ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ζητά ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία

 

Αθήνα 24.11.2010, 16:22

Στενότερη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Αυστραλίας σε εκπαιδευτικά θέματα προτείνει με επιστολή της προς τον αυστραλό υπουργό Εκπαίδευσης Peter Garret η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά.

Στην επιστολή της η κ. Γεννηματά εκδηλώνει επίσης ενδιαφέρον για την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία και την επιλογή και ένταξή της στις 11 επίσημες γλώσσες που θα συμπεριληφθούν στο υπό διαμόρφωση Εθνικό Πλαίσιο Σπουδών, συντασσόμενη παράλληλα με το αίτημα της ελληνικής ομογένειας προς την Αυστραλιανή Αρχή Προγράμματος Σπουδών (ACARA). Παράλληλα, αναγνωρίζει τη συνεχιζόμενη εκστρατεία ελλήνων και αυστραλών, ώστε να συμπεριληφθεί η ελληνική γλώσσα στο εθνικό πρόγραμμα σπουδών με τη συλλογή πάνω από 30.000 υπογραφών, ζητώντας τη βοήθεια και του αυστραλού υπουργού, υπογραμμίζοντας την ουσιαστική και συνεχή υποστήριξη της Ελλάδας στους φορείς και στις δομές ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία, μέσα από τη διάθεση πόρων, την απόσπαση διδακτικού προσωπικού, την εκπόνηση και αποστολή εκπαιδευτικού υλικού, τα προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και τα προγράμματα ανταλλαγής μαθητών, εκπαιδευτικών και φοιτητών.

Σημαντικοί λόγοι για το αίτημα ένταξης της ελληνικής γλώσσας είναι ότι αποτελεί μια από τις πέντε κορυφαίες γλώσσες, εκτός της αγγλικής, που ομιλούνται στην Αυστραλία και μια από τις πέντε επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, υπάρχουν πάνω από 350.000 Αυστραλοί που ταυτίζονται με την ελληνική τους καταγωγή.

Τέλος, στην Αυστραλία υπάρχει σημαντικός βαθμός αυτοοργάνωσης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και εκπαιδευτικές υποδομές που καλύπτουν τη διδασκαλία των Ελληνικών από την προσχολική ηλικία μέχρι και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.  

Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι η ελληνική γλώσσα αποτελεί «μια σημαντική πηγή για την ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία, με την οποία οι μελλοντικές γενιές Αυστραλών μπορούν να συνδεθούν με την παγκόσμια κοινότητα μέσα από την διαμόρφωση «παγκόσμιων πολιτών με ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved