ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δράση για την ενίσχυση μεταδιδακτόρων ερευνητών

 

Αθήνα 10.8.2010, 14:46

Τη Δράση «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών», στο πλαίσιο του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», προκηρύσσει η Γενική Γραμματεία  Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ). 

Σκοπός της Δράσης είναι η ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών (ΜΕ) για την απόκτηση νέων ερευνητικών δεξιοτήτων, που θα αναβαθμίσουν τις προοπτικές της επαγγελματικής τους εξέλιξης σε οποιονδήποτε τομέα  (ακαδημαϊκό ή ερευνητικό φορέα, επιχείρηση) ή και θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση  της  καριέρας τους μετά από μια διακοπή. Παράλληλα, αναμένεται να ενισχυθεί το στελεχιακό δυναμικό των εγχώριων Φορέων Έρευνας και Εκπαίδευσης και να αναβαθμιστούν οι δυνατότητές τους για την εκπόνηση υψηλού επιπέδου ερευνητικού έργου.

Η συνολική δημόσια δαπάνη που  θα διατεθεί για την υλοποίηση της Δράσης ανέρχεται στα 30.000.000€ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Στο πλαίσιο της Δράσης θα  χρηματοδοτηθούν (ΜΕ) από την Ελλάδα ή το εξωτερικό για την εκπόνηση ερευνητικού έργου, το οποίο μπορεί να αφορά σε οποιαδήποτε περιοχή της σύγχρονης έρευνας και θα έχει διάρκεια 24 - 36 μήνες. Το έργο θα υλοποιηθεί  σε Ίδρυμα της ανώτατης εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ), την ΑΣΠΑΙΤΕ ή  ερευνητικό φορέα της χώρας (Φορείς Υποδοχής). Ο ανώτατος προϋπολογισμός κάθε ερευνητικού έργου ανέρχεται στις 150.000€. Για κάθε Φορέα Υποδοχής θα χρηματοδοτηθεί και μία «Κεντρική Δράση», που θα περιλαμβάνει τη διοικητική υποστήριξη των έργων.

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΓΓΕΤ http://www.gsrt.gr/default.asp?V_ITEM_ID=6605.

Οι προτάσεις θα υποβληθούν στα Αγγλικά σε πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής και θα αξιολογηθούν  από  κριτές - εμπειρογνώμονες ως προς:
- την επιστημονική και τεχνολογική ποιότητα πρότασης, 
- την αποτελεσματικότητα της σε σχέση με τους στόχους της πρόσκλησης και τις ευρύτερες κοινωνικές και οικονομικές ωφέλειες και επιπτώσεις, 
- τα προσόντα του υποψήφιου (ΜΕ), 
- τη δυνατότητα της ερευνητικής μονάδας του Φορέα Υποδοχής  να διαχειριστεί απρόσκοπτα την υλοποίηση του ερευνητικού έργου από άποψη διάθεσης της κατάλληλης τεχνογνωσίας, οργάνωσης και στελέχωσης (επάρκεια προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής και εξοπλισμού). 

Η διαδικασία αξιολόγησης θα γίνει μέσω ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Κριτήρια επιλογής των κριτών - εμπειρογνωμόνων θα αποτελέσουν αφενός η συνάφεια της εξειδίκευσης τους με το γνωστικό αντικείμενο της πρότασης  που θα αξιολογήσουν και αφετέρου η αμεροληψία και το κύρος τους. Παράλληλα θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα σε κάθε στάδιο της αξιολόγησης ώστε να διασφαλιστεί η διενέργειά της σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, δίνοντας  ιδιαίτερη έμφαση στη διαφάνεια των  διαδικασιών και το αδιάβλητο των κρίσεων.

Η προκήρυξη θα είναι ανοικτή ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved