ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό ΑΠΘ: Διδακτική των Κοινωνικών Επιστημών με ειδίκευση στη Διδακτική της Γλώσσας (15/5/08)


Αθήνα 15.5.2007, 22:23
Αιτήσεις υποψηφίων για φοίτηση στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών "Επιστήμες της Αγωγής", στην κατεύθυνση "Διδακτική των Κοινωνικών Επιστημών με ειδίκευση στη Διδακτική της Γλώσσας", δέχεται το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.

Το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 στο πρόγραμμα θα εισαχθούν επτά φοιτητές των ακόλουθων κατηγοριών:
α) πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Τμημάτων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής,
β) απόφοιτοι των Διδασκαλείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών
γ) πτυχιούχοι άλλων Τμημάτων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, εφόσον η Γενική Συνέλευση κρίνει ότι το πτυχίο είναι σχετικό με το περιεχόμενο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, με γνώσεις στους τομείς των Επιστημών της Αγωγής αποδεδειγμένα ισότιμες και αντίστοιχες με αυτές που παρέχονται στο προπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι παραπάνω γνώσεις αποδεικνύονται με σχετικές εξετάσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν το φάκελό τους από τις 13 έως και 26 Μαίου 2008 στη Γραμματεία του ΠΤΔΕ (2ος όροφος του Πύργου της Παιδαγωγικής), ώρες 12:00-13:30.

Ο φάκελος πρέπει να περιέχει:
- Αίτηση συμμετοχής.
- Εκτενές βιογραφικό που θα περιλαμβάνει στοιχεία για τις σπουδές, την ερευνητική δραστηριότητα, την επαγγελματική δραστηριότητα ή/και άλλη δραστηριότητα συναφή με την κατεύθυνση του Π.Μ.Σ. που επιλέγεται, τις επιστημονικές εργασίες, τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρείται ενισχυτικό  της υποψηφιότητας.
- Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου. Για φοιτητές και φοιτήτριες που βρίσκονται στη διαδικασία απόκτησης του πτυχίου τους, η κατάθεση σχετικού πιστοποιητικού θα γίνει το αργότερο μέχρι το τέλος της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου 2007.
- Πιστοποιητικό σπουδών με αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών ή επικυρωμένο αντίγραφο.
- Πιστοποιητικό αντιστοιχίας από το ΔΙΚΑΤΣΑ για όσους προέρχονται από σχολές του εξωτερικού.
- Αναγνωρισμένα διπλώματα γνώσης αγγλικής (Proficiency) ή γαλλικής (Dalf ή Sorbonne Ι) ή γερμανικής (Oberstufe) ή νοηματικής γλώσσας εφόσον υπάρχουν.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής των φακέλων θα γίνει προεπιλογή των υποψηφίων. Κριτήρια για την προεπιλογή είναι:
α) Ο βαθμός πτυχίου.
β) Η παρακολούθηση και ο βαθμός μαθημάτων του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών που είναι συναφή με το περιεχόμενο της κατεύθυνσης που έχουν επιλέξει.
γ) Ο βαθμός διπλωματικής εργασίας με θέμα συναφές προς το περιεχόμενο της κατεύθυνσης που έχουν επιλέξει.
δ) Η ερευνητική, επαγγελματική και άλλη δραστηριότητα που είναι συναφής με το περιεχόμενο της κατεύθυνσης σπουδών που έχουν επιλέξει.
Η κατοχή άλλου μεταπτυχιακού διπλώματος δεν προσμετράται.

Όσοι περάσουν από τη διαδικασία προεπιλογής θα κληθούν (στην περίπτωση που δεν έχουν προσκομίσει αναγνωρισμένο δίπλωμα γνώσης αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής ή νοηματικής γλώσσας) να πάρουν μέρος σε εξετάσεις γλωσσομάθειας στη γλώσσα που έχουν δηλώσει. Το περιεχόμενο των εξετάσεων αφορά στην κατανόηση κειμένου και αντίστοιχης ορολογίας. Σε κάθε περίπτωση η γνώση της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο κατανόησης κειμένων είναι απαραίτητη ώστε να είναι εφικτή η κατανόηση των αγγλόφωνων κειμένων που προτείνονται από τους διδάσκοντες κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών.

Όσοι έχουν καταθέσει αναγνωρισμένο δίπλωμα γλωσσομάθειας ή έχουν περάσει τις εξετάσεις γλωσσομάθειας θα κληθούν να πάρουν μέρος σε γραπτές εξετάσεις στην Παιδαγωγική. Πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Σχολών ΑΕΙ και πτυχιούχοι ΑΕΙ στο πτυχίο των οποίων αναγράφεται ειδίκευση στην Παιδαγωγική, απαλλάσσονται από τις εξετάσεις στο μάθημα της Παιδαγωγικής.

Όσοι περάσουν τις παραπάνω εξετάσεις θα κληθούν να καταθέσουν γραπτά και να υποστηρίξουν ένα ερευνητικό θέμα. Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών γίνεται μεταξύ όσων έχουν επιτύχει στην υποστήριξη της επιστημονικής εργασίας.

Τα ονόματα όσων επιλέγονται στις ενδιάμεσες φάσεις αναρτώνται στη Γραμματεία του Π.Τ.Δ.Ε. και όσων τελικά επέτυχαν στο Π.Μ.Σ. αναρτώνται στη Γραμματεία του Π.Τ.Δ.Ε. και ανακοινώνονται ταχυδρομικά σε κάθε επιτυχόντα.

Τα 2/3 τουλάχιστον των υποψηφίων που τελικά θα επιλεγούν για να φοιτήσουν στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών θα είναι πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Τμημάτων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή και απόφοιτοι των Διδασκαλείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών.

Τα μαθήματα αρχίζουν τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική.

Έντυπα αιτήσεων παρέχονται από τη Γραμματεία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και από την κεντρική ιστοσελίδα του Α.Π.Θ. (www.auth.gr) και την ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Τμήματος (www.eled.auth.gr).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved