ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΑΠΘ: Δυνατότητες συνεργασίας με το Ευρωκοινοβούλιο

 

Αθήνα 5.11.2010, 11:56

Οι δυνατότητες συνεργασίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το Ευρωκοινοβούλιο βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης που είχε σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνας Αρσένης με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο, και τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή Γιάννη Παντή.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου και της ενίσχυσης των διεθνών σχέσεων, συζητήθηκε η πρωτοβουλία του ΑΠΘ να δημιουργήσει δίκτυο πράσινων πανεπιστημίων στη Μαύρη Θάλασσα για να αναπτύξουν από κοινού μία σειρά οικολογικών δράσεων. Η παραπάνω πρωτοβουλία θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, στη Θεσσαλονίκη, στο τέλος Νοεμβρίου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Πρυτανεία, ο κ. Αρσένης ενημερώθηκε για τις δράσεις που αναπτύσσει το ΑΠΘ για να γίνει το πρώτο οικολογικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και αφορούν, μεταξύ άλλων, στην ενεργειακή αυτονόμηση του ιδρύματος μέσω της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στα προγράμματα ανακύκλωσης, στην ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, στην οικοτουριστική και αγροτουριστική αξιοποίηση των αγροκτημάτων, στη δυνατότητα σίτισης με βιολογικά προϊόντα στα κυλικεία των Σχολών και στην απομάκρυνση των αυτοκινήτων από την πανεπιστημιούπολη.

"Ήταν μία εποικοδομητική συζήτηση" δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Μυλόπουλος "καθώς συζητήσαμε τις δυνατότητες συνεργασίας του ΑΠΘ με το Ευρωκοινοβούλιο. Ο κ. Αρσένης θα μας βοηθήσει στη σύνδεση του ΑΠΘ με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια που έχουν τον ίδιο προβληματισμό και αναπτύσσουν παρόμοιες δραστηριότητες".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved