΩ για το σύνολο του Προγράμματος.

Στόχοι του προγράμματος είναι η προετοιμασία μελλοντικών στελεχών του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, η συνεχιζόμενη επιμόρφωση και ειδίκευση ήδη υπηρετούντων στελεχών, η κατάλληλη προετοιμασία ενδιαφερόμενων φοιτητών για τη συνέχιση των σπουδών τους με σκοπό την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος, η ανάπτυξη της έρευνας σχετικά με την Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, με πιθανή συμμετοχή των φοιτητών σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου ανώτατης σχολής, κατά προτίμηση στις πολιτικές ή οικονομικές επιστήμες. Για ένταξη στο πρόγραμμα πρέπει μέχρι 31 Μαΐου 2008 να υποβάλλουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1) Αίτηση (στην ηλεκτρονική διεύθυνση του προγράμματος).
2) Βιογραφικό σημείωμα.
3) Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου.
4) Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας.
5) Επίσημη μετάφραση των εγγράφων (3) και (4) στα Ελληνικά ή Αγγλικά (εφόσον η γλώσσα του πρωτότυπου είναι άλλη).
6) Αποτελέσματα εξετάσεων GMAT.
7) Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποίησης άριστης γνώσης της αγγλικής γλώσσας: Proficiency ή TOEFL (βαθμολογία τουλάχιστον 213) ή IELTS (τουλάχιστον 6,5) ή κρατικό πτυχίο γλωσσομάθειας (επίπεδο Γ1)  ή πτυχίο από Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο.  
8) Δύο συστατικές επιστολές (εκ των οποίων τουλάχιστον μια από μέλος ΔΕΠ). Οι συστατικές επιστολές πρέπει να φέρουν πρωτότυπη υπογραφή καθώς και σφραγίδα του θεσμού και να υποβληθούν σε κλειστό φάκελο υπογεγραμμένο από τον αποστολέα πάνω στη σφραγίδα του φακέλου.
9) Aπλές φωτοτυπίες άλλων εγγράφων τα οποία πιθανά υποστηρίζουν την αίτηση του/της υποψηφίου (επιπρόσθετα προσόντα όπως πιστοποιητικά άλλων γλωσσών, παρακολούθησης σεμιναρίων κλπ).
10) Υποψήφιοι με πτυχίο από αλλοδαπές σχολές οφείλουν, εφόσον τους προσφερθεί (και αποδεχθούν) μια θέση στο ΠMΣ, να καταθέσουν άμεσα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΔΟΑΤΑΠ, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό ισοτιμίας. 

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων παρέχονται από τη Γραμματεία Μεταπτυχιακών του Τμήματος ΒΣΑΣ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Εγνατία 156, Τ.Θ. 1591, 54006 Θεσσαλονίκη, ημιόροφος, τηλ/φαξ: 2310-891527, e-mail: mpesecr@uom.gr, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.uom.gr/ Μεταπτυχιακά / Π.Μ.Σ. στις Πολιτικές και Οικονομικές Σπουδές Σύγχρονης Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved