ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΔΟΕ: Συνάντηση για το νέο μισθολόγιο
 

 

Αθήνα 25.10.2010, 14:32

Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας έχει αυτή την ώρα το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για το θέμα του νέου μισθολογίου.

Η ΔΟΕ θα καταθέσει στην υπουργό Παιδείας την απόφαση της 79ης Γ.Σ. του κλάδου για το θέμα, καθώς και πίνακες από τους οποίους προκύπτει ότι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι χαμηλότερα αμειβόμενοι σημόσιοι υπάλληλοι της χώρας (παρακάτω).

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ τονίζει ότι όχι μόνο δεν θα δεχθεί καμιά περικοπή στις αποδοχές, αλλά θα διεκδικήσει αυξήσεις, "μέσα από ένα πραγματικά ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο, με κατώτατο μισθό  1400 € καθαρά στο νεοδιόριστο".

* Ακολουθούν η απόφαση 79 της Γ.Σ. και μισθολογικοί πίνακες.

 

Απόφαση 79ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδουγια τα οικονομικά των εκπαιδευτικών

Το αίτημά μας για οικονομική αναβάθμιση, έτσι ώστε ο εκπαιδευτικός να ζει με αξιοπρέπεια από το μισθό του και μόνο, ήταν το κυρίαρχο στις κινητοποιήσεις του 2006 και εξακολουθεί να παραμένει ανικανοποίητο.
 Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι αποδοχές των εκπαιδευτικών είναι αναντίστοιχες με την προσφορά και το έργο τους. Η ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού έργου και ο κρίσιμος χαρακτήρας του στη σημερινή συγκυρία είναι, ήδη, ευρέως αποδεκτά. Φυσικό είναι, ότι η ιδιαιτερότητα αυτή πρέπει να αναγνωρίζεται και να αποτυπώνεται στη μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.
 Συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτικός της Π.Ε. είναι στις τελευταίες θέσεις της μισθολογικής κλίμακας των Δ.Υ. Κι αυτό γιατί συνεχίζεται το απαράδεκτο και επαίσχυντο καθεστώς των ειδικών λογαριασμών, που έχει ως αποτέλεσμα ορισμένοι Κλάδοι Δ.Υ. να εισπράττουν μόνο ως επιδόματα, από τους ειδικούς λογαριασμούς, ποσά που υπερβαίνουν κατά πολύ το μισθό του εκπαιδευτικού.
 Έχουμε φτάσει στο απαράδεκτο καθεστώς, οι εκπαιδευτικοί – απόφοιτοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης – να αμείβονται, σε πολλές περιπτώσεις πολύ χαμηλότερα από τους αποφοίτους του Δημοτικού Σχολείου. Φυσικά και δεν έχουμε τίποτε με τις άλλες κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο. Πιστεύουμε, όμως, ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Δεν ζητούμε διαφορετική μεταχείριση. Ζητούμε έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς και του ρόλου μας.
 Η κυβέρνηση με τα μέτρα που εξήγγειλε
•  «Αναστέλλει τη χορήγηση αύξησης σε όλα τα μισθολόγια του δημοσίου, χορηγείται μόνο, η μισθολογική ωρίμανση σε όσους τη δικαιούνται.
• Αναστέλλει  την (τιμαριθμική) αναπροσαρμογή σε όσα επιδόματα προβλέπεται.
• Τα επιδόματα που λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί μειώνονται κατά 20%.
• Περικόπτει τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας, μετατρέποντάς τα σε “φιλοδωρήματα”.
• Επιβάλει αύξηση του Φ.Π.Α. κατά 4 μονάδες  και αυξήσεις στα καύσιμα, γεγονός που ψαλιδίζει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές μας.

Έτσι με βάση τα παραπάνω οι εκπαιδευτικοί:
α) θα έχουν ονομαστική μείωση του μισθού τους από 1850 έως 3500€, χωρίς να συνυπολογίζονται οι απώλειες από τις περικοπές, κατά 20%, στα επιδόματα θέσης των στελεχών εκπαίδευσης.
β) θα στερηθούν της αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής του επιδόματος εξωδιδακτικής απασχόλησης (που και φέτος θα αυξανόταν σύμφωνα με τον επίσημο ετήσιο τιμάριθμο-1,2%, περίπου κατά 4,27 €), συνολική ετήσια μείωση 51€.
γ) θα υποστούν όπως και όλοι οι εργαζόμενοι μια παραπέρα μείωση της αγοραστικής αξίας του εισοδήματός τους, και μάλιστα φέτος στην πιο ακραία της μορφή, μετά το πάγωμα μισθών που έγινε την περσινή χρονιά.

Κυρίαρχος στόχος της Ομοσπονδίας μας είναι η οικονομική σύγκλιση των μισθών μας με αυτούς των Ευρωπαίων συναδέλφων μας, μέσα από ένα πραγματικά Ενιαίο μισθολόγιο που θα αίρει τις αδικίες και θα στηρίζεται σε ενιαίες αρχές.
Αποκαλυπτική είναι και η σύγκριση με τους μισθούς των Ευρωπαίων συναδέλφων μας. Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο Έλληνας εκπαιδευτικός λαμβάνει στα 35 χρόνια υπηρεσίας, μόλις το 51% του μέσου όρου του μισθού του εκπαιδευτικού των 12 πρώτων χωρών της ευρωζώνης!

Στη σημερινή συγκυρία, άμεσα, διεκδικούμε:
• 1400 € καθαρά στο νεοδιόριστο
• Καμία σύνδεση μισθού - απόδοσης
• Άμεση χορήγηση του επιδόματος των 176 €, αναδρομικά από το 2002
• Ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό
• Διπλασιασμό των οικογενειακών επιδομάτων
• Ουσιαστική αύξηση της υπερωριακής αποζημίωσης
• Υπερωριακή αποζημίωση στους εκπαιδευτικούς (Κ.Π.Ε., περιβαλλοντικής κ.λ.π.), που προσφέρουν διδακτικό έργο, πέρα από το προβλεπόμενο υποχρεωτικό ωράριό τους
Αφορολόγητο ίσο με το μισθό του πρωτοδιόριστου

Πίνακας
Οι καθαρές αποδοχές των εκπαιδευτικών

 

ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

 

ΑΓΑΜΟΣ

 

ΕΓΓΑΜΟΣ

ΕΓΓΑΜΟΣ

ΜΕ 1 ΠΑΙΔΙ

ΕΓΓΑΜΟΣ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ

 

0

 

1008

 

1028

 

1046

 

1058

 

5

 

1226

 

1248

 

1284

 

1318

 

10

 

1278

 

1300

 

1334

 

1368

 

15

 

1352

 

1374

 

1406

 

1440

 

20

 

1434

 

1459

 

1494

 

1528

 

25

 

1506

 

1532

 

1568

 

1602

 

30

 

1554

 

1580

 

1616

 

1650

 

35

 

1604

 

1630

 

1664

 

1700

Μπαλάγκας Γιάννης
Ειδικός συνεργάτης ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πίνακα με τις αναλυτικές αποδοχές των εκπαιδευτικών.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Αναλυτικός πίνακας αποδοχών (αρχείο Excel 58,5 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved