ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό στη διαχείριση έργων από ΤΕΙ Πειραιά και City University of Washington (15/7)


Αθήνα 15.7.2005
Διαχείριση Έργων (Project Management) είναι το αντικείμενο μεταπτυχιακού προγράμματος που θα λειτουργήσει το ΤΕΙ Πειραιά σε σύμπραξη με το City University της Washington των ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας και όπως αναφέρεται στην σχετική αποφαση, θα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του αμερικανικού Πανεπιστημίου, το οποίο θα έχει και την ευθύνη της οργάνωσης και της εκτελέσής του. Κοινά θα είναι τα θέματα των εξετάσεων και οι ώρες διεξαγωγής τους, ενώ η πρόοδος των φοιτητών θα ελέγχεται από κοινού σε τακτικά συμβούλια που προγραμματίζονται κάθε περίοδο στην έδρα του ενός εκ των δύο Ιδρυμάτων. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική και η διδασκαλία γίνεται στην Αγγλική γλώσσα.

Στο πρόγραμμα θα γίνονται κατ’
έτος δεκτοί 40 φοιτητές για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) με τίτλο Διαχείριση Έργων (M.S.c. in Project Management). Το δίπλωμα θα χορηγείται εφόσον ο μεταπτυχιακός φοιτητής έχει επιτυχή εξέταση στα προβλεπόμενα μαθήματα, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του στο σύνολο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο πρόγραμμα και στον κανονισμό σπουδών του αμερικανικού Πανεπιστημίου.

Οι τίτλοι Σπουδών θα απονέμονται από το City και θα αναγνωρίζονται και ισοτιμώνται από το αρμόδιο όργανο και με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις όπως οι τίτλοι του αντίστοιχου προγράμματος του Πανεπιστημίου του City, που πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στην έδρα του Πανεπιστημίου χωρίς τη σύμπραξη του ΤΕΙ.

Δεκτοί για φοίτηση θα γίνονται οι αγγλομαθείς πτυχιούχοι Ανώτατης Εκπαίδευσης Ιδρυμάτων ημεδαπής ή ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, αφού προσκομίσουν ισοτιμία του τίτλου τους από το αρμόδιο όργανο. Κατά προτίμηση θα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι που διαθέτουν το επιστημονικό και επαγγελματικό υπόβαθρο σχετικό με το αντικείμενο του προγράμματος αυτού.

Η επιλογή θα γίνεται σύμφωνα με τα κριτήρια του City University, ενώ η διάρκεια του Π.Μ.Σ. για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης ορίζεται σε δύο διδακτικά έτη, στα οποία συμπειλαμβάνεται και η εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας, που κατανέμεται σε διδακτικά τρίμηνα (terms), σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του City University.

Μαθήματα
Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει τα παρακάτω μαθήματα και την εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας:
1. Εισαγωγή στη Διαχείριση Έργων (Introduction to Project Management).
2. Διευθυντικές Αρχές για Διαχειριστές Έργων (Leadership Principles for Project Managers).
3. Διαχείριση Επικοινωνιών Έργου (Project Communication Management).
4. Προγραμματισμός και Έλεγχος Έργου (Project Planning & Control).
5. Συστημικές Ιδέες και Λογική στη Διαχείριση Έργων (System Concepts & Thinking in Project Management).
6. Προσδιορισμός του προβλήματος και σύνταξη της εισήγησης (Problem Statement and Proposal Writing).
7. Διαχείριση έργων με ανθρώπους και ομάδες (Managing Projects with People and Teams).
8. Οικονομική Διαχείριση Έργου (Project Financial Management) 9. Κίνδυνοι Έργου και Αποφάσεις (Project Risks and Decisions).
10. To Νομικό Περιβάλλον (The Legal Environment).
11. Διοίκηση συμβολαίων στη Διαχείριση Έργων: Προμήθειες (Contract Admin, in Project Mgmt: Procurement).
12. Διαχείριση Ποιότητας Έργου (Project Quality Management).
13. Ο Πελάτης στη Διαδικασία Έργου (The Customer in Project Process).
14. Διαχείριση αλλαγών Έργου (Managing Project Change).
15. Ολοκλήρωση Προγράμματος στη Διαχείριση Έργων (Project Management Program Integration).

Το προσωπικό
Τα δύο Ιδρύματα θα διαθέσουν από κοινού το ανάλογο και κατάλληλων ακαδημαϊκών και επιστημονικών προσόντων εκπαιδευτικό προσωπικό για τη διενέργεια τόσο των θεωρητικών μαθημάτων όσο και των φροντιστηριακών ασκήσεων. Επίσης, θα μπορούν να διδάξουν και μέλη Ε.Π. και Δ.Ε.Π. και άλλων Τμημάτων του ΤΕΙ Πειραιά και άλλων ΤΕΙ (με τις ίδιες προϋποθέσεις) και Πανεπιστημίων της ημεδαπής και της αλλοδαπής, σύμφωνα με την έγγραφη συμφωνία των Ιδρυμάτων και τη σχετική υπουργική απόφαση.

Μέλη Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού και λοιπού Εργαστηριακού Προσωπικού του ΤΕΙ, εφόσον αυτά διαθέτουν την απαραίτητη γνώση και εμπειρία και ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου του Γενικού Τμήματος Μαθηματικών επικουρούν στην εκτέλεση εργαστηριακών και λοιπών συναφών εργασιών του Π.Μ.Σ.

Επιστημονική Επιτροπή οριζόμενη από το Συμβούλιο του ΤΕΙ Πειραιά θα παρακολουθεί και επικουρεί στην εκτέλεση του Προγράμματος σε συνεργασία με αντίστοιχη ομάδα του Πανεπιστημίου του City University και βάση της συμφωνίας των δύο Ιδρυμάτων. Τη διοικητική υποστήριξη του προγράμματος θα έχει το Γενικό Τμήμα Μαθηματικών του ΤΕΙ Πειραιά.

Το ΤΕΙ Πειραιά θα διαθέσει τις αναγκαίες κτιριακές εγκαταστάσεις, τον κατάλληλο εργαστηριακό και ειδικό εξοπλισμό και τις βιβλιοθήκες του, καθώς και ελεύθερη χρήση του διαδικτύου του. Το City University θα παράσχει διδακτικό υλικό και βοηθήματα, αλλά και πρόσβαση στις ηλεκτρονικές του βιβλιοθήκες.

Το κόστος λειτουργίας του Π.Μ.Σ. θα καλυφθεί από τον Ειδικό Λογαριασμό Έρευνας και Κονδυλίων του T.E.I. Πειραιά και από τα δίδακτρα των φοιτητών, ενώ πόροι αναμένεται να προκύψουν και από την εκτέλεση ερευνητικών προγραμμάτων και την ανάπτυξη, παραγωγή και αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved