ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Ο ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ: Tα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ

Proslipsis.gr | Αθήνα 1.8.2017, 14:32
Έναρξη ενημέρωσης του καταλόγου 12.5.2017, 00:04

Γιατί ο παρών Οδηγός των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των Ελληνικών ΑΕΙ είναι ο μόνος αξιόπιστος; 

Διότι καταγράφει σε καθημερινή βάση με τον πλέον έγκυρο τρόπο, που βασίζεται στις δημοσιεύσεις της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, τη νέα γενιά των προγραμμάτων, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις, που υποχρεώνουν τα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κά) να εγκρίνουν όλα τα προγράμματά τους, παλαιά και νέα.

Στον παρόντα Οδηγό της Proslipsis.gr, τον μοναδικό στο είδος του, θα βρείτε όλες τις αλλαγές στα Προγράμματα Σπουδών, όπως εγκρίσεις ίδρυσης - επανίδρυσης, κανονισμούς, τροπολογίες, κλπ, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Συγκλήτων των Ιδρυμάτων ή και του υπουργείου Παιδείας. 

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2018 - 2019 σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα λειτουργήσουν 923 προγράμματα, 258 χωρίς δίδακτρα (47 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι) και 665 με δίδακτρα (249 περισσότερα από πέρυσι). 

Δωρεάν προγράμματα σπουδών λειτουργούν κυρίως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε τέσσερα περιφερειακά ιδρύματα: το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Πολλά από τα νέα προγράμματα σπουδών θα λειτουργήσουν έως και το ακαδημαϊκό έτος 2027 - 2028.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι το 2018 λειτουργούσαν 735 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, 627 σε Πανεπιστήμια και 108 σε ΤΕΙ, από τα οποία 211 χωρίς δίδακτρα και 416 με δίδακτρα.

H Proslipsis παρουσιάζει τις εγκριτικές αποφάσεις για τα προγράμματα σε τίτλους, παραθέτοντας και το ΦΕΚ της δημοσίευσης (μπορείτε να το κατεβάσετε), όπου θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα.

* Ακολουθούν οι αποφάσεις.
  ΟΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  
Προηγούνται οι νεότερες
O κατάλογος ενημερώνεται σε καθημερινή βάση
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση

Ελληνική Φιλοσοφία - Φιλοσοφία των Επιστημών
Επανίδρυση Διϊδρυματικού-Διατμηματικού Προ γράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελληνική Φιλοσοφία-Φιλοσοφία των Επιστημών» Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του και εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Διδακτορικών Σπουδών .


Επιστήμες του Περιβάλλοντος και Εκπαίδευση για την Αειφορία
Ίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Επιστήμες του Περιβάλλοντος και Εκπαίδευση για την Αειφορία» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Τμήματος Ιατρικής του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του.


Προηγμένες Τεχνολογίες Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Προηγμένες Τεχνολογίες Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών» του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Κλινικές Εφαρμογές Μοριακής Ιατρικής
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Κλινικές Εφαρμογές Μοριακής Ιατρικής».


Σχεδιασμός Μαθήματος και Ανάπτυξη Διδακτικού Υλικού σε Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλί-
ας με τίτλο «Σχεδιασμός Μαθήματος και Ανάπτυξη Διδακτικού Υλικού σε Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης» (προηγούμενη ονομασία «Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγή Διδακτικού Υλικού»).


Μαθηματική Επιστήμη
Α. Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μαθηματικών με τίτλο «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στους κλάδους της Μαθηματικής Επιστήμης» της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Β. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας.


Ψηφιακές Μορφές Τέχνης | ΜΑ in Digital Arts
Επανίδρυση και λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εικαστικού Τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών της ΑΣΚΤ με τίτλο «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» (ΜΑ in Digital Arts).


Εικονοθεσία, ήχος, επιτέλεση: Καλλιτεχνικές πρακτικές και ανθρωπολογικές προσεγγίσεις
Ίδρυση και λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εικαστικού Τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών της ΑΣΚΤ με τίτλο «Εικονοθεσία, ήχος, επιτέλεση: Καλλιτεχνικές πρακτικές και ανθρωπολογικές προσεγγίσεις».


Αγγλική Γλώσσα, Γλωσσολογία και Μετάφραση | EnglishLanguage, Linguistics and Translation
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Αγγλική Γλώσσα, Γλωσσολογία και Μετάφραση» («EnglishLanguage, Linguistics and Translation»).


Αρχαιολογία και Ιστορία του Αρχαίου Κόσμου: από την Απώτατη Προϊστορία έως την Ύστερη Αρχαιότητα | Archaeology and History of the Ancient World: from the Early Prehistory to Late Antiquity
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Αρχαιολογία και Ιστορία του Αρχαίου Κόσμου: από την Απώτατη Προϊστορία έως την Ύστερη Αρχαιότητα / Archaeology and History of the Ancient World: from the Early Prehistory to Late Antiquity».


Βυζαντινός κόσμος: Ιστορία και Αρχαιολογία | The world of Byzantium: History and Archaeology
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Βυζαντινός κόσμος: Ιστορία και Αρχαιολογία» / «The world of Byzantium: History and Archaeology».


Σύγχρονες Ηλεκτρονικές Τεχνολογίες
Α. Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής με τίτλο «Σύγχρονες Ηλεκτρονικές Τεχνολογίες» της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Β. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας.


Κατανεμημένη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και τις προηγμένες δικτυακές υποδομές για τη διαχείριση και την οικονομία της
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κατανεμημένη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και τις προηγμένες δικτυακές υποδομές για τη διαχείριση και την οικονομία της» του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής και του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.


Βιοϊατρική Μηχανική
Έγκριση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής και Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Βιοϊατρική Μηχανική» (ΔΠΜΣ - ΒΙΜ)».


Γλωσσολογία: γλώσσα και επικοινωνία
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Γλωσσολογία: γλώσσα και επικοινωνία».


Επιστήμη των Υλικών
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, με τίτλο «Επιστήμη των Υλικών».


Αειφόρα Έργα Πρασίνου
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Αειφόρα Έργα Πρασίνου» του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Ηπείρου.


Λογιστική, Χρηματοοικονομική και Διοικητική των Επιχειρήσεων
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Λογιστική, Χρηματοοικονομική και Διοικητική των Επιχειρήσεων» του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Ηπείρου.


Μηχανικών Η/Υ και Δικτύων
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Μηχανικών Η/Υ και Δικτύων» του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Ηπείρου.


Διοίκηση Επιχειρήσεων | Master in Business Administration, MBA
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master in Business Administration, MBA)».


Λογιστική και Χρηματοοικονομική | MSc in Accounting and Finance
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο «Λογιστική και Χρηματοοικονομική (MSc in Accounting and Finance)». Proslipsis.gr


Λογιστική και Ελεγκτική
Επανίδρυση Δι-ιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Λογιστική και Ελεγκτική» μεταξύ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας.


Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη».


Ψυχοπαιδαγωγικές, Διδακτικές και Διαπολιτισμικές Προσεγγίσεις στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Έγκριση επανίδρυσης Διακρατικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ψυχοπαιδαγωγικές, Διδακτικές και Διαπολιτισμικές Προσεγγίσεις στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες» του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Suor Orsola Benincasa Νάπολης.


Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις στις Ιστορικές, Αρχαιολογικές και Ανθρωπολογικές Σπουδές
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις στις Ιστορικές, Αρχαιολογικές και Ανθρωπολογικές Σπουδές» του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».


Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Ψηφιακό Μάρκετινγκ
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Ψηφιακό Μάρκετινγκ» (MSc in e-Business and Digital Marketing).

 Proslipsis.gr
Έξυπνες Πόλεις και Κοινότητες | Erasmus Mundus Joint Master Degree in Smart Cities and Communities
Έγκριση του Κοινού Διακρατικού Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Έξυπνες Πόλεις και Κοινότητες» (Erasmus Mundus Joint Master Degree in Smart Cities and Communities).


Μηχανικών Η/Υ και Συστημάτων - Ευφυή Συστήματα και ΙοΤ | Master of Science in «M.Sc. in Computer and Systems Engineering - Smart Systems and Internet of Things
Επανίδρυση και τροποποίηση από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 της λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας με τίτλο «Μηχανικών Η/Υ και Συστημάτων - Ευφυή Συστήματα και ΙοΤ» Master of Science in «M.Sc. in Computer and Systems Engineering - Smart Systems and Internet of Things».


Βιοοικονομία | Master in Bioeconomics
Επανίδρυση του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Βιοοικονομία» (Master in Bioeconomics).


Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου | Sonic Arts and Audio Technologies – SON.ARTs
Ίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών και Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου» (Sonic Arts and Audio Technologies – SON.ARTs)


Ιστορική Δημογραφία
Επανίδρυση του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Ιστορίας, της Σχολής Ιστορίας και Μετάφρασης - Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, με τίτλο «Ιστορική Δημογραφία». Proslipsis.gr


Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή | Audiovisual Arts in the Digital Age - ADA
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή» (Audiovisual Arts in the Digital Age - ADA).


Μεθοδολογία Κριτικής και Έκδοσης Ιστορικών Πηγών | ΜεθΙΠ( Review and Publication Methodology of Historical Sources- Met Hist
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ιστορίας της Σχολής Ιστορίας και Μετάφρασης-Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο «Μεθοδολογία Κριτικής και Έκδοσης Ιστορικών Πηγών» - ΜεθΙΠ( Review and Publication Methodology of Historical Sources- Met Hist).


Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Έγκριση Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Σύγχρονες προσεγγίσεις στα κείμενα: αναγνώσεις και ερμηνείες
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Σύγχρονες προσεγγίσεις στα κείμενα: αναγνώσεις και ερμηνείες». Proslipsis.gr


Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης | Modern and Contemporary History and History of Art
Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης» / "Modern and Contemporary History and History of Art".


Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική | MSc in Minimally Invasive and Robotic Surgery
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική» (MSc in Minimally Invasive and Robotic Surgery).


Νέα Υλικά και Τεχνολογίες στο Σχεδιασμό Δομικών Κατασκευών
Έγκριση ίδρυσης Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Νέα Υλικά και Τεχνολογίες στο Σχεδιασμό Δομικών Κατασκευών» του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Κλινική Φαρμακολογία - Θεραπευτική
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κλινική Φαρμακολογία - Θεραπευτική» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Εκπαίδευση και Πολιτισμός
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» (Education and Culture) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Παρευξείνιος Xώρος και Eλληνισμός
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Παρευξείνιος χώρος και ελληνισμός» του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Διοίκηση Υπηρεσιών
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Διοίκηση Υπηρεσιών» του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Ανθρώπινη Αναπαραγωγή
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ανθρώπινη Αναπαραγωγή» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Κλινική Χειρουργική Ανατομία
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κλινική Χειρουργική Ανατομία» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Περιβαλλοντική Πολιτική και Διατήρηση Βιοποικιλότητας
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Περιβαλλοντική Πολιτική και Διατήρηση Βιοποικιλότητας», Τμήμα Περιβάλλοντος, Σχολή Περιβάλλοντος.


Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» των Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων (επισπεύδον), Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Γεωγραφίας.


Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης μέσω Έρευνας
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης μέσω Έρευνας», Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, Πολυτεχνική Σχολή.


Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών», Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας, Σχολή Περιβάλλοντος.


Αρχαιολογία της Ανατολικής Μεσογείου από την Προϊστορική Εποχή έως την Ύστερη Αρχαιότητα: Ελλάδα, Αίγυπτος, Εγγύς Ανατολή
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Αρχαιολογία της Ανατολικής Μεσογείου από την Προϊστορική Εποχή έως την Ύστερη Αρχαιότητα: Ελλάδα, Αίγυπτος, Εγγύς Ανατολή», Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών.

 Proslipsis.gr
Φύλο, Πολιτισμός και Κοινωνία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Φύλο, Πολιτισμός και Κοινωνία», Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.


Το Θέατρο ως Κοινωνικός και Πολιτικός Θεσμός στη Μεσόγειο κατά την Αρχαιότητα
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Το Θέατρο ως Κοινωνικός και Πολιτικός Θεσμός στη Μεσόγειο κατά την Αρχαιότητα», Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών.


Διακυβέρνηση, Ανάπτυξη και Ασφάλεια στη Μεσόγειο
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διακυβέρνηση, Ανάπτυξη και Ασφάλεια στη Μεσόγειο», Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών .


Ανάλυση και διδασκαλία πρώτης και δεύτερης/ξένης γλώσσας
Ίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ανάλυση και διδασκαλία πρώτης και δεύτερης/ξένης γλώσσας», των Τμημάτων Μεσογειακών Σπουδών και Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών.


Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση», Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πολυτεχνική Σχολή.


Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή με κατεύθυνση Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων και Υδάτων και Δημόσια Υγεία (πρώην «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή»)
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή με κατεύθυνση Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων και Υδάτων και Δημόσια Υγεία» (πρώην «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή»).


Διαχείριση Έργων, Συγκοινωνιακός και Χωρικός Σχεδιασμός
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Διαχείριση Έργων, Συγκοινωνιακός και Χωρικός Σχεδιασμός».


Υπερηχογραφική Λειτουργική Απεικόνιση για την πρόληψη και διάγνωση των αγγειακών παθήσεων | M.Sc. in “Advanced Ultrasonic Functional Imaging And Research for Prevention and Diagnosis of Vascular Diseases
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Υπερηχογραφική Λειτουργική Απεικόνιση για την πρόληψη και διάγνωση των αγγειακών παθήσεων» και στην αγγλική: M.Sc. in “Advanced Ultrasonic Functional Imaging And Research for Prevention and Diagnosis of Vascular Diseases”, ως μονοτμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα, του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Υδατοκαλλιέργειες - Παθολογικά προβλήματα εκτρεφόμενων υδρόβιων οργανισμών
Επανίδρυση του Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου με τίτλο «Υδατοκαλλιέργειες - Παθολογικά προβλήματα εκτρεφόμενων υδρόβιων οργανισμών». Proslipsis.gr


Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία».


Δεοντολογία και Ηθική στις Βιοϊατρικές Επιστήμες
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο με τίτλο «Δεοντολογία και Ηθική στις Βιοϊατρικές Επιστήμες» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Ορθόδοξη Θεολογία και Χριστιανικός Πολιτισμός
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ορθόδοξη Θεολογία και Χριστιανικός Πολιτισμός» του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία | Pediatric Physiotherapy
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία - Pediatric Physiotherapy» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Φυτιατρική και Περιβάλλον
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φυτιατρική και Περιβάλλον» του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Διδακτική των Βιο-επιστημών
Έγκριση Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διδακτική των Βιο-επιστημών» του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Σπουδές στην Τοπική Ιστορία - Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις
Έγκριση Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Σπουδές στην Τοπική Ιστορία- Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις» του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Μεταβιομηχανικός Σχεδιασμός. Σχεδιαστικές και καλλιτεχνικές πρακτικές για την παραγωγή της καθημερινής ζωής
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μεταβιομηχανικός Σχεδιασμός. Σχεδιαστικές και καλλιτεχνικές πρακτικές για την παραγωγή της καθημερινής ζωής» του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Σχεδιασμός μαθήματος και Ανάπτυξη Διδακτικού Υλικού σε Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδιασμός μαθήματος και Ανάπτυξη Διδακτικού Υλικού σε Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευση της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Διαχείριση Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση | MSc in Environmental Management and Environmental Education
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διαχείριση Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» (MSc in Environmental Management and Environmental Education) του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, της Σχολής Τεχνολογία Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΓΤΕΤΡΟΔ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Φροντίδα Αναπαραγωγικής Υγείας | Master in Reproductive Health Care
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Φροντίδα Αναπαραγωγικής Υγείας - Master in Reproductive Health Care» του Τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Αλεξάνδρειου Tεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ). Proslipsis.gr


Διατροφή και Διαιτολογία
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διατροφή και Διαιτολογία» του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΓΤΕΤΡΟΔ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Καινοτόμα Συστήματα Αειφόρου Αγροτικής Παραγωγής | Innovative Systems of Sustainable Agricultural Production
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Καινοτόμα Συστήματα Αειφόρου Αγροτικής Παραγωγής» (Innovative Systems of Sustainable Agricultural Production) του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΓΤΕΤΡΟΔ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Ορθόδοξη Οικουμενική Θεολογία | Master in Orthodox Ecumenical Theology [Μ.ΟΕΤ])
Έγκριση της ίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Aνθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Ορθόδοξη Οικουμενική Θεολογία» (Master in Orthodox Ecumenical Theology [Μ.ΟΕΤ]).


Προηγμένες Μέθοδοι Σχεδιασμού, Τεχνολογίας και Μάνατζμεντ Προϊόντων από Ξύλο | Master of Science in Advanced Design, Technology & Management of Wooden Products
Eπανίδρυση και τροποποίηση από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 της λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου ΤΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας με έδρα την Καρδίτσα, με τίτλο: «Προηγμένες Μέθοδοι Σχεδιασμού, Τεχνολογίας και Μάνατζμεντ Προϊόντων από Ξύλο» (Master of Science in Advanced Design, Technology & Management of Wooden Products).


Οικονομική Επιστήμη | Economics
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Οικονομική Επιστήμη» - “Economics”.


Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων MBA | MBA Food Business Management
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων MBA» (MBA Food Business Management). Proslipsis.gr


Επιστήμες της Εκπαίδευσης | Master in Education
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών στις «Επιστήμες της Εκπαίδευσης» (Master in Education).


Αρχιτεκτονική και Αστικός Σχεδιασμός
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Αρχιτεκτονική και Αστικός Σχεδιασμός».


Διεργασίες και Τεχνολογία Προηγμένων Υλικών
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διεργασίες και Τεχνολογία Προηγμένων Υλικών» των Τμημάτων: Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής και του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Διεθνή Δημόσια Διοίκηση | Master’s Degree in International Public Administration
Έγκριση Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διεθνή Δημόσια Διοίκηση (Master’s Degree in International Public Administration) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Λειτουργία μονάδων αποθεραπείας και αποκατάστασης
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Λειτουργία μονάδων αποθεραπείας και αποκατάστασης» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Logistics
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Logistics» του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Ανάλυση και Διαχείριση Ενεργειακών Συστημάτων (πρώην «Σύγχρονες Μέθοδοι Σχεδιασμού και Ανάλυσης στη Βιομηχανία)
Επανίδρυση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Ανάλυση και Διαχείριση Ενεργειακών Συστημάτων» (πρώην «Σύγχρονες Μέθοδοι Σχεδιασμού και Ανάλυσης στη Βιομηχανία») του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Ειδικές Σπουδές στο Χωρικό Σχεδιασμό
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Ειδικές Σπουδές στο Χωρικό Σχεδιασμό».


Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Επανίδρυση του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» μεταξύ του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας ΤΕΙ Θεσσαλίας. Proslipsis.gr


Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας - Μοριακή Γενετική, Διαγνωστικοί Δείκτες
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας-Μοριακή Γενετική, Διαγνωστικοί Δείκτες» του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη» (Executive MBA).


Εφαρμοσμένη - Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη
Επανίδρυση Δι-ιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη - Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη», του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (επισπεύδον) σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.


Ψηφιακή Καινοτομία και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα
Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ψηφιακή Καινοτομία και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του Τμήματος Μηχανικών Πληροφο-ριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (επισπεύδον), σε συνεργασία με τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.


Ιατρική Ζώων Συντροφιάς
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ιατρική Ζώων Συντροφιάς» του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Παθήσεις Ρινός, Βάσης Κρανίου και Προσωπικής Χώρας
Ίδρυση νέου Διιδρυματικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών και της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Παθήσεις Ρινός, Βάσης Κρανίου και Προσωπικής Χώρας» και στην Αγγλική Γλώσσα «Disease of the nose, maxillofacial area and cranial base». Proslipsis.gr


Επιστήμες της Αγωγής: Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης-Εκπαιδευτική Ηγεσία
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης-Εκπαιδευτική Ηγεσία».


Δίκαιο και Οικονομία | Master in Law and Economics
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικής Επιστήμης και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Δίκαιο και Οικονομία - Master in Law and Economics».


Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο» του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Πόσιμο - Θαλασσινό Νερό και Υγεία
Ίδρυση Δι-ιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πόσιμο -Θαλασσινό Νερό και Υγεία» του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.


Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά Συστήματα | Information and Communication Systems
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά Συστήματα (Information and Communication Systems)», Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πολυτεχνική Σχολή.


Ανάλυση και Σχεδιασμός Κατασκευών Ενεργειακών Υποδομών
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Ανάλυση και Σχεδιασμός Κατασκευών Ενεργειακών Υποδομών».


Ρομποτική | MSc in Robotics
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ρομποτική» (MSc in Robotics), του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας».


Ολοκληρωμένη Σχεδίαση Καινοτόμων Προϊόντων
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ολοκληρωμένη Σχεδίαση Καινοτόμων Προϊόντων», Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.


Έρευνα για την Τοπική Κοινωνική Ανάπτυξη και Συνοχή
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Έρευνα για την Τοπική Κοινωνική Ανάπτυξη και Συνοχή», Τμήμα Κοινωνιολογίας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.


Ανθρωπογεωγραφία, Ανάπτυξη και Σχεδιασμός του Χώρου
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ανθρωπογεωγραφία, Ανάπτυξη και Σχεδιασμός του Χώρου», του Τμήματος Γεωγραφίας, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Οικολογική Μηχανική - Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Οικολογική Μηχανική - Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή», του Τμήματος Περιβάλλοντος, Σχολή Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.


Κρίση και Ιστορική Αλλαγή
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κρίση και Ιστορική Αλλαγή», του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.


Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις» του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Μεσογειακή Υδατοκαλλιέργεια
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Μεσογειακή Υδατοκαλλιέργεια».


Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση» Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας με τίτλο «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση».


Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Νεφρολογική Φροντίδα
Επανίδρυση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Νεφρολογική Φροντίδα» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Γενετική του Ανθρώπου
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Γενετική του Ανθρώπου». Proslipsis.gr


Αειφορική Διαχείριση Υδατικού Περιβάλλοντος
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Αειφορική Διαχείριση Υδατικού Περιβάλλοντος».


Χειρουργική Ελάσσονος Πυέλου και Περινέου
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με «Χειρουργική Ελάσσονος Πυέλου και Περινέου», του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Θρόμβωση και Αντιθρομβωτική Αγωγή
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Θρόμβωση και Αντιθρομβωτική Αγωγή» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Εφαρμοσμένη Πληροφορική», του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.


Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα Η/Υ | MSc in Telecommunications and Computer Networks
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με (νέο) τίτλο: «Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα Η/Υ» («MSc in Telecommunications and Computer Networks»), του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής TE του TEI Κεντρικής Μακεδονίας.


Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων
Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τίτλο «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων».


Γεωπληροφορική
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Σχολών Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών καθώς και Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τίτλο «Γεωπληροφορική».


Σχεδιασμός και Κατασκευή Υπογείων Έργων
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Σχολών Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, Πολιτικών Μηχανικών και Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου «Σχεδιασμός και Κατασκευή Υπογείων Έργων».


Συστήματα Αυτοματισμού
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Σχολών Μηχανολόγων Μηχανικών, Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τίτλο «Συστήματα Αυτοματισμού».


Χώρος, Σχεδιασμός και Δομημένο Περιβάλλον
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της μονοτμηματικής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο «Χώρος, Σχεδιασμός και Δομημένο Περιβάλλον».


Ιατρική Πληροφορική
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ιατρική Πληροφορική» μεταξύ των Τμημάτων Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής και Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Χειρουργική Παχέος Εντέρου - Ορθού
Επανίδρυση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Χειρουργική Παχέος Εντέρου - Ορθού» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία
Αντικατάσταση της 107370/Β7 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 1956/τ.Β΄/18.7.2014) που αφορά στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου με τίτλο «Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία».


Επιστήμες της Αγωγής: Αναπτυξιακή Ψυχολογία και Παιδαγωγικές Εφαρμογές
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής: Αναπτυξιακή Ψυχολογία και Παιδαγωγικές Εφαρμογές» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/τ. Α΄) και εις αντικατάσταση της αριθμ. 2339/2-3-2016 (ΦΕΚ 635/Β΄/9-3-2016) υπουργικής απόφασης και έγκριση του Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του εν λόγω Προγράμματος.


Χώρος, Σχεδιασμός και Δομημένο Περιβάλλον
Κανονισμός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της μονοτμηματικής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο «Χώρος, Σχεδιασμός και Δομημένο Περιβάλλον».


Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας
Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τίτλο «Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας».


Γεωπληροφορική
Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γεωπληροφορική».


Συστήματα Αυτοματισμού
Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συστήματα Αυτοματισμού».


Συστήματα Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με (νέο) τίτλο: «Συστήματα Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.


Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού», του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.


Κλασική Αρχαιολογία και Αρχαία Ιστορία της Μακεδονίας
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Aνθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Κλασική Αρχαιολογία και Αρχαία Ιστορία της Μακεδονίας» (Master of Arts in the Classical Archaeology and the Ancient History of Macedonia).


Δίκαιο της Τέχνης και Διαχείριση της Τέχνης
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο «Δίκαιο της Τέχνης και Διαχείριση της Τέχνης» (MA in Art Law and Arts Management).


Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Σχολών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών και Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τίτλο «Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας».

 Proslipsis.gr
Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) των Σχολών Πολιτικών Μηχανικών, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τίτλο «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων».


Επιστήμες και Συστήματα Αειφόρου Φυτικής Παραγωγής
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Proslipsis.gr Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Επιστήμες και Συστήματα Αειφόρου Φυτικής Παραγωγής».


Πληροφορική και Υπολογιστική Βιοϊατρική
Επανίδρυση του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Πληροφορική και Υπολογιστική Βιοϊατρική», μεταξύ του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική και του Τμήματος Πληροφορικής, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ», Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σχολή Επιστημών της Διοίκησης.


Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA)
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA)», του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.


Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με (νέο) τίτλο «Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας» του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.


Επιχειρηματική Αναλυτική
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Π.Μ.Σ. στην Επιχειρηματική Αναλυτική» του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Διοίκηση Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Επιχειρήσεων | Master in Innovation, Technology and Business Management
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Επιχειρήσεων» (Master in Innovation, Technology and Business Management) του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Δίκαιο της Διαιτησίας και Διεθνές Δικονομικό Δίκαιο
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Δίκαιο της Διαιτησίας και Διεθνές Δικονομικό Δίκαιο» του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
 Proslipsis.gr

Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη» του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Αειφορικά συστήματα παραγωγής και περιβάλλον στη γεωργία
Έγκριση Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Αειφορικά συστήματα παραγωγής και περιβάλλον στη γεωργία» του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης---------------------------------------------------------------------------


---------------------------------------------------------------------------Φυσική και Τεχνολογία Υλικών
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Φυσική και Τεχνολογία Υλικών» του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Υποατομική Φυσική και Τεχνολογικές Εφαρμογές
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Υποατομική Φυσική και Τεχνολογικές Εφαρμογές» του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Πολιτισμικές και Κινηματογραφικές Σπουδές | Cultural and Cinema Studies
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Πολιτισμικές και Κινηματογραφικές Σπουδές» (Cultural and Cinema Studies)


Επιστήμη Πολυμερών και Εφαρμογές της στη Βιομηχανία | ΡοΙymer Science and its Applications in Industry
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Επιστήμη Πολυμερών και Εφαρμογές της στη Βιομηχανία»/«ΡοΙymer Science and its Applications in Industry».


Κατάλυση και Εφαρμογές της στη Βιομηχανία | Catalysis and its Applications in the Industry
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Κατάλυση και Εφαρμογές της στη Βιομηχανία» (Catalysis and its Applications in the Industry).


Πολιτική και διαδίκτυο | Politics in the era of the Internet
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Πολιτική και διαδίκτυο» (Politics in the era of the Internet).


Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης | Digital Communication Media and Interaction Environments
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης» («Digital Communication Media and Interaction Environments»).


Διδακτική της Φυσικής και Εκπαιδευτική Τεχνολογία
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διδακτική της Φυσικής και Εκπαιδευτική Τεχνολογία» του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Υπολογιστική Φυσική
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Υπολογιστική Φυσική» του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Proslipsis.gr


Πληροφοριακά Συστήματα | Master in Information Systems, MIS
Επανίδρυση και λειτουργία του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Πληροφοριακά Συστήματα (Master in Information Systems, MIS)» του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών και του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Οικονομική Επιστήμη | Master in Economics
Επανίδρυση και λειτουργία του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Επιστήμη (Master in Economics)» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας | Master in Health Care Management, MHM
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τίτλο «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Master in Health Care Management, MHM)».


Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Εργασία» του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Proslipsis.gr


Τεχνολογίες Περιβάλλοντος στην Περιβαλλοντική Νομοθεσία
Έγκριση κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Τεχνολογίες Περιβάλλοντος στην Περιβαλλοντική Νομοθεσία» του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Μετεωρολογία, Κλιματολογία και Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Μετεωρολογία, Κλιματολογία και Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον» του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και στις Επιστήμες Υγείας
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και στις Επιστήμες Υγείας» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Το αρχαίο ελληνικό θέατρο και η πρόσληψή του
Έγκριση του Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Το αρχαίο ελληνικό θέατρο και η πρόσληψή του».


Νομική και Διοικητική Επιστήμη
Λειτουργία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο «Νομική και Διοικητική Επιστήμη».


Εφηρμοσμένα Οικονομικά και Περιφερειακή Ανάπτυξη
Αντικατάσταση της αριθμ. 124485/Β7 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2223/τ. Β΄/13.8.2014) που αφορά
στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο «Εφηρμοσμένων Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης».


Διεθνείς, Ευρωπαϊκές και Περιφερειακές Σπουδές
Αντικατάσταση της αριθμ. 130238/Β7 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2318/τ. Β΄/28.8.2014) που αφορά στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο «Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών».


Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτιστική Διαχείριση
Αντικατάσταση της αριθμ. 130231/Β7 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2319/τ. Β΄/28.8.2014) που αφορά στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο «Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτιστική Διαχείριση».


Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία
Αντικατάσταση της αριθμ. 124483/Β7 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2223/τ. Β΄/13.8.2014) που αφορά στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο «Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία».


Ανάλυση και Εφαρμογή Κοινωνικής Πολιτικής
Λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο «Ανάλυση και Εφαρμογή Κοινωνικής Πολιτικής». Proslipsis.gr


Μεθοδολογία της σύγχρονης αντιμετώπισης της νεφρικής ανεπάρκειας
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μεθοδολογία της σύγχρονης αντιμετώπισης της νεφρικής ανεπάρκειας» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Χειρουργική Ήπατος - Χοληφόρων - Παγκρέατος
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Χειρουργική Ήπατος - Χοληφόρων - Παγκρέατος» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Ενδοουρολογία
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στην Ενδοουρολογία» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Αγγειακές προσπελάσεις σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Αγγειακές προσπελάσεις σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Διατήρηση και Αποκατάσταση Χερσαίων Φυσικών Οικοσυστημάτων
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διατήρηση και Αποκατάσταση Χερσαίων Φυσικών Οικοσυστημάτων» του Τμήματος Δασολογίας Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, την Κατάρτιση και την Έρευνα | ΜSc in International and European Policies on Education, Training and Research
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, την Κατάρτιση και την Έρευνα» (ΜSc in International and European Policies on Education, Training and Research).


Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές Επιστήμες μέσω Έρευνας
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τίτλο «Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές Επιστήμες μέσω Έρευνας».


Ηλεκτρονική Μάθηση | E-learning
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Ηλεκτρονική Μάθηση» (E-learning).


Μοριακός Σχεδιασμός και Μοντελοποίηση - Χημική Εκπαίδευση
Ίδρυση του Προγράμματος ΜεταπτυχιακώνΣπουδών με τίτλο: «Μοριακός Σχεδιασμός και Μοντελοποίηση- Χημική Εκπαίδευση» του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Γεωγραφία και Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Γεωγραφία και Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική», Τμήμα Γεωγραφίας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Επιστήμες Περιβάλλοντος
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες Περιβάλλοντος», Τμήμα Περιβάλλοντος, Σχολή Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων», Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Στατιστική και Αναλογιστικά - Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Στατιστική και Αναλογιστικά - Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά», Τμήμα Μαθηματικών, Μονοτμηματική Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Ευρωπαϊκές Κοινωνίες και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ευρωπαϊκές Κοινωνίες και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση», Τμήμα Κοινωνιολογίας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.


Φορολογική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση Στρατηγικών Αποφάσεων | Master in Taxation and Financial Management of Strategic Decisions, MTF
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τίτλο «Φορολογική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση Στρατηγικών Αποφάσεων (Master in Taxation and Financial Management of Strategic Decisions, MTF)».


Εφαρμοσμένη Πληροφορική | MSc in Applied Informatics
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Εφαρμοσμένη Πληροφορική» («MSc in Applied Informatics») του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Μεταφραστική Έρευνα στη Βιοϊατρική - Μοριακή Διαγνωστική, Βιοδείκτες και Στοχευμένες Θεραπείες
Έγκριση του κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Μεταφραστική Έρευνα στη Βιοϊατρική - Μοριακή Διαγνωστική, Βιοδείκτες και Στοχευμένες Θεραπείες» του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων | Intelligent Management of Renewable Energy Systems
Επανίδρυση και λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων – Intelligent Management of Renewable Energy Systems» του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.


Xημική Τεχνολογία και Βιομηχανικές Εφαρμογές
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Xημική Τεχνολογία και Βιομηχανικές Εφαρμογές» του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Βυζαντινή Μουσικολογία και Ψαλτική Τέχνη | Byzantine Musicology & Psaltic Art
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Βυζαντινή Μουσικολογία και Ψαλτική Τέχνη» | “Byzantine Musicology & Psaltic Art”.


Εθνομουσικολογία και Πολιτισμική Ανθρωπολογία | Ethnomusicology and Cultural Anthropology
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Ασηνών με τίτλο «Εθνομουσικολογία και Πολιτισμική Ανθρωπολογία» | «Ethnomusicology and Cultural Anthropology».


Μαθηματικά
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Μαθηματικά» του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Επιστήμες της Αγωγής: Παιδαγωγική και Διδακτική Πράξη
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής: Παιδαγωγική και Διδακτική Πράξη» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/τ.Α’) και εις αντικατάσταση της αριθμ. 2339/2-3-2016 (ΦΕΚ 635/Β’/9-3-2016) υπουργικής απόφασης και έγκριση του Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του εν λόγω προγράμματος.


Ενέργεια: Στρατηγική Δίκαιο και Οικονομία | MSc Energy: Strategy, Law and Economics
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «MSc Energy: Strategy, Law and Economics - Ενέργεια: Στρατηγική Δίκαιο και Οικονομία».


Τεχνοοικονομική Διοίκηση Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων | Techno-economic Management of Telecommunication Systems
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Τεχνοοικονομική Διοίκηση Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων» (Techno-economic Management of Telecommunication Systems).


Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας | Health Economics and Management
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας» (Health Economics and Management).


Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές | ΜSc in International and European Studies
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» (ΜSc in International and European Studies).


Εφαρμοσμένη Στατιστική | MSc in Applied Statistics
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Εφαρμοσμένη Στατιστική» (MSc in Applied Statistics).


Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Κανονισμός λειτουργίας του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.


Αναλυτική των Επιχειρήσεων και Επιστήμη των Δεδομένων | Master in Business Analytics and Data Science (MBADS)
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ) της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο «Αναλυτική των Επιχειρήσεων και Επιστήμη των Δεδομένων (Master in Business Analytics and Data Science, MBADS)». Proslipsis.gr


Εφαρμοσμένα Οικονομικά | Master in Applied Economics
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τίτλο «Εφαρμοσμένα Οικονομικά (Master in Applied Economics)».


Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά
Ίδρυση ΠΜΣ με τίτλο: «Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά» του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου.


Επιχειρηματικότητα και Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη
Επανίδρυση Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Επιχειρηματικότητα και Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη» των Τμημάτων Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του ΓΠΑ.


Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας
Επανίδρυση Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας» των Τμημάτων Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του ΓΠΑ. Proslipsis.gr


Κοινωνιολογία
Αντικατάσταση της υπ’ αριθμ. 130228/Β7 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2307/τ.Β΄/27.8.2014) που αφορά στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου με τίτλο «Κοινωνιολογία» - Αναμόρφωση του προγράμματος.


Ψυχολογία | Master’s of Science (Μ.Sc) in Psychology
Έγκριση της λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο «Ψυχολογία» («Master’s of Science (Μ.Sc) in Psychology»).


Κοινωνική Ψυχολογία των Συγκρούσεων | Master’s of Science in Social Psychology of Confl icts
Έγκριση της λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο με τίτλο «Κοινωνική Ψυχολογία των Συγκρούσεων» («Master’s of Science in Social Psychology of Confl icts»).


Σχεδιασμός και Διαχείριση Βιώσιμων Υποδομών και Συστημάτων
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Σχεδιασμός και Διαχείριση Βιώσιμων Υποδομών και Συστημάτων» του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Proslipsis.gr


Υδατικοί Πόροι
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Υδατικοί Πόροι» του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Φυσικές Μέθοδοι Διάγνωσης Φθοράς Υλικών Πολιτιστικής Κληρονομίας
Ίδρυση του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Φυσικές Μέθοδοι Διάγνωσης Φθοράς Υλικών Πολιτιστικής Κληρονομίας» μεταξύ των Τμημάτων Χημείας (επισπεύδον), Φυσικής και Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.


Υδραυλική Μηχανική και Περιβάλλον
Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Υδραυλική Μηχανική και Περιβάλλον» του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Επιστήμη και Τεχνολογία Ηλεκτροχημικών Συστημάτων
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμη και Τεχνολογία Ηλεκτροχημικών Συστημάτων» του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Συνθετική Χημεία, Βιοχημεία και Εφαρμογές
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Συνθετική Χημεία, Βιοχημεία και Εφαρμογές» του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Proslipsis.gr


Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες | Master of Science (M.Sc.) in “Digital Culture, Smart Cities, IoT and Advanced Digital Technologies
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» (Master of Science (M.Sc.) in “Digital Culture, Smart Cities, IoT and Advanced Digital Technologies”).


Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική | Master - M.Sc. in Economic and Business Strategy
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική (Master - M.Sc. in Economic and Business Strategy)».


Μεσαιωνική και Νέα Ελληνική Φιλολογία
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μεσαιωνική και Νέα Ελληνική Φιλολογία» του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών.


Γλωσσολογική Θεωρία και Έρευνα
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γλωσσολογική Θεωρία και Έρευνα» του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών.


Επιστήμες της Αγωγής - Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με την χρήση των ΤΠΕ, (e-Learning)
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης με τον τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής - Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με την χρήση των ΤΠΕ, (e-Learning)», σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/τ.Α') και έγκριση του Κανονισμού Λει- τουργίας του.


Ανόργανη Βιολογική Χημεία
Επανίδρυση Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ανόργανη Βιολογική Χημεία» των Τμημάτων Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Πανεπιστημίου Πατρών του Πανεπιστημίου Κρήτης του Πανεπιστημίου Κύπρου και Κανονισμός Λειτουργίας του.


Δίκαιο της Διαμεσολάβησης
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Δίκαιο της Διαμεσολάβησης» του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Επιστήμες της Αγωγής: Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Δημόσια Υγεία - Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας- Υπηρεσίες Υγείας
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Δημόσια Υγεία - Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας- Υπηρεσίες Υγείας» του Τμήματος Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Κλασική Φιλολογία
Α. Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κλασική Φιλολογία» του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Β. Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών.


Πολιτικές και Οικονομικές Σπουδές της Σύγχρονης Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης | Master’s degree in Politics and Economics of Contemporary Eastern and Southeastern Europe
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τίτλο «Πολιτικές και Οικονομικές Σπουδές της Σύγχρονης Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Master’s degree in Politics and Economics of Contemporary Eastern and Southeastern Europe)».
 Proslipsis.gr

Ογκολογία: από την Ογκογένεση έως τη Θεραπεία
Επανίδρυση Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ογκολογία: από την Ογκογένεση έως τη Θεραπεία» του Τμήματος Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ινστιτούτου Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/τ.Α΄) και έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του.


Οπτική και Όραση
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Οπτική και Όραση», των Τμημάτων Ιατρικής, Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/τ.Α') και έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του.


Ψηφιακές Επικοινωνίες και Δίκτυα | Digital Communications and Networks
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Ψηφιακές Επικοινωνίες και Δίκτυα» (Digital Communications and Networks).


Κατανεμημένα Συστήματα, Ασφάλεια και Αναδυόμενες Τεχνολογίες Πληροφορίας
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Κατανεμημένα Συστήματα, Ασφάλεια και Αναδυόμενες Τεχνολογίες Πληροφορίας» (Distributed Systems, Security and Emerging Information Technologies).


Επιστήμες της Αγωγής, Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής, Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών» σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/τ.Α') και έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του.


Επιστήμες της Αγωγής: Τέχνη και Εκπαίδευση
Έγκριση κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής: Τέχνη και Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Π.Ε.) του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2586|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8OUaZREG_UlUfP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsnpzzthTNLzSCGgvfoFNXKYVIZmftSDFfKx3MMIg6W1w.


Επείγουσα και Εντατική Θεραπεία Παίδων, Εφήβων και Νέων
Έγκριση κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επείγουσα και Εντατική Θεραπεία Παίδων, Εφήβων και Νέων» του Τμήματος Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Αστικές Αναπλάσεις, Αστική Ανάπτυξη και Αγορά Ακινήτων
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Αστικές Αναπλάσεις, Αστική Ανάπτυξη και Αγορά Ακινήτων».


Διοίκηση των Επιχειρήσεων | Master of Business Administration
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διοίκηση των Επιχειρήσεων - Master of Business Administration» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Ιστορία, Θεωρία, Σύνθεση και Ερμηνεία της έντεχνης μουσικής | History, Theory, Composition and Interpretation of Art Music
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Ιστορία, Θεωρία, Σύνθεση και Ερμηνεία της έντεχνης μουσικής» “History, Theory, Composition and Interpretation of Art Music”. Proslipsis.gr


Στρατηγική Δίκαιο και Οικονομία | Master of Science (MSc) Energy: Strategy, Law and Economics - Ενέργεια
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Master of Science (MSc) Energy: Strategy, Law and Economics - Ενέργεια: Στρατηγική Δίκαιο και Οικονομία».


Μηχανική Πετρελαίου
Κανονισμός Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μηχανική Πετρελαίου» του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων της Μονοτμηματικής Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
 Proslipsis.gr

Διεθνής Δημόσια Διοίκηση | Master’s Degree in International Public Administration
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τίτλο «Διεθνής Δημόσια Διοίκηση (“Master’s Degree in International Public Administration”)».


Ιστορία, Ανθρωπολογία και Πολιτισμός στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη | History, Anthropology and Culture in Eastern and South-Eastern Europe
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τίτλο «Ιστορία, Ανθρωπολογία και Πολιτισμός στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη (History, Anthropology and Culture in Eastern and South-Eastern Europe)».


Επιστήμη και Τεχνολογία Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμη και Τεχνολογία Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών» του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Βιολογία της Αναπαραγωγής - Βιοδείκτες στη Μαιευτική και Γυναικολογία - Περιγεννητική Ιατρική (προηγούμενη ονομασία: «Βιολογία της Αναπαραγωγής»)
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Βιολογία της Αναπαραγωγής - Βιοδείκτες στη Μαιευτική και Γυναικολογία - Περιγεννητική Ιατρική» (προηγούμενη ονομασία: «Βιολογία της Αναπαραγωγής»)».


Κείμενα και Πολιτισμός
Έγκριση του Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κείμενα και Πολιτισμός» του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης .


Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός | Physical Education and Sport Science
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός» «Physical Education and Sport Science». Proslipsis.gr


Εφαρμοσμένα Μαθηματικά
Έγκριση επανίδρυσης Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Εφαρμοσμένα Μαθηματικά» του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και με το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Bιο-Ιατρικές και Μοριακές Επιστήμες στη Διάγνωση και Θεραπεία Ασθενών
Έγκριση επανίδρυσης Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Bιο-Ιατρικές και Μοριακές Επιστήμες στη Διάγνωση και Θεραπεία Ασθενών» σε συνεργασία με το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων της ΣΕΥ του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.


Ιατρική του Ύπνου
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ιατρική του Ύπνου» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης


Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Proslipsis.gr


Βιολογία της Άσκησης | Biology of Physical Activity
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Βιολογία της Άσκησης» (Biology of Physical Activity).


Επιστήμη Δεδομένων και Τεχνολογίες Πληροφορίας | Data Science and Information Technologies
Ίδρυση Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» και του Ιδρύματος Ιατρoβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) με τίτλο «Επιστήμη Δεδομένων και Τεχνολογίες Πληροφορίας» (Data Science and Information Technologies).


Ελληνοϊταλικές Σπουδές: Ιστορία, Λογοτεχνία, Κλασική Παράδοση | Greek-Italian Studies: History, Literature, Classical Tradition
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Ελληνοϊταλικές Σπουδές: Ιστορία, Λογοτεχνία, Κλασική Παράδοση» (Greek-Italian Studies: History, Literature, Classical Tradition).


Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Κοινωνική Ιατρική και Φαρμακευτική
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Κοινωνική Ιατρική και Φαρμακευτική» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Αναβαθμισμένες Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Αναβαθμισμένες Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» του Τμήματος της Νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
 Proslipsis.gr

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Επικοινωνία
Έγκριση του Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Επικοινωνία» του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.  Proslipsis.gr


Κατανεμημένα Συστήματα, Ασφάλεια και Αναδυόμενες Τεχνολογίες Πληροφορίας | Distributed Systems, Security and Emerging Information Technologies
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Κατανεμημένα Συστήματα, Ασφάλεια και Αναδυόμενες Τεχνολογίες Πληροφορίας» (Distributed Systems, Security and Emerging Information Technologies).


Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων | Master’s Degree Program in Environmental, Disasters and Crises Management Strategies (EDCM)
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων»-«Master’s Degree Program in Environmental, Disasters and Crises Management Strategies (EDCM)».


Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα | Education and Human Rights
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πεδίο των Επιστημών της Αγωγής με τίτλο «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» (Education and Human Rights.


Διεθνής και Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και Πολιτική | International and European Governance and Politics
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και Πολιτική / International and European Governance and Politics».


Ελληνογαλλικές σπουδές στη Λογοτεχνία, τον Πολιτισμό και τη Μετάφραση | Greek and French studies in Literature, Culture and Translation
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: Ελληνογαλλικές σπουδές στη Λογοτεχνία, τον Πολιτισμό και τη Μετάφραση | Greek and French studies in Literature, Culture and Translation.


Μουσική Εκπαίδευση σε τυπικά και άτυπα περιβάλλοντα | Music Education in formal and informal settings
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Μουσική Εκπαίδευση σε τυπικά και άτυπα περιβάλλοντα» «Music Education in formal and informal settings».


Ηλεκτρονική Μάθηση | MSc eLearning
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Ηλεκτρονική Μάθηση» (MSc eLearning). Proslipsis.gr


Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες | Master of Science (ΜSc) in Digital Culture, Smart Cities, ΙοΤ and Advanced Digital Technologies
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» (Master of Science (Μ.Sc.) in «Digital Culture, Smart Cities, ΙοΤ and Advanced Digital Technologies»)


Η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο».


Μεθοδολογία Βιοϊατρικής 'Ερευνας, Βιοστατική και Κλινική Βιοπληροφορική
Επανίδρυση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Μεθοδολογία Βιοϊατρικής 'Ερευνας, Βιοστατική και Κλινική Βιοπληροφορική» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Προγεννητικός Έλεγχος - Τοκετός - Αντισύλληψη
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Προγεννητικός Έλεγχος - Τοκετός - Αντισύλληψη» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Λοιμώδη Νοσήματα - Διεθνής Ιατρική: Από το Εργαστήριο στην Κλινική Πράξη | Infectius Diseases - International Medicine: From Bench to Bedside
Έγκριση επανίδρυσης Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Λοιμώδη Νοσήματα - Διεθνής Ιατρική: Από το Εργαστήριο στην Κλινική Πράξη» («Infectius Diseases - International Medicine: From Bench to Bedside»)» του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής σε συνεργασία με το Τμήμα της Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Διοίκηση Επιχειρήσεων | ΜΒΑ: Master in Business Administration
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ: Master in Business Administration)» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Proslipsis.gr


Εγκληματολογία
Αντικατάσταση της 107468/Β7 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2006/τ.Β΄/23.7.2014) που αφορά στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου με τίτλο «Εγκληματολογία» -Αναμόρφωση του προγράμματος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.


Ευφυή Δίκτυα Ηλεκτρικής Ενέργειας
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ευφυή Δίκτυα Ηλεκτρικής Ενέργειας» του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Πληροφορική» του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική».


Τεχνοοικονομική Διοίκηση Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων | Techno-economic Management of Telecommunication Systems Proslipsis.gr
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Τεχνοοικονομική Διοίκηση Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων» (Techno-economic Management of Telecommunication Systems).


Διατροφή και Υγεία
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τίτλο «Διατροφή και Υγεία».


Εφαρμοσμένη Διαιτολογία - Διατροφή
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τίτλο «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία - Διατροφή».


Μηχανική Πετρελαίου
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της μονοτμηματικής Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (ΜΗΧΟΠ) του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο «Μηχανική Πετρελαίου» σύμφωνα με το ν. 4485/2017.


Περιβαλλοντική Μηχανική
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της μονοτμηματικής Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο «Περιβαλλοντική Μηχανική» βάσει του ν. 4485/2017.


Τρόφιμα, Διατροφή και Υγεία | Food, Nutrition and Health
Επανίδρυση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου με τίτλο «Τρόφιμα, Διατροφή και Υγεία (Food, Nutrition and Health)».


Στρατηγικός Σχεδιασμός Προϊόντων | MSc in Strategic Product Design
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Στρατηγικός Σχεδιασμός Προϊόντων» (MSc in Strategic Product Design).

 Proslipsis.gr
Δίκαιο της Ενέργειας, Επιχειρηματικότητα, Ρυθμιστική και Ενεργειακή Πολιτική | MSc in Energy Law, Business, Regulation and Policy
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Δίκαιο της Ενέργειας, Επιχειρηματικότητα, Ρυθμιστική και Ενεργειακή Πολιτική» (MSc in Energy Law, Business, Regulation and Policy).


Περιβαλλοντική Διαχείριση και Βιωσιμότητα | MSc in Environmental Management and Sustainability
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Περιβαλλοντική Διαχείριση και Βιωσιμότητα» (MSc in Environmental Management and Sustainability).


Αειφόρος Γεωργία και Επιχειρήσεις | MSc in Sustainable Agriculture and Business
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Αειφόρος Γεωργία και Επιχειρήσεις» (MSc in Sustainable Agriculture and Business).


Πληροφορική
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Πληροφορική».


Μηχανική Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Μηχανική Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων».


Βιοπληροφορική - Υπολογιστική Βιολογία | Bioinformatics - Computational Biology
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Βιοπληροφορική - Υπολογιστική Βιολογία» («Bioinformatics - Computational Biology»).


Οικολογία και Διαχείριση της Βιοποικιλότητας | Ecology and Biodiversity Conservation
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Οικολογία και Διαχείριση της Βιοποικιλότητας/Ecology and Biodiversity Conservation».


Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών». Proslipsis.gr


Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής - Ανάπτυξη Λογισμικού και Τεχνητής Νοημοσύνης» | Advanced Informatics and Computing Systems - Software Development and Artifi cial Intelligence
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής - Ανάπτυξη Λογισμικού και Τεχνητής Νοημοσύνης» (Advanced Informatics and Computing Systems - Software Development and Artifi cial Intelligence).


Φυσική του Περιβάλλοντος
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Φυσική του Περιβάλλοντος» του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Ηλεκτρονική Φυσική (Ραδιοηλεκτρολογία)
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ηλεκτρονική Φυσική (Ραδιοηλεκτρολογία)» του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Επιστήμη Δεδομένων
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Επιστήμη Δεδομένων», των Τμημάτων Πληροφορικής και Στατιστικής της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία | Political Science and Sociology
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία», «Political Science and Sociology».


Ειδική Αγωγή | Special Education
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Ειδική Αγωγή - Special Education».


Μουσική Τεχνολογία και σύγχρονες πρακτικές» | Music Technology and Contemporary Practices
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Μουσική Τεχνολογία και σύγχρονες πρακτικές» | “Music Technology and Contemporary Practices” Proslipsis.gr


Βιολογία Συστημάτων | System Biology
Επανίδρυση Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Βιολογία Συστημάτων (System Biology).


Ψηφιακές Επικοινωνίες και Δίκτυα | Digital Communications and Networks
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Ψηφιακές Επικοινωνίες και Δίκτυα» (Digital Communications and Networks).


Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές | Master of Science (MSc) International and European Studies
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» (Master of Science (MSc) International and European Studies).


Εφαρμοσμένη Στατιστική | Applied Statistics
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Εφαρμοσμένη Στατιστική» («Applied Statistics»).


Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, την Κατάρτιση και την Έρευνα | Master of Science (MSc) International and European Policies on Education, Training and Research
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, την Κατάρτιση και την Έρευνα» - «Master of Science (MSc) International and European Policies on Education, Training and Research».


Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου και Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών με τίτλο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων».


Περιβαλλοντικές Επιστήμες
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Γεωλογίας, Βιολογίας, Επιστήμης των Υλικών, Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Περιβαλλοντικές Επιστήμες».


Πληροφοριακά Συστήματα
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα» του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 Proslipsis.gr

Στατιστική
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στην Στατιστική» του Τμήματος Στατιστικής της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Οθωμανική Ιστορία
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών στην Οθωμανική Ιστορία, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Περιβαλλοντική Μηχανική
Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της μονοτμηματικής Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο «Περιβαλλοντική Μηχανική».


Σχεδιασμός και Κατασκευή Τεχνικών Έργων | Design and Construction of Civil Engineering Structures
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Σχεδιασμός και Κατασκευή Τεχνικών Έργων - Design and Construction of Civil Engineering Structures» του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Φαρμακευτική Τεχνολογία
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Φαρμακευτική Τεχνολογία» του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Φαρμακοχημεία, Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Ενώσεων
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Φαρμακοχημεία, Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Ενώσεων» του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Έλεγχος Ποιότητας - Χημική Ανάλυση - Περιβάλλον
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Έλεγχος Ποιότητας - Χημική Ανάλυση - Περιβάλλον» του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Λογιστική και Ελεγκτική
Έγκριση Επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τίτλο: «Λογιστική και Ελεγκτική».


Επιστήμη Πολυμερών και Εφαρμογές της στη Βιομηχανία - Polymer Science and its Applications in Industry
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Επιστήμη Πολυμερών και Εφαρμογές της στη Βιομηχανία»/«Polymer Science and its Applications in Industry».


Ανόργανη Χημεία και Εφαρμογές της στη Βιομηχανία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Ανόργανη Χημεία και Εφαρμογές της στη Βιομηχανία» («Inorganic Chemistry and its Application in Industry»).


Περιβαλλοντική Μηχανική
Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της μονοτμηματικής Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο «Περιβαλλοντική Μηχανική». Proslipsis.gr


Βιοπληροφορική
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Βιοπληροφορική» του Τμήματος Ιατρικής και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Ιστορία της Τέχνης
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ιστορία της Τέχνης» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Σχεδιασμός και Κατασκευή Τεχνικών Έργων - Design and Construction of Civil Engineering Structures
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Σχεδιασμός και Κατασκευή Τεχνικών Έργων - Design and Construction of Civil Engineering Structures» του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Εξειδίκευση στις ΤΠΕ και Ειδική Αγωγή - Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης
Έγκριση του Κανονισμού του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εξειδίκευση στις ΤΠΕ και Ειδική Αγωγή - Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης» του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.


Γεωργία Ελεγχόμενου Περιβάλλοντος - Υδροπονία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Πελοποννήσου με τίτλο «Γεωργία Ελεγχόμενου Περιβάλλοντος - Υδροπονία».


Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες
Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες».


Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων Γαλακτοκομία - Οινολογία
Επανίδρυση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου με τίτλο «Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων Γαλακτοκομία - Οινολογία». Proslipsis.gr


Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων
Επανίδρυση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου με τίτλο «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων».


Αγγλική Γλώσσα, Γλωσσολογία και Μετάφραση
Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Αγγλική Γλώσσα, Γλωσσολογία και Μετάφραση».


Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων και Γεωργική Μηχανική
Επανίδρυση Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωοπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Προηγμένες Τεχνολογίες Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών
Κανονισμός Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Προηγμένες Τεχνολογίες Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών» του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας».


Καινοτόμες εφαρμογές στην Αειφορική Γεωργία, στη Βελτίωση Φυτών και στην Αγρομετεωρολογία
Ίδρυση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής με τίτλο «Καινοτόμες εφαρμογές στην Αειφορική Γεωργία, στη Βελτίωση Φυτών και στην Αγρομετεωρολογία». Proslipsis.gr


Ολοκληρωμένα Συστήματα Φυτοπροστασίας και Διαχείρισης του Περιβάλλοντος
Ίδρυση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής με τίτλο «Ολοκληρωμένα Συστήματα Φυτοπροστασίας και Διαχείρισης του Περιβάλλοντος». Proslipsis.gr


Από το Γονιδίωμα στο Φαινότυπο: Πειραματικές Γενετικές Προσεγγίσεις
Έγκριση του Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Από το Γονιδίωμα στο Φαινότυπο: Πειραματικές Γενετικές Προσεγγίσεις» του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης


Εργαστηριακή Έρευνα στη Μοριακή Βιολογία
Κανονισμός Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Εργαστηριακή Έρευνα στη Μοριακή Βιολογία» του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Ενέργεια και Χρηματοοικονομική
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Ενέργεια και Χρηματοοικονομική» (MSc in Energy and Finance).


Αρχιτεκτονική Τοπίου
Επανίδρυση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής με τίτλο «Αρχιτεκτονική Τοπίου».


Τομείς Αιχμής και Καινοτόμες Εφαρμογές στην Παραγωγή και Συντήρηση Οπωροκηπευτικών και Ανθοκομικών Ειδών
Ίδρυση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής με τίτλο «Τομείς Αιχμής και Καινοτόμες Εφαρμογές στην Παραγωγή και Συντήρηση Οπωροκηπευτικών και Ανθοκομικών Ειδών». Proslipsis.gr
 Proslipsis.gr

Λειτουργική Διαχείριση τραυματισμών σε Αθλητές και Ασκουμένους
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Λειτουργική Διαχείριση τραυματισμών σε Αθλητές και Ασκουμένους» του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Βιοηθική
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στη «Βιοηθική» των Τμημάτων Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Ιατρικής, Βιολογίας και Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


Κλινική Άσκηση και Εφαρμογές της Τεχνολογίας στην Υγεία
Έγκριση ίδρυσης διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Κλινική Άσκηση και Εφαρμογές της Τεχνολογίας στην Υγεία» του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» - Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.


Δημιουργική και Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Δημιουργική και Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή» του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Proslipsis.gr


Σπουδές στην Τοπική Ιστορία - Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Σπουδές στην Τοπική Ιστορία- Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις» του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Διδακτική των Βιοεπιστημών
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διδακτική των Βιοεπιστημών» του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Τεχνολογίες Περιβάλλοντος στην Περιβαλλοντική Νομοθεσία
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Τεχνολογίες Περιβάλλοντος στην Περιβαλλοντική Νομοθεσία» του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA)
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη» (Executive MBA).


Διοίκηση Επιχειρήσεων (MSc in Management) Proslipsis.gr
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών του Διεθνούw Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Διοίκηση Επιχειρήσεων» (MSc in Management). Proslipsis.gr


Γεωπεριβαλλοντικοί Πόροι και Κίνδυνοι (Geoenvironmental Resources and Risks) 
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Π.Μ.Σ. με τίτλο «Γεωπεριβαλλοντικοί Πόροι και Κίνδυνοι» (Geoenvironmental Resources and Risks) του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ΤΕ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης.


Τεχνολογίες Ήχου και Μουσικής (Sound & Music Technologies)
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής ΤΕ της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΤΕΙ Κρήτης, με τίτλο: «Τεχνολογίες Ήχου και Μουσικής - Sound & Music Technologies».


Χρηματοοικονομική Διοίκηση
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο Π.Μ.Σ. «Χρηματοοικονομική Διοίκηση» του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.


Εκπαίδευση και Τεχνολογίες σε συστήματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας και μάθησης - Επιστήμες της Αγωγής
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Εκπαίδευση και Τεχνολογίες σε συστήματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας και μάθησης - Επιστήμες της Αγωγής» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Master in Business Administration (MBA)
Επανίδρυση κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Master in Business Administration (MBA)» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Λογιστική και Χρηματοοικονομική
Κανονισμός Λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας. Proslipsis.gr


Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα (Journalism and New Media)
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» (Journalism and New Media).


Πρωτεϊνική Βιοτεχνολογία
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Πρωτεϊνική Βιοτεχνολογία» των Τμημάτων Βιολογίας και Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Bυζαντινές και Μεσαιωνικές Σπουδές
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών στις «Βυζαντινές και Μεσαιωνικές Σπουδές» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/17 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Επιστήμες και Μηχανική Περιβάλλοντος
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες και Μηχανική Περιβάλλοντος» του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών και Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Κρήτης, σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Βιοοικονομία: Βιοτεχνολογία και Δίκαιο» (MSc in Bioeconomy: Biotechnology and Law)
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Βιοοικονομία: Βιοτεχνολογία και Δίκαιο» (MSc in Bioeconomy: Biotechnology and Law).


Ενεργειακός Σχεδιασμός Κτιρίων (MSc in Energy Building Design)
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Ενεργειακός Σχεδιασμός Κτιρίων» (MSc in Energy Building Design). Proslipsis.gr


Μοριακή Βιολογία - Βιοϊατρική
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών με τίτλο: «Μοριακή Βιολογία - Βιοϊατρική» των Τμημάτων Βιολογίας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (Ι.Μ.Β.Β.) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.), σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Οργάνωσης Παραγωγής στη Βιομηχανία Τροφίμων
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Οργάνωσης Παραγωγής στη Βιομηχανία Τροφίμων» του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΓΤΕ-ΤΡΟΔ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευ- τικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.).


Επείγουσα και Εντατική Θεραπεία Παίδων, Εφήβων και Νέων
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με νέο τίτλο: «Επείγουσα και Εντατική Θεραπεία Παίδων, Εφήβων και Νέων», σύμφωνα με τον ν. 4485/2017 και σε αντικατάσταση της υπ’ αριθμ. 2385/2.3.2016 απόφασης (ΦΕΚ 704/B/16.3.2016).


Επιστήμες της Αγωγής: Τέχνη και Εκπαίδευση
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής: Τέχνη και Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Π.Ε.) του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το
ν. 4485/2017 (ΦΕΚ Α΄ 114).


Δημόσια Υγεία - Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας- Υπηρεσίες Υγείας
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με νέο τίτλο: «Δημόσια Υγεία - Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας- Υπηρεσίες Υγείας», σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 και εις αντικατάσταση της υπ’ αριθμ. 194703/Ζ1/2.12.2014 (ΦΕΚ 3327/Β/11.12.2014) υπουργικής απόφασης όπως τροποποιήθηκε.


Αρχαίος Μεσογειακός Κόσμος – Ιστορία και Αρχαιολογία
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Αρχαίος Μεσογειακός Κόσμος – Ιστορία και Αρχαιολογία» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Εκπαίδευση: Εναλλακτικές - Βιωματικές και Ενσώματες - Πολυτροπικές Ψυχοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Εκπαίδευση: Εναλλακτικές - Βιωματικές και Ενσώματες - Πολυτροπικές Ψυχοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις» του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Εγκληματολογικές και Ποινικές προσεγγίσεις της διαφθοράς, του οικονομικού και του οργανωμένου εγκλήματος
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Εγκληματολογικές και Ποινικές προσεγγίσεις της διαφθοράς, του οικονομικού και του οργανωμένου εγκλήματος» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Διεθνικό και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο, Τραπεζικό Δίκαιο, Διαιτησία/Διαμεσολάβηση (LLM in Transnational and European Commercial Law, Banking Law, Arbitration/Mediation)
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Διεθνικό και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο, Τραπεζικό Δίκαιο, Διαιτησία/Διαμεσολάβηση» (LLM in Transnational and European Commercial Law, Banking Law, Arbitration/Mediation).


Ενεργειακά Συστήματα (MSc in Energy Systems)
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Ενεργειακά Συστήματα» (MSc in Energy Systems).


Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων και Φιλοξενία» (MSc in Hospitality and Tourism Management)
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων και Φιλοξενία» (MSc in Hospitality and Tourism Management).


Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο » (Master of Arts in Black Sea and Eastern Mediterranean Studies)
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο » (Master of Arts in Black Sea and Eastern Mediterranean Studies).


Εφαρμοσμένη Οπτοηλεκτρονική
Ίδρυση Δια-Ιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Επιστήμης των Υλικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, και του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών-«Δημόκριτος» (INN/ΕΚΕΦΕ-Δ), με τίτλο: «Εφαρμοσμένη Οπτοηλεκτρονική».


Προηγμένα Συστήματα Παραγωγής Αυτοματισμού και Ρομποτικής
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Προηγμένα Συστήματα Παραγωγής Αυτοματισμού και Ρομποτικής». Proslipsis.gr


Κινησιολογία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Κινησιολογία» του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με έδρα τις Σέρρες, της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Ερευνητικές Κατευθύνσεις στην Πληροφορική
Έγκριση Κανονισμού Σπουδών του ΠΜΣ: «Ερευνητικές Κατευθύνσεις στην Πληροφορική» του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.
 Proslipsis.gr

Καινοτομία στην Τεχνολογία και Μάνατζμεντ Μηχανικών
Έγκριση Επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών TE με τίτλο: Καινοτομία στην Τεχνολογία και Μάνατμεντ Μηχανικών».


Εγκέφαλος και Νους
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εγκέφαλος και Νους» των Τμημάτων Ιατρικής, Επιστήμης Υπολογιστών, Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών (ΦΚΣ), Φυσικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης και των Ινστιτούτων Πληροφορικής (ΙΠ) και Υπολογιστικών Μαθηματικών (ΙΥΜ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Απομόνωση και Σύνθεση Φυσικών Προϊόντων με Βιολογική Δραστικότητα
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Απομόνωση και Σύνθεση Φυσικών Προϊόντων με Βιολογική Δραστικότητα» του Τμήματος Χημείας και του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄). Proslipsis.gr


Βιοτεχνολογία - Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Βιοτεχνολογία - Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος».


Οικονομική Φυσική - Χρηματοοικονομικές Προβλέψεις
Επανίδρυση Διατμηματικού - Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ) μεταξύ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο «Οικονομική Φυσική - Χρηματοοικονομικές Προβλέψεις».


Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης/ Διεθνούς Γλώσσας
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης/ Διεθνούς Γλώσσας» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Επιστήμες της Αγωγής
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Ενεργειακά Συστήματα
Επανίδρυση κοινού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) μεταξύ των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ και Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με τίτλο “Ενεργειακά Συστήματα”.
 Proslipsis.gr

Μηχανικών Πληροφορικής - Informatics Engineering
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Μηχανικών Πληροφορικής - Informatics Engineering».


Φυσική Εφαρμογών
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Φυσική Εφαρμογών» («Αpplied Physics»).


Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική
Ίδρυση κοινού εξ αποστάσεως Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (επισπεύδον ’Ιδρυμα) και του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιόνιου Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Δίκαιο των Επιχειρήσεων και Εργατικό Δίκαιο
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Δίκαιο των Επιχειρήσεων και Εργατικό Δίκαιο» του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Επιστήμες Αγωγής
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες Αγωγής» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Διδακτική της Βιολογίας
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιολογίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Διδακτική της Βιολογίας», «Didactics of Biology».


Διδασκαλία ξένων γλωσσών στην Ευρώπη: εκπαίδευση στη γλωσσική και πολιτισμική διαφορετικότητα των σχολικών πληθυσμών
Επανίδρυση του Κοινού Ελληνογαλλικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Γραμμάτων και Γλωσσικών Επιστημών, της Σχολής Γραμμάτων, Γλωσσών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Angers (Γαλλία) με τίτλο «Διδασκαλία ξένων γλωσσών στην Ευρώπη: εκπαίδευση στη γλωσσική και πολιτισμική διαφορετικότητα των σχολικών πληθυσμών» [Enseignants de langues en Europe : formation à la diversité linguistique et culturelle des publics scolaires].

 Proslipsis.gr
Επιστήμη των Υπολογιστών
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη των Υπολογιστών» του Τμήματος Πληροφορικής, της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πα-
νεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Δημόσια Ιστορία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπου δών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Δημόσια Ιστορία» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Τραπεζική
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Τραπεζική» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Μοριακή και Εφαρμοσμένη Βιολογία Φυτών - Πράσινη Βιοτεχνολογία
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μοριακή και Εφαρμοσμένη Βιολογία Φυτών - Πράσινη Βιοτεχνολογία» του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’). Proslipsis.gr


Οικονομική Θεωρία και Πολιτική
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Οικονομική Θεωρία και Πολιτική» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Νανοτεχνολογία για Ενεργειακές Εφαρμογές
Ίδρυση κοινού Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) μεταξύ των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, Χημείας και Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), με τίτλο: “Νανοτεχνολογία για Ενεργειακές Εφαρμογές”.


Lasers, Πλάσμα και Εφαρμογές
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Lasers, Πλάσμα και Εφαρμογές - Lasers, Plasma and Applications».


Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας - Μοριακή Γενετική, Διαγνωστικοί Δείκτες
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας - Μοριακή Γενετική, Διαγνωστικοί Δείκτες». Proslipsis.gr


Πολιτισμική Ανάλυση και Εκπαίδευση
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πολιτισμική Ανάλυση και Εκπαίδευση» του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


Φιλοσοφία: Γνώση, Αξίες και Κοινωνία
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Φιλοσοφία: Γνώση, Αξίες και Κοινωνία» του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α').


Πολιτικό Σύστημα και Δημόσιες Πολιτικές
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πολιτικό Σύστημα και Δημόσιες Πολιτικές» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Επιστήμες της Αγωγής: Θεωρία και Εφαρμογές
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Θεωρία και Εφαρμογές» του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Γεωγραφίας της Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τίτλο «Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου».


Διδακτική των Ξένων Γλωσσών
Έγκριση του Προγράμματος Διδακτικής των Ξένων Γλωσσών για τη χορήγηση επάρκειας για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας σε κέντρα ξένων γλωσσών, ίσου με 30 ECTS, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Proslipsis.gr


Σχεδιασμός Φωτισμού
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4485/2017 με τίτλο «Σχεδιασμός Φωτισμού» της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών και Αυτοματισμών
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο “Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών και Αυτοματισμών".


Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης στην Ηλεκτρονική - Ραδιοηλεκτρολογία (Ρ/Η) και στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό (Η/Α)
Έγκριση του Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Φυσικής και Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης στην Ηλεκτρονική - Ραδιοηλεκτρολογία (Ρ/Η) και στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό (Η/Α)» .


Κείμενα και Πολιτισμός
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Κείμενα και Πολιτισμός» του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Εξειδίκευση στις ΤΠΕ και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης
Έγκριση επανίδρυσης Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Εξειδίκευση στις ΤΠΕ και Ειδική Αγωγή - Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το .ΚΕΦΕ Δημόκριτος.


Μεταφραστική Έρευνα στην Βιοϊατρική
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Μεταφραστική Έρευνα στην Βιοϊατρική» - Μοριακή Διαγνωστική, Βιοδείκτες και Στοχευμένες Θεραπείες («TRANSLATIONAL RESEARCH IN BIOMEDICINE» - Molecular diagnostics, biomarkers and targeted therapies») του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Proslipsis.gr


Αειφορικά συστήματα παραγωγής και περιβάλλον στη γεωργία
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Αειφορικά συστήματα παραγωγής και περιβάλλον στη γεωργία» του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Υδραυλική Μηχανική και Περιβάλλον
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Υδραυλική Μηχανική και Περιβάλλον» του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Δημόσια Υγεία και Πολιτική Υγείας
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Δημόσια Υγεία και Πολιτική Υγείας» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Φυσική
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Φυσική» («Physics»).


Μαθηματικά
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Μαθηματικά» (MSc in Mathematics).


Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Iστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης» /“Modern and Contemporary History and History of Art”.


Επιστήμη Υπολογιστών
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμη Υπολογιστών» του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Προηγμένη Κλινική Πρακτική στις Επιστήμες Υγείας
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Προηγμένη Κλινική Πρακτική στις Επιστήμες Υγείας» – MSc (Master of Science) in «Advanced Clinical Practice in Health Sciences».


Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς».


Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο “Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία”.


Διοίκηση Μονάδων Υγείας
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Διαχείριση Αποβλήτων
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διαχείριση Αποβλήτων» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Σύγχρονες τάσεις στην ανάλυση και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Σύγχρονες τάσεις στην ανάλυση και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Ακουστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακός Ήχος
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Ακουστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακός Ήχος» της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα» της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Διαχείριση Τεχνικών Έργων
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διαχείριση Τεχνικών Έργων» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Περιβαλλοντική Κατάλυση για Αντιρύπανση και Παραγωγή Καθαρής Ενέργειας
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Περιβαλλοντική Κατάλυση για Αντιρύπανση και Παραγωγή Καθαρής Ενέργειας» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Ειδίκευση Καθηγητών Φυσικών Επιστημών
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Φυσικών Επιστημών» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Σπουδές στα Μαθηματικά
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Εκπαίδευση Ενηλίκων
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Εκπαίδευση Ενηλίκων» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Γλωσσική Εκπαίδευση για πρόσφυγες και μετανάστες
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Γλωσσική Εκπαίδευση για πρόσφυγες και μετανάστες (Language Education for Refugees and Migrants)» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Εφαρμοσμένη Φυσιολογία Αποκατάστασης στον Αθλητισμό και στην Άσκηση
Έγκριση ίδρυσης προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο: «Εφαρμοσμένη Φυσιολογία Αποκατάστασης στον Αθλητισμό και στην Άσκηση» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Βασικές Βιοϊατρικές Επιστήμες
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής με τίτλο «Βασικές Βιοϊατρικές Επιστήμες» της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Βασικές Βιοϊατρικές Επιστήμες
Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας.


Εφαρμοσμένη Φυσιολογία Αποκατάστασης στον Αθλητισμό και στην Άσκηση
Έγκριση ίδρυσης προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο: «Εφαρμοσμένη Φυσιολογία Αποκατάστασης στον Αθλητισμό και στην Άσκηση» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Κοινωνιολογία: Θεωρία, Πολιτισμός, Μετασχηματισμοί
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κοινωνιολογία: Θεωρία, Πολιτισμός, Μετασχηματισμοί» του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/17 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Επικοινωνία
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Επικοινωνία» του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Συστήματα Επεξεργασίας Πληροφορίας και Μηχανική Νοημοσύνη
Ίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων «Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής», «Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών» και «Μηχανικών και Αεροναυπηγών Μηχανικών» της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Συστήματα Επεξεργασίας Πληροφορίας και Μηχανική Νοημοσύνη».


Εφαρμοσμένη Φυσιολογία Αποκατάστασης στον Αθλητισμό και στην Άσκηση
Έγκριση ίδρυσης προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο: «Εφαρμοσμένη Φυσιολογία Αποκατάστασης στον Αθλητισμό και στην Άσκηση» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Χημεία και Τεχνολογία των Υλικών
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Χημεία και Τεχνολογία των Υλικών» Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών της Πολυτεχνικής Σχολής Τμήματος Χημείας και Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Χημεία και Τεχνολογία των Υλικών
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Χημεία και Τεχνολογία των Υλικών» Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών της Πολυτεχνικής Σχολής Τμήματος Χημείας και Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Περιβάλλον και Αγροδιατροφή (πρώην «Αγροχημεία - Εφαρμογές στη Ζωική και Φυτική Παραγωγή - Φαρμακευτικά Φυτά»)
Επανίδρυση Διϊδρυματικού - Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αγροχημεία - Εφαρμογές στη Ζωική και Φυτική Παραγωγή/Φαρμακευτικά Φυτά» με νέο τίτλο «Περιβάλλον και Αγροδιατροφή» του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Τεχνολογίας Διατροφής και Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.
 Proslipsis.gr

Περιβάλλον και Αγροδιατροφή (πρώην «Αγροχημεία - Εφαρμογές στη Ζωική και Φυτική Παραγωγή - Φαρμακευτικά Φυτά»)
Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών.


Επαναχρήσεις Κτιρίων και Συνόλων
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Επαναχρήσεις Κτιρίων και Συνόλων».


Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις» του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Οθωμανική Ιστορία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Οθωμανική Ιστορία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, ως Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας στην Οθωμανική Ιστορία.


Μαθηματικά και Εκπαίδευση
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μαθηματικά και Εκπαίδευση» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


Προχωρημένη Φυσική
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Προχωρημένη Φυσική» του Τμήματος Φυ- σικής του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το
ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


Μαθηματικά και Εφαρμογές τους
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μαθηματικά και Εφαρμογές τους» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


Φωτονική και Νανοηλεκτρονική
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Φωτονική και Νανοηλεκτρονική» του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού».


Εργαστηριακή Έρευνα στη Μοριακή Βιολογία
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εργαστηριακή Έρευνα στη Μοριακή Βιολογία» του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Διεπιστημονικές προσεγγίσεις στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Αγωγής: Διεπιστημονικές προσεγγίσεις στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του.


Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Αγωγής: Διεπιστημονικές προσεγγίσεις στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Αγωγής: Διεπιστημονικές προσεγγίσεις στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του.


Χημεία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Χημείας στη «Χημεία» της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του.


Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης
Κανονισμός Λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης (ΜΕΘΙΣΤΕ)» του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.


Νεότερος και Σύγχρονος Κόσμος: Ιστορία, Λαογραφία, Ανθρωπολογία
Α. Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με νέο τίτλο: «Νεότερος και Σύγχρονος Κόσμος: Ιστορία, Λαογραφία, Ανθρωπολογία»
Β. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας


Γερμανική Φιλολογία: Θεωρία - Εφαρμογές | German Philology: Theory and Applications
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Γερμανική Φιλολογία: Θεωρία - Εφαρμογές»(German Philology: Theory and Applications).


Ιστορία της Τέχνης
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην «Ιστορία της Τέχνης» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Φιλοσοφία: Γνώση, Αξίες και Κοινωνία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Φιλοσοφία: Γνώση, Αξίες και Κοινωνία» του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Τεχνολογίες και Υπηρεσίες Ευφυών Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του TEΙ Δυτικής Ελλάδας με τίτλο «Τεχνολογίες και Υπηρεσίες Ευφυών Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών» και ειδικεύσεις:
(α) Ευφυή Κυβερνοσυστήματα και Υπηρεσίες,
(β) Προηγμένες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες και
(γ) Αναλυτική των Επιχειρήσεων και της Επιστήμης των Δεδομένων.


Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες».


Διεθνής και Ευρωπαϊκή Οικονομική
Έγκριση Επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τίτλο: «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Οικονομική».


Οικονομικά και Δίκαιο των Επιχειρήσεων
Έγκριση Επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τίτλο: «Οικονομικά και Δίκαιο των Επιχειρήσεων».


Φυσικής με ειδικεύσεις στη Θεωρητική και στην Πειραματική Φυσική
Α. Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Φυσικής με ειδικεύσεις στη Θεωρητική και στην Πειραματική Φυσική» της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Β. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας.


Χρηματοοικονομική Λογιστική και Διοίκηση
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο: «Χρηματοοικονομική Λογιστική και Διοίκηση».


Προηγμένες Τεχνολογίες Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Προηγμένες Τεχνολογίες Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών» του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Χρηματοοικονομική Λογιστική και Διοίκηση
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματο-οικονομικής του TΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο: «Χρηματοοικονομική Λογιστική και Διοίκηση».


Επιστήμες της Αγωγής
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής» της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του.


Υπολογιστική Δεδομένων και Αποφάσεων
Έγκριση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Υπολογιστική Δεδομένων και Αποφάσεων» (MSc in Data Driven Computing and Decision Making, DDCDM).


Περιβαλλοντικές Επιστήμες
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Γεωλογίας, Βιολογίας, Επιστήμης των Υλικών, Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Περιβαλλοντικές Επιστήμες».


Βιώσιμη Αλιεία, υδατοκαλλιέργεια
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας - Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με τίτλο «Βιώσιμη Αλιεία, υδατοκαλλιέργεια».


Άνθρωπος και Νερό | Man and Water
Έγκριση Ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τίτλο: «Άνθρωπος και Νερό» | Man and Water.


Τεχνολογία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου - MSc in Oil and Gas Technology
Έγκριση Επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Τ.Ε. και Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο: «Τεχνολογία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου - MSc in Oil and Gas Technology».


Επιστήμες της Αγωγής: Δημιουργικά Περιβάλλοντα Μάθησης και Παιχνίδι
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Δημιουργικά Περιβάλλοντα Μάθησης και Παιχνίδι» του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».


Φυτιατρική και Περιβάλλον
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Φυτιατρική και Περιβάλλον».


Σπουδές Στα Μαθηματικά
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Σπουδές Στα Μαθηματικά», Τμήμα Μαθηματικών, Μονοτμηματική Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία», Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Συστήματα Παραγωγής και Διοίκησης | Master in Production and Management Systems
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (Μ.Π.Δ.) της μονοτμηματικής Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (Μ.Π.Δ.) του Πολυτεχνείου Κρήτης, με τίτλο «Συστήματα Παραγωγής και Διοίκησης - Master in Production & Management Systems» βάσει του ν. 4485/2017.


Επεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια και αστικά σύνολα: ενισχύσεις, επανάχρηση και χωρικές αναπλάσεις
Έγκριση επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια και αστικά σύνολα: ενισχύσεις, επανάχρηση και χωρικές αναπλάσεις», του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.


Επιστήμες της Αγωγής: Θεωρία και Εφαρμογές
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης με τον τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής: Θεωρία και Εφαρμογές» εις αντικατάσταση της υπ’ αριθμ. 209772/Ζ1/23.12.2014 (ΦΕΚ 3606/31.12.2014, τ. Β’) υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/τ. Α’).


Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Εκπαίδευση: Εναλλακτικές - Βιωματικές και Ενσώματες - Πολυτροπικές Ψυχοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης με νέο τίτλο: «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Εκπαίδευση: Εναλλακτικές - Βιωματικές και Ενσώματες-Πολυτροπικές Ψυχοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις» εις αντικατάσταση της υπ’ αριθμ. 2049/25.02.2016 (ΦΕΚ 583/Β’/4-3-2016) απόφασης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/τ. Α’).


Συστήματα Παραγωγής και Διοίκησης | Master in Production and Management Systems
Κανονισμός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Παραγωγής και Διοίκησης (Μ.Π.Δ.) της μονοτμηματικής Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (M.Π.Δ.) του Πολυτεχνείου Κρήτης, με τίτλο «Συστήματα Παραγωγής και Διοίκησης - Master in Production & Management Systems» βάσει του ν. 4485/2017.


Απομόνωση και Σύνθεση Φυσικών Προϊόντων με Βιολογική Δραστικότητα
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Απομόνωση και Σύνθεση Φυσικών Προϊόντων με Βιολογική Δραστικότητα» του Τμήματος Χημείας και του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/Α’/04-08-2017)


Aρχαίος Μεσογειακός Κόσμος - Ιστορία και Αρχαιολογία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Αρχαίος Μεσογειακός Κόσμος- Ιστορία και Αρχαιολογία» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία» του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Proslipsis.gr


Κλασικές σπουδές
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κλασικές σπουδές» του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Γλωσσολογία
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Γλωσσολογία» του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Εγκέφαλος και Νους
Επανίδρυση ως Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Εγκέφαλος και Νους» των Τμημάτων Ιατρικής, Επιστήμης Υπολογιστών, Φυσικής, Ψυχολογίας, Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και των Ινστιτούτων Υπολογιστικών Μαθηματικών και Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε).


Βιοπληροφορική
Επανίδρυση του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Βιοπληροφορική» του Τμήματος Ιατρικής και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, σε αντικατάσταση της αριθμ. 2045/25.02.2016 (ΦΕΚ 598/7.3.2016) πρυτανικής απόφασης βάσει του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 τ. Α’). Proslipsis.gr


Επιστήμες Αγωγής
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ Α΄114), με τον τίτλο: «Επιστήμες Αγωγής», εις αντικατάσταση της υπ΄ αριθμ. 206610/Ζ1/2014 (ΦΕΚ 3597/τ.Β΄/31-12-2014) υπουργικής απόφασης όπως τροποποιήθηκε με νεότερες αποφάσεις.


Πολιτικό Σύστημα και Δημόσιες Πολιτικές
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ Α΄114), με τίτλο: «Πολιτικό Σύστημα και Δημόσιες Πολιτικές», σε αντικατάσταση της υπ΄ αριθμ. 194702/Ζ1 (ΦΕΚ 3327/τ.Β΄/11-12-2014) υπουργικής απόφασης.


Πολιτισμική Ανάλυση και Εκπαίδευση
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ Α΄114), με νέο τίτλο: «Πολιτισμική Ανάλυση και Εκπαίδευση», εις αντικατάσταση της υπ΄ αριθμ. 206595/Ζ1 (ΦΕΚ 3597/τ.Β΄/31-12-2014) υπουργικής απόφασης.


Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον (Κανονισμός)
Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων της μονοτμηματικής Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο «Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον».


Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων της μονοτμηματικής Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο «Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον» βάσει του ν. 4485/2017.


Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής στις Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.
 Proslipsis.gr

Εφαρμογές της Φυσικής στην Ατμόσφαιρα και στην Ηλεκτρονική
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής στις «Εφαρμογές της Φυσικής στην Ατμόσφαιρα και στην Ηλεκτρονική» της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.


Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών και Σύνθετων Υλικών
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Επιστήμης των Υλικών και Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών και Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών και Σύνθετων Υλικών».


Προηγμένες Εφαρμογές στη Χημική Μηχανική | Master in Advanced Applications in Chemical Engineering
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνική Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Προηγμένες Εφαρμογές στη Χημική Μηχανική» (Master in Advanced Applications in Chemical Engineering).


Θεωρητική και Πρακτική Φιλοσοφία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φιλοσοφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Θεωρητική και Πρακτική Φιλοσοφία».


Σχεδιασμός Ανθεκτικών, Βιώσιμων και Ευφυών Υποδομών
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Σχεδιασμός Ανθεκτικών, Βιώσιμων και Ευφυών Υποδομών».


Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών
Έγκριση οργάνωσης και λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών» - επανίδρυση Προγράμματος βάσει του ν. 4485/2017 εις αντικατάσταση της αριθμ. 206618/Ζ1 (ΦΕΚ 3520/Β’/29-12-2014) υπουργικής απόφασης όπως τροποποιήθηκε με νεότερες αποφάσεις, στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Πληροφορική Επιστημών Ζωής
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Ιατρικής, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Φαρμακευτικής και Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο: «Πληροφορική Επιστημών Ζωής».

Proslipsis.gr
Προηγμένες Τεχνολογίες Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού - Advanced Technologies in Mechanical and Aeronautical Engineering
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Προηγμένες Τεχνολογίες Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού - Advanced Technologies in Mechanical and Aeronautical Engineering». Proslipsis.gr


Ιατρική Χημεία και Χημική Βιολογία
Ίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Χημείας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Ιατρική Χημεία και Χημική Βιολογία». Proslipsis.gr


Δικτυακές Πόλεις και Αναπαραστάσεις
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Δικτυακές Πόλεις και Αναπαραστάσεις».


Ιατρική Φυσική - Ακτινοφυσική
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Ιατρική Φυσική - Ακτινοφυσική» (ΔΠΜΣ ΙΦ-Α).


Ολοκληρωμένα Συστήματα Υλικού και Λογισμικού
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ολοκληρωμένα Συστήματα Υλικού και Λογισμικού» του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Proslipsis.gr


Θεωρητικά και Εφαρμοσμένα Μαθηματικά» (ΘΕΜΑ) (Master in Theoretical and Applied Mathematics, ThAMa)
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Θεωρητικά και Εφαρμοσμένα Μαθηματικά» (ΘΕΜΑ) (Master in Theoretical and Applied
Mathematics, ThAMa).


Τμήματος Χημείας 
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Proslipsis.gr

Proslipsis.gr
Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις
Έγκριση επανίδρυσης του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας και του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο: «Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις» εις αντικατάσταση της υπ’ αριθμ. ΦΕΚ 598/Β΄/7-3-2016 απόφασης που αφορά στο Πρόγραμμα και σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Μοριακή Βάση των Νοσημάτων του Ανθρώπου
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστημών - Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Μοριακή Βάση των Νοσημάτων του Ανθρώπου» σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114Α΄).


Εμβόλια και Πρόληψη Λοιμώξεων
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστημών Υγείας - Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Εμβόλια και Πρόληψη Λοιμώξεων» σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114Α΄).


Επιστήμη και Τεχνολογία των Υλικών
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Επιστήμη και Τεχνολογία των Υλικών» σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄). Proslipsis.gr


Προχωρημένη Φυσική
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Προχωρημένη Φυσική» σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Μαθηματικά και Εκπαίδευση
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Μαθηματικά και Εκπαίδευση» σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Κοινωνιολογία: Θεωρία, Πολιτισμός, Μετασχηματισμοί
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Κοινωνιολογία: Θεωρία, Πολιτισμός, Μετασχηματισμοί» του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε αντικατάσταση της υπ’ αριθμ. 3490/14.3.2017 (ΦΕΚ τ.Β΄ 1408/26.4.2017) υπουργικής απόφασης που αφορά στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κοινωνιολογία» του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης - Αναμόρφωση του Προγράμματος», όπως τροποποιήθηκε με νεότερες αποφάσεις, σύμφωνα με το ν. 4485/2017. Proslipsis.gr


Οικονομική Θεωρία και Πολιτική
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Οικονομική Θεωρία και Πολιτική» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/Α΄).


Μοριακή και Εφαρμοσμένη Βιολογία Φυτών - Πράσινη Βιοτεχνολογία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο: «Μοριακή και Εφαρμοσμένη Βιολογία Φυτών - Πράσινη Βιοτεχνολογία» σε αντικατάσταση της υπ’ αριθμ. 194676/Ζ1 (ΦΕΚ 3326/Β΄/11.12.2014) υπουργικής απόφασης και σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/Α΄).


Αιματολογία - Ογκολογία Παιδιών και Εφήβων
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστημών Υγείας - Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Αιματολογία - Ογκολογία Παιδιών και Εφήβων» βάσει του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/Α΄).


Ερευνητικές Κατευθύνσεις στην Πληροφορική
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Ερευνητικές Κατευθύνσεις στην Πληροφορική» (Research Directions in Informatics).

Proslipsis.gr
Διαχείριση Ψηφιακής Πληροφορίας - Υπηρεσίες Πληροφόρησης
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Διαχείριση Ψηφιακής Πληροφορίας - Υπηρεσίες Πληροφόρησης» (Digital Information Management - Information Services).


Βιολογικές Επιστήμες: Έρευνα και Εφαρμογές
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Βιολογικές Επιστήμες: Έρευνα και Εφαρμογές» (Master in Biological Sciences: Research and Applications)


Υπολογιστική και Στατιστική Αναλυτική στην Επιστήμη των Δεδομένων
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Υπολογιστική και Στατιστική Αναλυτική στην Επιστήμη των Δεδομένων» (Master in Computational and Statistical Data Analytics, MCDΑ).Proslipsis.gr


Ευφυείς Τεχνολογίες Διαδικτύου - Web Intelligence
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ευφυείς Τεχνολογίες Διαδικτύου - Web Intelligence» του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Έπανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά» -σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ Α΄ 114).


Διαχείριση και Ανάδειξη Πολιτιστικής Πληροφορίας | Management of Cultural Information
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Διαχείριση και Ανάδειξη Πολιτιστικής Πληροφορίας» (Management of Cultural Information). Proslipsis.gr


Πολιτική, γλώσσα και διαπολιτισμική επικοινωνία» | Master of Arts in Politics, Language and Intercultural Communication
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Ιστορίας και Μετάφρασης - Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Πολιτική, γλώσσα και διαπολιτισμική επικοινωνία» (Master of Arts in Politics, Language and Intercultural Communication).


Επιστήμη της Μετάφρασης | Master of Arts in the Science of Translation
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Ιστορίας και Μετάφρασης - Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Επιστήμη της Μετάφρασης» (Master of Arts in the Science of Translation). 


Φωτονική και Νανοηλεκτρονική
Έπανίδρυση οργάνωσης και λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Φωτονική και Νανοηλεκτρονική» - Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με το ν. 4485/2017.


Μαθηματικά και Εφαρμογές τους
Έπανίδρυση οργάνωσης και λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Μαθηματικά και Εφαρμογές τους» - επανίδρυση του Προγράμματος σύμφωνα με το ν. 4485/2017.

Proslipsis.gr
Τμήματος Χημείας 
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Χημεία του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε αντικατάσταση της αριθμ. 206603/Ζ1/2014 υπουργικής απόφασης ΦΕΚ 3519/ τ. Β΄/29-12-2014 όπως αυτή έχει τροποποιηθεί με νεότερες αποφάσεις, σύμφωνα με το ν. 4485/2017 Φ.Ε.Κ. Α΄ 114/04.08.2017.


Προηγμένες Πειραματικές και Υπολογιστικές Βιοεπιστήμες
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Προηγμένες Πειραματικές και Υπολογιστικές Βιοεπιστήμες».


Επιστήμες της Αγωγής: Δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης και παιχνίδι
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης και παιχνίδι».


Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις στις Ιστορικές, Αρχαιολογικές και Ανθρωπολογικές Σπουδές
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις στις Ιστορικές, Αρχαιολογικές και Ανθρωπολογικές Σπουδές».Proslipsis.gr


Νευροεπιστήμες
Έπανίδρυση οργάνωσης και λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστημών - Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Νευροεπιστήμες» - Επανίδρυση του Προγράμματος βάσει του ν. 4485/17, σε αντικατάσταση της υπ’ αριθμ. 1599898/Β7 (ΦΕΚ 2731/Β’/13.10.2014) υπουργικής απόφασης.


Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης (ΜΕΘΙΣΤΕ)
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης (ΜΕΘΙΣΤΕ)» του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved